意見反饋
義工

產前產後 今日: 25|主題: 240806

我都係第一胎..

洋房

國民生產總值:32

我都係第一胎..

hihi.你地好...今次係我既第一胎
我既預產期係12月17日.
對上一次黎經係3月11日.尋日去左比護士check.confirm左有bb
因為唔知自己有左.復活節既時候唔知係咪食錯野.攪到肚痛又痾又嘔.好返後.咁起4月12日左右有見啡.以為係就黎來經..而家已經十日之後喇..唔知會唔會影響到個bb呢.好擔心??大家可唔可以比d意見我? 唔該哂

複式洋房

國民生產總值:123

Re: 我都係第一胎..

其實我都係第一胎, (同你應該差唔多時間, 我最後一次m係三月十號,) 所以都唔知幫唔幫到你, 不過我之前上網睇過就話好多女性懷孕初期都會流啡, 有成70%會喎, 唔知個數據係咪真啦, 佢又話其中只有好少部份會係小產。同埋我記得佢講過如果冇再流就應該會冇事喎。不過我覺得你都係搵個醫生check check 穩陣d囉。始終個個人case 唔同, 搵醫生 check, 等佢俾d專業意見, 點都好d。
祝你同小b都母子平安。 ^^

大宅

國民生產總值:4589

好媽媽勳章

只流一日啡就唔驚, 但如流血(紅色的)又肚痛就要立即睇醫生, 可能係作小產.

洋房

國民生產總值:32

thank you for you advice^_^ i feel better now =)

大宅

國民生產總值:4007

都唔須要咁擔心, 因為我o個時有bb, 之前都流左成個星期血, 仲有肚痛, 以為係m, 睇醫生先知有左兩個幾月. 其實醫生都話好正常, 因為bb頭三個月"著"床未定, 所以好多人都有試過留血或肚痛, 休息多d就ok喎. 加上佢話如果個粒精子唔係健康才回小產的. 正常係唔容易小產喎. 所以請大家放心生個肥肥白白的bb啦.
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

民房

國民生產總值:1

Vivakhara, 我同你的情況差不多。我上次經期是3月18號,由4月14日開始就有啡色

複式洋房

國民生產總值:293

Hi Sarahku,

我last M都係18/3, 預產期22/12, 應該同你差唔多.
从你嘅case, 可从試下睇中医安胎, 我都飲咗5劑安胎茶囉, 飲完藥個肚仔會舒服好多架, 我今日會再睇中医.

男爵府

國民生產總值:9610

hi NaNaCa
我剛驗到bingo,開始每日下腹都有少少陰陰痛, 有2次少許啡血..我hope試下睇中醫,調理下 同埋食中醫安胎藥..
pls u pm me ur 中醫...
Thanks

洋房

國民生產總值:43

Hi Hi
我last M都係18/3, 但未知預產期, 明天去母嬰健康院check 第一次

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.