跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你地BB既手仔係 1) 打開 2) 收埋成個權頭?

你地BB既手仔平時係打開﹐還是係握實架﹖

我BB出世到依家隻手仔都係打開(有時D手指會伸直晒好次似玩緊空手道o甘)﹐絕少收埋D手指﹐你地BB係唔係甘架﹖

別墅

Re: 你地BB既手仔係 1) 打開 2) 收埋成個權頭?

我個bb都係一樣呀~由其係沖涼個陣一定握實喔
:-D

複式洋房

我個b仔通常握實個拳頭,好少會伸直隻手...我都想問佢隻手幾時先會打開...

複式洋房

我亞b就一時時, 不過沖涼就一定揸實, 好似好緊張咁!!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我餵人奶果陣悶悶地都會玩下佢既手指仔。好多時佢都係"沙"開晒D手指﹐我直頭可以晌佢手心寫字都唔會合埋。我記憶以黎﹐佢除佐喊得好緊要(晌打針檢查時)﹐其他時間手心係未曾握實過﹐有時即使D手指曲起﹐個手心都唔係實既。

我記得我細妹出世果陣(我大細妹8年)﹐細妹既權頭係握得好實下﹐所以我覺得有D奇怪。

複式洋房

哈哈, 古老一代話 bb 手仔打開定收埋成個權頭代表爸爸媽媽手鬆定手緊... 你信唔信? ^_^

複式洋房

唔怪得我個b仔隻手握得咁緊啦...哈哈...

複式洋房

Elefant老婆 寫道:
我餵人奶果陣悶悶地都會玩下佢既手指仔。好多時佢都係"沙"開晒D手指﹐我直頭可以晌佢手心寫字都唔會合埋。我記憶以黎﹐佢除佐喊得好緊要(晌打針檢查時)﹐其他時間手心係未曾握實過﹐有時即使D手指曲起﹐個手心都唔係實既。

我記得我細妹出世果陣(我大細妹8年)﹐細妹既權頭係握得好實下﹐所以我覺得有D奇怪。

我BB都好少握實個權頭,一般都打開。

子爵府

我呀b食奶時好緊張時就合埋手, 訓覺時多數打開手
我呀麻都話bb收合手係代表父母手鬆手緊喎

首頁

尾頁

跳至