意見反饋
義工
[2006年] 各位0607小B而家一日訓幾多個鐘頭

侯爵府

國民生產總值:20493

各位0607小B而家一日訓幾多個鐘頭

阿仔呢輪好似日間完全唔洗訓咁,頂多中午訓1粒鐘,有時仲唔訓添,即扯到夜晚9點幾10點先訓 我都試過放佢落床等佢訓,但佢就發難渣囉,你唔理佢佢有能本事喊足40分鐘 唔知佢整乜咁hyperactive ?-( ?-( 莫非佢以前訓得多得滯儲埋而家用 :lol: :lol:

請問你地o既小B家陣訓覺schedule係點o架

別墅

國民生產總值:705

Re: 各位0607小B而家一日訓幾多個鐘頭

我囡囡就早上同下午,食奶後最多一個半鐘,晚上十點後就4個鐘好彩就早上6點起得,唔得的話就2-3點起身食多次奶
http://www.babyhome.com.tw/ka_yan
Facebook: [email protected]

大宅

國民生產總值:1622

日頭: 無固定, 周六日我地放假佢直情唔瞓, 如平日, 每日加埋最多瞓3.5粒鐘, 有時一得粒鐘.

夜晚:就梗左10.30pm到6am, 成晚唔會喊亦都唔會醒.

大宅

國民生產總值:1039

日頭 : 1030/1100 (

[9/7~3.49kgs] [13/1~9.86kgs]

大宅

國民生產總值:1207

上午 : 10:30/11:00 (半個鐘至1個鐘)
中午: 13:30/14:00 (個半至兩個半鐘)
夜晚 : 21:00/21:30 到第二朝06:30/07:00

但我一放假出街佢就可以唔使點瞓 , 試過一日合共瞓1小時

民房

國民生產總值:41

對呀,我的孩子都是如此
潘小b,

假如你是女生的話,我怕我教不到你成為優雅淑女。對於過份活潑型的女生,男孩子多會避之則吉。故此,在未知你的性別時,我常希望你是男孩的。2006年1月初,我記得那天在醫務所,當醫生告訴我你是男孩時,我忍不住笑出來。只可惜,潘爸爸那時在醫務所樓下,趕不及上來,跟我和外婆分享我的喜悅。

雖然媽媽沒有什麼長處,棋琴書畫通通不曉,讀書成績永遠低落,又沒一份出息的工作。但是,我會用傾盡心力教導你,希望你能用盡上帝給你的才幹,展開你美妙人生旅程。在教導方面,遇上不明白的地方,我和潘爸爸會虛心地向身邊的人請教。由於不想你成為人見人憎的小霸王,特地買了一本由Dr. Sears撰寫的「The Good Behaviour Book: How to Have a Better-Behaved Child from Birth to Age Ten 」,希望從這位已有8名孩子的兒科醫生身上,學點育兒實戰技巧。

平日要早出晚歸,回家只有幾小時共處的時間,請你好好珍惜。遇到問題時,嘗試用平靜的方式去解決,單是哭哭啼啼要沒有用處的。潘爸爸想你學會冷靜面對事情,才用time out的方式把你放在床上。我們待你冷靜一點後,必定再理會你。

早睡早起,對於小寶寶的生長發育及智力發展都具有重大影響。晚上10時過後,品嚐了最後晚餐,便應該快快進入夢鄉,待太陽從東方升之時,再運用你的好奇心探索這個繽紛世界吧,好不好? 要繼續工作了, see you tnt !

民房

國民生產總值:41

9:30 pm叫飲奶, 飲完又生龍活老虎。11時了,又叫又哭。
早上7時起床,聽mama說每次都睡不過一小時,
星期六日同他出街,他可以完全不睡,成個大人一樣,
我已經同daddy說了,他在看書中,看看有沒有idea叫他sleep多d
不sleep的小孩子會很naughty的,長大後專注力會不好
我已經定了超thick curtain,希望他的room黑d後容易sleep啦,你地有什麼好idea過d比我啦
http://hk.myblog.yahoo.com/joshuapoon712/

別墅

國民生產總值:574

每晚12:00am前就會

別墅

國民生產總值:574

每晚12:00am前就會

水晶宮

國民生產總值:55898

我阿b又係日頭好似唔使訓咁!比較好d就係上午沖完涼果覺,大約個半至2個鐘,下午至黃昏就要睇情況,多數都係1個鐘貨仔,好彩就係晚上都可以,11時訓到第二朝8點幾!

子爵府

國民生產總值:10902

10:00am起身
13:30pm~14:30pm訓30mins~40mins(唔係日日訓)
18:00pm~18:30pm訓30mins~40mins
21:00pm~21:30pm訓到06:30am飲奶
07:30am~08:00am訓到10:00am

10:00am起身後, 當日有街街去唔洗訓直至20:30就訓天光

複式洋房

國民生產總值:290

hoiching sleeps for about 12 hours a day totally.

Some magazine said 9 month baby should sleep for 14.5 hours a day.

男爵府

國民生產總值:9069

夜晚12:30am瞓到第二朝11:30am 約11hrs
起身大約兩個零鐘又會瞓過,大約1.5-2hrs
7:30pm左右又會瞓30-60mins
then,到夜晚12點幾又再一個cycle!!

大宅

國民生產總值:3375

我阿B,夜晚大約21:30-22:00瞓到早上06:00-07:00am起身,但半夜有時會起一,兩次身,不過都係5-15分鐘,
直到12:00pm,中段瞓1-1個半鐘,下午14:00-17:00,
會瞓1-1個半鐘.

男爵府

國民生產總值:6328

我BB晚上多數九點到飲左6安奶就目訓到第二朝六七點到
而下午就通常目訓個幾鐘,大約兩三次到啦....

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.