意見反饋
義工
[2007年] 我都是在威院生, 有沒有先生去陪產呢

民房

國民生產總值:19

我都是在威院生, 有沒有先生去陪產呢

我於6月25日預產期,有沒有聽過先生去陪產呢?有什麼手續要做呢?因為第一胎, 有少許緊張啊!

別墅

國民生產總值:721

Re: 我都是在威院生, 有沒有先生去陪產呢

我問過姑娘,威院可以陪產,只要入院時同落產房時同佢地講定Ok。我都想老公陪呀!

民房

有老公陪產, 沒有孤軍作戰的感覺, 感情都有增啦!
Thank you!

複式洋房

國民生產總值:231

我絶對支持老公陪我一齊呀~

因為呢個機會可能一世人得一次~ 加上比佢知道生bb係一件好辛苦的事, 佢會更懂得大肚婆的辛酸呢~~

呵呵呵~~

大宅

國民生產總值:1554

我妹妹朋友舊年在威院分娩時,威院唔比她老公陪產.理由係佢老公無參加過在威院舉辦的產前講座. 但初初問的時候就話可以陪產, 無提及過要先參加講座才可. 可能係由當值護士睇下當時環境作最後決定.

所以孕媽媽們, 我覺得保險點. 參加一個產前講座先. 既可得到有用的知識, 同埋威院好認真地叫妳簽到的. 咁即係佢地會作紀錄.如萬一到分娩時, 當值護士話唔可以時, 咁都有個理由同佢拗下呢 :lol:當然一切都要待當時環境及當值護士作最後決定.

複式洋房

國民生產總值:391

我上一年生就有得陪產啊,今次呢一胎都應該有架,我老公都無去參加產前講坐架,嘻嘻,好難忘架.
<b><font size="medium"><font color="FF00FF">

複式洋房

國民生產總值:441

大家好呀我都係六月媽媽, 都係威院生

大宅

國民生產總值:1554

bbkingkong:

妳要親身去威院的產科門診到報名的. 在counter對出有個box file內裝住一個產前講座的時間表+參加表格, 妳選完之後到counter辦理便可.

威院的產前講座是逄周四下午, 周六上午舉行的.[quote]
bbkingkong 寫道:

民房

我剛於今天(28/4)上午9:25左右親身到威院李嘉誠2/F問COUNTER, 有一位姓李的職員說, 只要入院時向護士講, 先生自己有心理準備, 不怕血, 在產房內自己照顧自己, 護士會安排在可以的情況下, 讓先生陪產, 是沒有課程要上的 [quote]
tinajapan 寫道:
bbkingkong:

妳要親身去威院的產科門診到報名的. 在counter對出有個box file內裝住一個產前講座的時間表+參加表格, 妳選完之後到counter辦理便可.

威院的產前講座是逄周四下午, 周六上午舉行的.[quote]
bbkingkong 寫道:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.