意見反饋
義工

自由講場 今日: 3693|主題: 1005547

養育1名子女的費用大概是多少?

民房

國民生產總值:2

養育1名子女的費用大概是多少?

如果以一般來說
(假設該名子女沒有特別病症,也無須學特別技能,只是就讀官津中小學),
由懷孕直至子女大學畢業, 養育1名子女的費用大概是多少?

複式洋房

國民生產總值:498

Re: 養育1名子女的費用大概是多少?

真係唔敢講喎! 貴有貴養,平有平養。
李麗珊話要4百萬

禁止訪問

國民生產總值:19394

子爵府

國民生產總值:11277

覆診:4500 (每次250)
補品:2400 燕窩&花膠
出世:25000
奶粉:4500 初生
1950 六至十ニ個月
2640 一歲至兩歲
尿片:7200 每月300
睇e生:1120 七次
換奶樽:240 初生10個(半年換一次)
240 六至十ニ個月
240 一歲至兩歲
BB車:2500 combi 耐用
total:52530
好彩有朋友比BB床,學行車,1-4歲衫仔,玩具,如果唔係真係破產

子爵府

國民生產總值:11277

1950 六至十ニ個月
2640 一歲至兩歲
240 六至十ニ個月
240 一歲至兩歲
好彩有朋友比BB床,學行車,1-4歲衫仔,玩具,如果唔係真係破產

別墅

國民生產總值:722

勁呀, 將d駛費記低晒

garfield097 寫道:
1950 六至十ニ個月
2640 一歲至兩歲
240 六至十ニ個月
240 一歲至兩歲

男爵府

國民生產總值:7578

兩年黎約十萬
我老公講既
唔知係唔係呢?

王國長老

國民生產總值:51778

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我有一筆錢係F0R BB,二十個月大洗咗我四萬七千蚊,(仲未計細B), :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

國民生產總值:2936

4百萬, 點養呀!!! 果間恆生銀行都傻傻地ga,
作到條數咁大, 佢估係人都成千萬未開頭咩!!!
總知冇得計, 睇你自己ga能力比倒幾多佢就幾多

(題外話)
其實我覺得想要一個小朋友, 5可以單單計要洗幾多$,
最頭痛ga係生左佢出黎, 你要付出ga精神、心機同時
間, 佢一病你就頭都痕埋
MamiBaby

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.