意見反饋
義工
[2007年] 預產期有變

大宅

國民生產總值:2043

預產期有變

第一次睇婦科,醫生根據最後一次m,說我預產期1/11;
但昨天第二次睇,照到bb得3點幾cm, 說我可能排卵遲, 預產期推遲了兩週,而家我不再是12 週, 只是10週, 真係 our 晒頭

有冇人試過?

大宅

國民生產總值:4288

Re: 預產期有變

Ohmana,
So you have vomit before? and still have vomit now? I think it's normal because as per my experience the due date will change everytime when doing ultra sound. So, dont worry.

Most important is the baby is growing and healthy.

大宅

國民生產總值:4157

Don't worry! I have got the same case. According to my LMP (8/2), my due date should be 12/11. After ultra sound check-up, my due date is postponed to 22/11. my doctor 說我可能排卵遲 too! This is very common.

ohmama 寫道:
第一次睇婦科,醫生根據最後一次m,說我預產期1/11;
但昨天第二次睇,照到bb得3點幾cm, 說我可能排卵遲, 預產期推遲了兩週,而家我不再是12 週, 只是10週, 真係 our 晒頭

有冇人試過?

大宅

國民生產總值:4951

2018勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不用膽心! 我第一次見醫生時佢都話我有左6 week,但ultra sound又照唔到有野,兩星期後再照時先見到BB心跳,話bb而家先係6 week。
上星期六(10 week)再照 bb已有4cm,醫生仲話佢係大碼bb tim!

大宅

其實都不是太擔心,只是辛辛苦苦捱過12周,諗住d作嘔作悶、疲累、厭悶...快過, 點知仲有2周要捱....

另外,如果度頸皮距離超標很遠(約1cm), 是否無需再做oscar呢

複式洋房

國民生產總值:357

做左安心D
ohmama 寫道:
其實都不是太擔心,只是辛辛苦苦捱過12周,諗住d作嘔作悶、疲累、厭悶...快過, 點知仲有2周要捱....

另外,如果度頸皮距離超標很遠(約1cm), 是否無需再做oscar呢

民房

國民生產總值:28

我都係呀, 11/3 睇醫生根據最後一次來經, 醫生話我 BB 有11 週大, 預產期 28/9; 但 12/4 第二次睇, 醫生話我 BB 都係有11 週大, 照到 BB 預產期係 3/11, 我足足少了 4 週呀, 都不知誰是誰非

禁止訪問

國民生產總值:46216

大宅

預產期遲左, 攪到本來已三個月, 又要再等多2星期先到三個月

琥珀宮

國民生產總值:157905

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係呀...攪到我都唔知幾時先係真正週數, 宜家唯有跟超聲波計出黎o既週數作準啦

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

大宅

國民生產總值:2584

pochacco161
你 12/4 第二次睇, 醫生話你 BB 都係有11 週大足足少了 4 週,咁而家bb有沒有再長大呢? 有沒有心跳呢?我bb週數都你少左3-4星期,未有心跳呀,現在好擔心呀,請求回覆我,我真的想知道你bb的情況
Annie

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.