懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

咩叫胎囊?

o岩o岩睇到另一位網友o既post, 話五個week 照唔到胎囊, 我想問其實咩叫胎囊?
我之前會知道自己有b係因為去醫院照陰道超聲波時意外發現阿Bo既存在, 當時個醫生一放支野入去就懷疑我有b, 我自己睇返張超聲波就見到一個大約直徑5cm o既"黑洞", 咁呢個係咪就係胎囊黎o架?

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Re: 咩叫胎囊?

yes!

大宅

胎囊 --- 我個e生好有趣的解釋話係bb的房間.

男爵府

醒目開學勳章

咁有個胎囊後, 幾時會有bb出現呢?

大宅

我當時就7/8weeks (5係好記得7定 8week)去再照陰道 u/s 就見到bb的心跳閃下閃下咁喇..好感動的.

複式洋房

但係入面就見唔到阿b , 淨係見到一個非常規則o既"黑洞, 我上網聽d人講, 如果見唔到個b係有危機o架, 有d人就話早期都唔會見到, 我想問, 我係三月十號最後一次黎m, 咁正常四月十七見到阿b未o架? 因為我係四月十七照u/s o架。
同埋想問, 一個"黑洞"係咪得一個Bo架, 如果係 twins 係咪應該有兩個"黑洞"o架?

大宅

simonssquaw,
twins 係5係有2個黑洞我就唔知喇..但係呢10週前都可以confirm 到係5係twins;以下係我之前u/s的記錄 希望可以幫到你 :
5week -- 胎囊 2.49cm 心心-- 0.37cm (原來個時5weeks 照到) 但我當時前2天去了另一個e生度照得 胎囊only,後尾我轉左e生先見到心跳。 第1個e生那u/s 好似好old 咁又要唔係陰道照woo...... 我米轉e生囉..2nd e生的儀器睇上去先進好多 比佢一照就睇到心跳喇

4月17號是5weeks 多d 嗎 ?我5係好識計..但係呢我聽說8weeks 多數都睇到心跳架喇 你e+都好早 5洗擔心

首頁

尾頁

跳至