意見反饋
義工

產前產後 今日: 4|主題: 240804

臍帶去到BB心口位置

男爵府

國民生產總值:8467

臍帶去到BB心口位置

今日去完覆診, BB一切正常, 但臍帶去到BB心口位置, 再過1圈就到頸部, 但醫生叫我唔使担心, 因為BB仲會繼續郁, 多數都會冇事, 但就叫我留意BB有冇郁動, 我真的好担心, BB28週啦, 唔到3個月就出世, 我真係唔想佢有事. 由診所返到屋企呢段時間, 我已哭過好多次......老公頭先打電話比我, 我已經不停咁哭, 佢原本約左人, 但因為咁所以推左人, 返黎屋企睇我......

大宅

國民生產總值:1254

Re: 臍帶去到BB心口位置

唔好咁唔開心啦, 我記得你同我一樣, 都係7月响瑪麗生bb, 其實你e個問題我都有擔心, 而且我除咗政府產檢外, 好少睇c+, 所以唔似其他媽咪咁可以成日都check住, 但幸好我個蝦仔好活躍, 成日都feel到佢郁, 我同老公仲成日同佢玩添!!
其實我都係只可以成日留意個bb有無郁, 如果好耐唔郁, 我就會郁吓個肚同bb傾計, 好多時我個b就算瞓咗覺(我估), 或者好耐無郁,但當我撩吓佢傾計, 佢都會比反應我架!
bb响個肚入面成日都會郁架,如果成日都無郁先至擔心呀, 你同我一樣都成7個月, 應該都可以好容易feel到個b郁, 所以一切順其自然啦, 唔好比壓力自己同個b呀, 你唔開心個b都會feel到架, 仲有3個月你同我都生啦, 大家一齊努力啦!!
Welcome to my blog蝦仔媽媽

翡翠宮

國民生產總值:78471

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我都係七月中生, 每晚我都有用錄音咪仔放
假 如 愛 有 天 意

男爵府

係ar, 我預產期是7月10號, 我BB多數朝早同食完晚飯就郁得最多, 我都有摸住肚同佢傾計, 但佢唔係成日比反應我, 有時輕輕咁郁, 咁又突然好大力, 頭先就係咁啦.
我係高齡孕婦, 又是第一胎, 所以特別緊張. 下星期二去贊育醫院產檢, 希望可以幫我照超聲波啦. 其實我有朋友send左資料比我, 話有d BB真的被臍帶纏頸, 但最終都冇事, 有個BB仲被臍帶纏頸4個圈都冇事, 但媽咪就要開刀生. 看完之後, 我心情都好左一些, 但始終都担心, 唯有放鬆d. 樂觀d面對.

大宅

國民生產總值:1254

hi ellako;

我都係第一胎呀!!你下個禮拜二去贊育做產檢, 而我就係下個禮拜一去贊育做產檢兼檢血糖, 早你一日, 好緊張呀!! 因為我好鍾意食朱古力同榴槤, 所以好驚會超標呀!!
Welcome to my blog蝦仔媽媽

男爵府

嘩....咁高危你都食? 我就冇食啦, 我怕有糖尿ar.
我BB今日郁左好多次ar....^_^

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.