意見反饋
義工

自由講場 今日: 5277|主題: 1004539

向世界出發---汪阿姐

男爵府

國民生產總值:6970

向世界出發---汪阿姐

我本來好鍾意睇向世界出發,集集都有睇,但自從由汪阿姐果集開始無睇啦,汪阿姐身為中國人,曾經都係人大,以前又拍埋咁多有關中國對抗日本嘅戲,都應該知日本對中國做過D咩野,她又"好似"好有愛國心,誰不知原本都是虛假外表,在向世界出發---汪阿姐對日本推崇準備至,真不知所謂 ,好彩終於做完啦,向世界出發好好睇,但TVB呢次搵汪阿姐做實在大錯特錯

別墅

國民生產總值:844

Re: 向世界出發---汪阿姐

依家係地球村...

我好欣賞阿姐...佢做事認真...

日本有不對...但人家對文化/傳統都好保護...

有時都要欣賞人家的優點...

人家是戰敗...但人民團結...進取...好成功的貿易/經濟贏了...

你有用日本電器嗎?有食日本餐嗎?

男爵府

國民生產總值:7751

畀面勳章

ameliachan 寫道:
依家係地球村...

我好欣賞阿姐...佢做事認真...

日本有不對...但人家對文化/傳統都好保護...

有時都要欣賞人家的優點...

人家是戰敗...但人民團結...進取...好成功的貿易/經濟贏了...

你有用日本電器嗎?有食日本餐嗎?

絕對同意…樓主睇野要睇全面d…你睇日本致力保護傳統ge事物…民族性強…人民質素高…相反祖國…什麼禮義之邦…人民質素又如何?有眼你睇…如你要買電器ge話…唔知你又會唔會首選國產呢?

珍珠宮

國民生產總值:42729

畀面勳章

I was moved by her when she talked about her parents :-(

大宅

國民生產總值:3893

一直欣賞阿姐做事認真、好學不倦、不虛偽、不做作。她向來不是一個輕易在人前流露感情的人,但她在節目中提到雙親時忍不住眼泛淚光,原來剛強的外表埋藏了真摰的感情。

伯爵府

國民生產總值:15581

我自己就唔係幾鐘意佢~
我覺得佢好假~

子爵府

國民生產總值:12706

我都好鐘意亞姐架~
佢做事有原則, 好學不倦, 做事認真用心,
可能係太認真既關係, 所以,
佢俾人既印象就唔係話好平易近人咁囉~
佢又真係好少係傳媒面前提起佢d家人,
好似佢話咁, 唔想自己有d咩做得唔好時,
會影衰佢地, 唔想人地鬧佢家人無家教,
佢真係好維護屋企人~

由佢介紹日本到無乜唔好丫,
佢都係介紹人地既傳統藝術同埋d古老既古時建築物,
人地點樣去保護同保存呢d野~
好似亞姐話齋, 總好過hk政府 回歸之後就乜都拆晒,
唔理三七廿一, 總之係政府眼中係阻左晒既, 都拆,
咁"凹扮冷"野都拆晒之後, 仲有d咩係hk既傳統事物呢??

民房

國民生產總值:5

我好欣賞阿姐...佢做事認真

TAKTAKB 寫道:
我本來好鍾意睇向世界出發,集集都有睇,但自從由汪阿姐果集開始無睇啦,汪阿姐身為中國人,曾經都係人大,以前又拍埋咁多有關中國對抗日本嘅戲,都應該知日本對中國做過D咩野,她又"好似"好有愛國心,誰不知原本都是虛假外表,在向世界出發---汪阿姐對日本推崇準備至,真不知所謂 ,好彩終於做完啦,向世界出發好好睇,但TVB呢次搵汪阿姐做實在大錯特錯

珍珠宮

國民生產總值:49540

rubytang 寫道:

由佢介紹日本到無乜唔好丫,
佢都係介紹人地既傳統藝術同埋d古老既古時建築物,
人地點樣去保護同保存呢d野~
好似亞姐話齋, 總好過hk政府 回歸之後就乜都拆晒,
唔理三七廿一, 總之係政府眼中係阻左晒既, 都拆,
咁"凹扮冷"野都拆晒之後, 仲有d咩係hk既傳統事物呢??

冇錯喇
成輯京都既 main point 都係咁
都係講人地既 傳統 咋
我都覺得 十二單, 人形偶 好靚呀

子爵府

國民生產總值:10572

今晚係做 Lisa 姐家係 Samuel?

版主

國民生產總值:51309

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Samuel
Mrssslui 寫道:
今晚係做 Lisa 姐家係 Samuel?

子爵府

good.

which place?

版主

國民生產總值:51309

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

< 鼓舞黃河 >
陳鍵鋒•黃土高原

Mrssslui 寫道:
good.

子爵府

係呀!記得啦!

失咗憶添!
小草 寫道:
< 鼓舞黃河 >
陳鍵鋒•黃土高原

[quote]Mrssslui 寫道:
good.

[/quote]

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:4054

我覺得向世界出發係一個好好既節目,睇左咁耐唯一一次唔想睇就係梁小姐個輯
佢"感動"到 :-( 個時,o的煙係佢前面係咁飄

民房

國民生產總值:87

愛國係好~之不過都要去欣賞,學習日本/其他國家,別人既優點呢~!!
如果只係一味因為愛國而愛國,封閉學習欣賞人地既國家,咁自己個國家又點會進步呢?咁如果個個都係咁,自己國家停滯不前,離其他國家質數太遠,好容易就比其他國家睇輕,咁又對唔對得住自己國家?仲叫唔叫愛國?

公爵府

國民生產總值:25989

hashtag影視迷勳章

冇乜問題

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.