懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

懷孕中貧血

而家15週,琴日因鼻敏感去睇私家,個醫生話我有少少貧血。2月尾時在政府做產檢驗血,驗血報告一切正常,3月中因嘔得好西利去睇私家,個醫生已懷疑我有貧血,但聽到我話2月尾驗過血係正常至無再講d咩!

而我自有左就食少左肉(口味變左唔like食肉,尤其係牛肉),但呢一個月都有keep住有飲d補血湯,食紅提子同飲紅棗水。
仲有d咩食物係改善到貧血架??

大宅

Re: 懷孕中貧血

問下醫生睇佢俾唔俾你食iron丸啦. 紅提子好, 不過小心之後可能血糖高. 因為紅提子or cherry 都好高果糖. 小心有"孕晨"糖尿病
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

別墅

Re: 懷孕中貧血

紅"早"水、牛肉、鐵丸及
bowie_p ;-)

首頁

尾頁

跳至