意見反饋
義工

自由講場 今日: 648|主題: 1004821

跳至
野蠻奶奶話要帶我個仔去柴灣拜山, 點算呀.....

大宅

國民生產總值:4585

2018復活節勳章 醒目開學勳章

請問有無人試過帶BB去拜山??

我個仔得15個月大咋, 要去埋D咁GE地方,
到時返到黎有咩事我怨邊個好....
最衰就係連我隻衰佬都話: 呀媽出到聲就下佢啦....
咁邊個就下我呀)))))

痴線架, 佢老母話要帶個孫俾先人(我老爺)見下wow...
超低能,更白痴!!!!

請問我有咩借口可以推左佢?

男爵府

國民生產總值:9498

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 野蠻奶奶話要帶我個仔去柴灣拜山, 點算呀.....

男爵府

國民生產總值:9498

醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得冇乜問題, 去拜山姐, 又唔係去"大酒店", 何況係去拜62, 15個月大, 都唔怕喇~~

如果比我, 我會去咯~~

侯爵府

國民生產總值:24623

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係呀.
我仔未夠一歲就去拜我麻麻la.
自己人會保佑ka.
如你怕可比舊玉佢帶住.

等待驗證會員

國民生產總值:1323

我唔覺得妳奶奶有問題,有問題既係妳,妳d態度真係好差!

大人大姐,唔好咁迷信啦,拜下山,有咩問題呢?

請妳尊重下長輩啦.....
bk閒人

子爵府

國民生產總值:12706

你係咪同99一齊住架??
如果唔係既話, 咪吼準時間走佬囉~(記得帶埋亞囝)
返黎時問你,你咪話,
啊, 係咩, 我亞媽打電話黎話要見亞囝,
咁我淨係一心諗住去亞媽度o乍, 咁囉~
佢地都去完返黎, 話你都無謂啦 ~

等待驗證會員

有時做人既野將心比己,可能有日自己老左時,都想抱個孫拜下自己先人/父母, 何必咁鬧奶奶呢.
bk閒人

子爵府

國民生產總值:14220

去見爺爺好應該, 都唔會有什麼問題.

爺爺在生, 都會去見佢啦, 唔好想太多嘢.

大宅

國民生產總值:3000

去拜爺爺係應該既! 你奶奶一d 問題都無, 我都有個仔, 如果第日我個心抱唔俾個孫去拜我, 我傷心死

珍珠宮

國民生產總值:45876

2018勳章

拜山有咩問題
我大肚又去拜山
bb得幾個月我都抱埋佢去拜山
俾仙人見o下o者, 仙人會保護佢o架嘛

你個心一早已經對仙人不敬, 又對屋企長輩不敬, 好似唔多妥
隔o左一輩有代溝就一定有, 但相敬如賓係可以化解敵意同誤會
嘗試下接納別人尤其係長輩的意見啦, 後生女

男爵府

國民生產總值:6315

我阿囡歲幾個陣都有帶佢去拜山, 跟住年年都有去! 冇咩問題! 我仲以為你係怕湊住個bb拎咁多野會好辛苦, 原來係......! 好心你咪鬼咁迷信啦, 要撞嘅出街都撞到啦!!

子爵府

國民生產總值:14300

我個女2歲半有多我99都不用佢去拜山,佢話小朋友好易見到d野或吸太多燒衣味唔好,就算佢一定要阿女去我都唔僧比,個女係我既唔係佢既,所有話事權係父母身上,不是在他們身上 不過都係要看你老公點決定lu,有d男人好錫(你太過錫)自己阿媽果d甘個老婆就......難做人了

***以上係個人意見***

大宅

國民生產總值:2212

好媽媽勳章

我都覺得好正常呀. 帶個孫仔去見下爺爺... 比我都會呀.

唔駛用 "超低能,更白痴!!!!" 去話你奶奶. 佢都係錫個孫. 想爺爺保佑佢者... 你咁講, 我就覺得過份左d囉.

子爵府

國民生產總值:14300

我個女2歲半有多我99都不用佢去拜山(去拜62連我都不用去我從來都未見過62架),佢話小朋友好易見到d野或吸太多燒衣味唔好,就算佢一定要阿女去我都唔比,個女係我既唔係佢既,所有話事權係父母身上,不是在他們身上 不過都係要看你老公點決定lu,有d男人好錫(係太過錫)自己阿媽果d,甘做佢個老婆就......難做人家新抱了

***以上係個人意見***

大宅

國民生產總值:1319

crystal36 寫道:
請問有無人試過帶BB去拜山??
我個仔得15個月大咋, 要去埋D咁GE地方,
到時返到黎有咩事我怨邊個好....
最衰就係連我隻衰佬都話: 呀媽出到聲就下佢啦....
咁邊個就下我呀)))))

痴線架, 佢老母話要帶個孫俾先人(我老爺)見下wow...
超低能,更白痴!!!!

請問我有咩借口可以推左佢?

又吾係去咩“山卡啦“,無所謂喎!!同埋拜老爺喎!!好應份!! :evil:
我拜老爺都要長途到去大澳,重要上山果D呀,真係“山卡啦“架!!但我個仔歲幾果陣我都同佢去拜啦!!始終果個係老爺,要既!! :-|
:-P  :-P  :-P

侯爵府

國民生產總值:24124

無所謂呢, 我個仔半歲大已經拜山, 都無問題, 自己的先人會保護他的
愛※是※不※保※留
http://www.hkedcity.net/uploaded_files/eworks/0412/40671_ust.swf

雲師奶 該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:1334

我都覺得冇乜問題喎, 會唔會係你太過緊張呀, 可能我係信基督教, 所以我真係覺得冇咩問題, 我個bb3個月大果時,我奶奶
去拜我老爺, 佢都唔想比bb去, 但我話冇所謂, 我地抱住懷念既心去懷念下老爺姐, 不過我地一定唔燒香. 雖然同奶奶既宗教唔同, 但始終佢係我老公既呀媽, 大家咪係中間取個平衡, 大家都開心d

等待驗證會員

pakyu0429 寫道:
好心你咪鬼咁迷信啦, 要撞嘅出街都撞到啦!!

想講好耐啦,好多媽咪都好迷信,正如妳講,要撞去到邊都避唔到,除非永遠唔出夜街

bb病又要拜神又要擺個符又要打小人....難以想像2007年既後生一輩同幾十年前既女人仲係一樣迷信.
bk閒人

王國長老

國民生產總值:52156

好媽媽勳章 王國長老

其實有咩好驚呢?
我個仔細細個都去柴灣拜山,
早幾年我老爺出事,
我抱住亞仔去到醫院老爺都去左….
我仲叫亞仔埋去攬攬爺爺,
之後叫亞仔親親爺爺說再見!
佢生前最錫我仔,有咩值得怕?
我仔由細到大連惡夢都好少發,
成日一覺訓到大天光。
做人最緊要頂天立地,
問心無愧,咁咩都唔使怕。

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.