自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

請大家幫忙---照胃鏡一問

公爵府

Re: 請大家幫忙---照胃鏡一問

唔.............我早排老公排瑪麗照過胃鏡,不過,唔洗入院 佢形容比我聽係係要吞一支好長既飲管既物體落肚架

政府價錢好平

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果你有買保險,住私家係可以全數claim足,全身麻醉,第二日就可以出院,$16000左右(唔係好記得)

複式洋房

我好耐之前照過.因我好驚.臨照前姑娘擺左d藥係口到,好似麻醉藥咁[冇乜用].入到去打則身訓,跟住醫生解釋會點做.然後放條好長喉落去胃到.我見醫生會睇一陣先蚊番條侯出黍.
***我係聯合做.住左2日***

複式洋房

照前12-24hrs唔好食野,個胃吉哂先照到,then會噴d藥去你喉嚨ma醉,會叫你咬住個膠圈,then放支鏡入個口,另外都有支管cup口水,好快就照完ka喇,放心...$...我唔記得lu因為clam保險

大宅

yymouse313 寫道:
照前12-24hrs唔好食野,個胃吉哂先照到,then會噴d藥去你喉嚨ma醉,會叫你咬住個膠圈,then放支鏡入個口,另外都有支管cup口水,好快就照完ka喇,放心...$...我唔記得lu因為clam保險

yeah its very quick ga and no need to stay overnight.
if u have the test in the morning and u are expected to go home in the afternoon (given if there nothing wrong)

make sure u keep yr mouth close when they噴d藥去你喉嚨 as the doctor噴d藥去你喉嚨 then I close it the first time and without him telling me that he will do it more than once then I open my mouth.. the 藥 was spilt all over his face.

I was so sorry about that but couldn;t control..
he was very angry about that but he can't do anything to me since I am the patient

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

I did that twice @ QE. Just a GP referral and go to ER ward.....need to stay in hospital for a day gar if so urgent like this.

The 1st time "ghur" (want to throw up....but actually is pushing the tube out..... ) 到我死死 ha.....

Donno the $ if go to private hospital.....
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

禁止訪問

複式洋房

無錯,打支針,瞓醒就照完,但係因咩事要照胃鏡先?

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

我都係

男爵府

我的case和妳一樣,都是之前成日胃痛尤其是半夜成日痛醒,跟住看了幾次家庭醫生,醫生話這樣唔得,他建議我一是入院照胃鏡,又或者去化驗所驗有沒有幽門螺旋菌先,我後來選擇入院,照埋腸、膽及肝,在私家醫院照胃鏡是很舒服的,妳是什麼都不知的,首先姑娘會幫妳口部麻醉,然後醫生來就會再在著隻手到打睡覺葯,跟住就會睡著了,之後什麼都不知,返了病房轉床時個人就開始清醒些,可以自己過床,跟住約睡兩個鐘就會完全清醒了的。

mocha 寫道:
其實我都想知係因咩事要照胃鏡..如果成日胃痛,但之前係一路都冇呢個問題,但唔知點解,近呢幾個月就成日有胃痛..
醫生話如果問題持續,就要照胃鏡..
我諗住早d安排照,有乜事可以快d知?

咁大家又因乜事要照?係咪都係因為長期胃痛?
胃痛又有乜方法可以解決?

首頁

尾頁

跳至