懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有d擔心........

o岩o岩睇左一d關於網友們講小產o既問題, 我睇完好驚, 因為我本身身體好差, 單薄到好似張紙咁, and 之前又有過盆腔炎, 又試個穿水囊而導致子宮積水, 雖然今次有左, 但係我真係好提心吊膽, 驚自己陀唔穩個b, 雖然我d朋友都同我講, "個b同你真有緣, 佢係健康o既佢就一定會留低, 但如果佢係唔健康o既, 佢就會自己走, 唔會要媽咪要一個唔健康o既bb," 佢地又話"你咁驚咪仲影響心情, 個b會知o架, 你唔係要佢同你一齊驚啊? " 雖然道理我明,但係我仲係驚驚地.... ><

大宅

Re: 有d擔心........

唔須要咁擔心o架. 因為係天主俾我地的. 你只要用開心感恩的心情去面對就ok啦. 我之前唔知道有左bb, 仲成日食藥, 差d打"買"通經針. 之後發現有bb時已經係兩個幾月了. 咁醫生都叫我唔好咁擔心, 查左d藥對bb有什麼影響後, 佢話生仔就應該無影響, 生女就可能會有少少. 所以我每天都求神俾個仔我. 咁我最終真係生個仔, 好鬼健康得意的. 仲係大碼bb, 所以要放鬆自己, bb就會好開心o架啦.
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

大宅

唔須要咁擔心o架. 因為係天主俾我地的. 你只要用開心感恩的心情去面對就ok啦. 我之前唔知道有左bb, 仲成日食藥, 差d打"買"通經針. 之後發現有bb時已經係兩個幾月了. 咁醫生都叫我唔好咁擔心, 查左d藥對bb有什麼影響後, 佢話生仔就應該無影響, 生女就可能會有少少. 所以我每天都求神俾個仔我. 咁我最終真係生個仔, 好鬼健康得意的. 仲係大碼bb, 所以要放鬆自己, bb就會好開心o架啦.
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

大宅

simonssquaw,

我好明白你的心情,我亦相信每個孕婦多多少少都會擔心其胎兒的成長..老實講丫真係唔驚得咁多架,我都成一睇埋睇埋好多小產o既問題等等都好提心吊膽架..不過呢我就會祈下禱啦 or,摸住個肚肚同bb講叫佢唔洗驚現在乖乖地在媽媽肚內,同埋我會信e生講 if他說ok 我就會放心唔會再擔心同一個問題(但好快我個腦又擔心另一樣)我真係好呀Q...ha ha 但係真係想你唔好擔心咁多 大家一起努力

複式洋房

好多謝大家, 我會努力o架

複式洋房

我而家有兩個月..而第1胎bb 6個月既時候離開左我..我呢胎都有少少怕架..不過順期自然啦!我知道自己過份擔心會影響bb..so都唔好唸咁多啦. 你都係呀 過份既擔心一定會影響架 要開開心心先會生個健康既bb

首頁

尾頁

跳至