意見反饋
義工
跳至
[2004年或之前] 08年9月份先入學呀?

公爵府

國民生產總值:26780

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

08年9月份先入學呀?

你地會唔會比bb返n班定學其他野?
我唔想比囡囡返唔好既n班,但又唔想佢冇學野,有冇好提議,可以去邊度學下野,玩下~

[/url]

男爵府

國民生產總值:6989

Re: 08年9月份先入學呀?

我唔比阿仔返n1囉, 每星期返下playgroup玩下.

別墅

國民生產總值:567

Good Morning !

我就因為印庸要走, 新印庸又無'今,早到, big住要比阿囡返N1,不過我覺得都好,比佢學下野,(之前無返過PLAYGROUP),只係唯一担心,多小朋友傳倒病傘,(所以我都幫囡囡打定d針

PINKPINK
[img align=right]http://www.sanrio.com/main/buttons/whatnewbutton.gif[/img]

公爵府

MandyLau13 寫道:
我唔比阿仔返n1囉, 每星期返下playgroup玩下.

咁你返邊間playgroup?

我之前有比遙遙返helen doron,幾好,不過生細b就停左,而家冇sunday班,我又唔知揀邊度~

[/url]

公爵府

pinkpink 寫道:
Good Morning !

我就因為印庸要走, 新印庸又無'今,早到, big住要比阿囡返N1,不過我覺得都好,比佢學下野,(之前無返過PLAYGROUP),只係唯一担心,多小朋友傳倒病傘,(所以我都幫囡囡打定d針

PINKPINK

咁又係呀,我都同遙遙打左水痘針先,出都唔使咁辛苦嘛~

[/url]

男爵府

國民生產總值:6989

係朗研社.
helen doron係咪籃田果間, 係咪全英語上堂, 因我想揾d英文playgroup上, 價錢貴唔貴? 上課內容係點?

公爵府

我去左天后呀,係全英語架,個miss仲好好架,好錫遙遙,好似係$180/堂,8堂一期
佢會一開始唱hello歌,跟住一路播歌仔(佢套教材既歌),一路跟返隻歌想教佢咩,而家個game or 一d動作教佢地做,又會食餅餅,食既過程中,會教佢食野前要清潔,餅餅,餐具既英文,同老師講多謝或者想再要又要自己講,最尾會唱bye bye歌,同老師say goodbye,
個時亞女得歲幾,不過都學到架,如果而家應該仲好,因為佢而家仲會唱下playgroup時學d歌同動作,不過彈左幾幾字咁唱囉~

其實中間都有d唔同野,不過好難講晒比你知,不過我覺得幾好囉~

[/url]

大宅

國民生產總值:1422

我個囝上年九月開始返幼稚園的playgroup, 今年一月開始已經返左四個月N1, 佢好鍾意返學, 有得唱歌舞, 又好鍾意佢老師, 好開心, 唯一唔好就係經常病

公爵府

candybarhk,

係呀,婆婆就係怕返n班會好易病,咁妹妹先6個月大,怕會成日2個病,所以唔想比佢返~

你就快生第2胎啦bor,知唔知仔仔定女女?

[/url]

大宅

返左學會易病, 係無可 免的, 將來返K1都會病, 因囝囝係細仔 (他是全班最細的), 所以想佢早d適應學校既生活, 今年九月升K1時同d大仔的差距無那麼大

我囝囝就來有個妹妹啦!

子爵府

國民生產總值:13062

畀面勳章

agree.

Janan likes going to school very much. I think it is better to let them "taste" a bit how school life should be before they go to K1.
candybarhk 寫道:
返左學會易病, 係無可 免的, 將來返K1都會病, 因囝囝係細仔 (他是全班最細的), 所以想佢早d適應學校既生活, 今年九月升K1時同d大仔的差距無那麼大

我囝囝就來有個妹妹啦!
靖直樂天名聲留, 朗月高照映楊柳

複式洋房

國民生產總值:456

珍珠宮

國民生產總值:46692

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個囝上年九月開始返幼稚園的playgroup, 今年一月開始已經返左四個月N1, 佢好鍾意返學, 有得唱歌舞, 又好鍾意佢老師, 好開心, 唯一唔好就係經常病

candybarhk,

我囝囝都係1月開始插班返N1, 佢好鍾意返學, 返黎又成日唱歌比我地聽.

我都覺得早d返學好d, 等佢可以適應學校生活, 到9月上K1會易d適應.

至於生病, 就真係個個小朋友唔同. 我囝囝返左幾個月so far都ok, 只係上星期流少少鼻水.....

珍珠宮

國民生產總值:46692

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我囝囝就來有個妹妹啦!

candybarhk,

我囝囝都係全班最細......你囝囝幾多號出世? 我囝囝係12月尾.....

而家諗住比佢照升K1, 如果讀得上就繼續升班, otherwise會比佢係K1留班. 始終男仔發展較慢, 驚佢d小肌肉發展應付唔到寫字......

大宅

我囝囝12月21日生日, 係全班年紀最細, size 都係全班最細粒

該用戶已被刪除

珊瑚宮

國民生產總值:113477

好媽媽勳章

hi all

我想問吓你哋 d 仔/女初初返學有無扭計喊或者唔肯返學架,我個仔8月返K1,好驚佢喊到收唔到聲,我又唔識氹佢喎,指點吓吖

大宅

國民生產總值:1174

其實遲一年先入學做大仔係咪好普遍架?
仔仔個爸爸都話出年先讀k1, 怕唔怕到小學時比全班同學大一年比同學仔笑架?

民房

國民生產總值:12

我仔仔都係細B, 8月就K1, 真係有D驚, 佢一向超怕羞的.

禁止訪問

國民生產總值:1720

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.