意見反饋
義工

產前產後 今日: 4|主題: 240807

有bb飲朱古力奶,豆漿可以嗎?

男爵府

國民生產總值:8378

醒目開學勳章 畀面勳章

有bb飲朱古力奶,豆漿可以嗎?

我陀大女時
老公要我飲牛奶同孕婦奶粉
我係好唔鍾意飲,飲到想嘔
搞到飲得好辛苦,好似飲藥咁
所以今胎唔想再咁辛苦
我而家有咗7週幾
想問下飲朱古力奶,豆漿可以嗎?

複式洋房

國民生產總值:123

Re: 有bb飲朱古力奶,豆漿可以嗎?

阿媽話唔食咁多深色野, 否則個b會唔白淨
豆漿, 阿媽話寒, 都叫我唔好飲....><
所以我咪話, 我都唔知仲有咩可以食.....><

男爵府

國民生產總值:7900

我個醫生話豆漿 (& 其他豆類) 好有營養架.
中醫就話寒低唔好飲太多. 我自己熱低, 依家 12 wks, 一路都同牛奶間住飲, 覺得 ok 呀

大宅

國民生產總值:1115

我間唔中到入朱古力,不過依家早上飲高鈣奶,晚上入豆奶

別墅

國民生產總值:986

我個時都有飲朱古力奶+豆漿, 連朱古力都有食, 不過我個friend話最好唔好飲或食朱古力, 驚阿b好興奮喎, 但我都忍唔住, 同埋話
豆漿係好有益架, so far 阿b女都無問題

大宅

國民生產總值:3507

我一路都有食朱古力 唔怪次次 u/s 見到我個b 都郁得咁勁啦 上次同佢度頸皮 個e生都捕左好耐先度到....原來係朱古力作怪...

複式洋房

國民生產總值:183

我個BB現在13週幾,為了補充鈣質,基本上每晚飲一杯奶,但我十分唔喜歡飲奶,但為個BB好,只有頂硬上。

大宅

國民生產總值:1159

我最初有左時極無胃口,甚麼都吃不下(莫講話奶,因我腸胃唔太受得奶,而且陣味一飲---就算係平時--就想嘔),有朋友說試下飲少少朱古力奶(雖然唔係太好,因有朱古力,但都好過咩都唔食到),聽了後我試下,真係work,就有一段時間飲過屋仔朱古力奶。四個月後食到野,想補鈣同熱量,我就飲 "安YEE" 成人高鈣低乳糖奶粉,並買朱古力粉,每次開奶我就落半茶匙左右朱古力粉蓋過陣奶味,就係咁飲到生。

(當然,如果唔係受不到奶味我都不會加朱古力粉,因為始終都比較熱氣、而且係帶有刺激性的---所以我盡量只放少量)

別墅

國民生產總值:644

我頭嗰4個月,成日嘔,又飲唔到鮮奶,醫生都叫我飲豆漿
bowie_p ;-)

複式洋房

國民生產總值:118

我個陣時飲鮮奶都飲到想嘔, 後來轉飲豆漿對BB都幾好 !!

子爵府

國民生產總值:11401

其實唔好飲咁多奶,因為好易令bb敏感架! 同埋飲得多深色野,同bb皮膚黑係無關架!因為我陀細仔時每日都飲OT,間中都飲下朱古力,但我bb都好白架!

大宅

國民生產總值:1610

我都好怕鮮奶, 所以我每日一杯媽媽奶, 兩包豆漿, 一隻香蕉....我都好鐘意食朱古力, 成日食, 差不多日日食, 結果.....
好肥. 不過BB依然好白, 無影響.

大宅

國民生產總值:2114

我都唔同意"食得多深色嘢,生個bb皮膚就會深色d"呢句說話,因為早排睇"最緊要健康"個節目都有講,唔通黑人飲/食得多牛奶,生個bb就會好白?白人飲/食得多深/黑色嘢,生個bb就會好黑咩 迷信
尋日我整咗紫米露,叫我99一齊食呀?佢都話:家姐(佢個女)話食得多黑色嘢生個bb會黑架!如果係咁既話,用"是"油整既嘢我都唔食得啦 ?-( ?-( ?-(
熙媛BB,熙倫BB

複式洋房

國民生產總值:177

我睇過一d資料話朱古力奶係用奶粉開的, 同普通的牛奶的營養有少少分別. 不過我間中都有飲, 因為日日飲牛奶飲到好"yim". 有時飲下喜康素, 無咁悶.

禁止訪問

國民生產總值:4006

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:1610

我本身好鐘意食香蕉, 醫生話可以吃, 而我食左咁耐都無問題....不過有時我會食下黃帝蕉...大蕉...奶油蕉....

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.