自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

送自己親生仔女比人??

朋有個個親戚,佢唔要個BB, 因為係女所以唔想要wo, 咁就比左另一個親戚養,重改埋姓,移埋民tim...
有另一對親戚,生左個B. 又話唔想要,因已有個仔,跟住就送比佢個個係外國等左好多年都生唔到既阿哥阿嫂養禍..又跟埋佢地姓

我自己就覺得好怪lo,小朋友大個發現自己親生父母都唔要自己會唔會好唔開心呢?儘管佢地既養母真係好好,好愛佢地,又栽培佢地成才

複式洋房

Re: 送自己親生仔女比人??

[size=x-large]可以咁冷血--唔通又係[size=xx-large]大 6 人.....

男爵府

男爵府

以前d人冇$$養個小朋友就話送俾人啫, 而家仲有人係咁?? 咩年代呀!

大宅

以前D人先會咁做架,我亞媽話我BB個時都想比人,因以有五個小朋友,(以前D人唔識咁多安全野,唔同衣家,),怕養唔起,咁我都好明白一個人找錢,8個人用,好在我亞爸唔行咋,唔係真係無陰公呀 :-(
[

複式洋房

那一部分人還懷著重男輕女的情況,真的可悲,
現在越來越多老人睇開左,現實的情況話比我地聽,阿女才是最愛家,最疼錫人,有咩好也都買比父母。

所以現時有一句話是:生仔好聽,生女好命。

樓主上面的例子,如果個小朋友系男仔,相信命運好好多。

子爵府

嘩~~以前就聽得多喱,而家都會有架咩

d小朋友真慘la :-( :-(

男爵府

而家d人真係中意生女多過生仔! 呢個年代, 女仔都可以叻過男仔好多! 傳宗接代呢個觀念而家d人都唔睇到咁重!!!

子爵府

醒目開學勳章

~~YEN~~ 寫道:
那一部分人還懷著重男輕女的情況,真的可悲,
現在越來越多老人睇開左,現實的情況話比我地聽,阿女才是最愛家,最疼錫人,有咩好也都買比父母。

所以現時有一句話是:生仔好聽,生女好命。

樓主上面的例子,如果個小朋友系男仔,相信命運好好多。

同意!生仔多數激C,見太多例子 :-(

男爵府

我接受唔到懷胎十月,係自己肚入面的寶寶送比人...
該用戶已被刪除

複式洋房

生左出黎都捨得比人咩??
白天隔着這片天空張望您的位置,夜晚枕着愛戀與您一同入眠[img align=right]http://bbs.lisnow.net/attachment/Mon_0609/96_6498_d60dab8bc213f43.gif[/img]

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

做唔出,比一億我都唔制

子爵府

如果可以唔洗大肚就有個bb女係我個女, 我都想要呀!!不過個bb女一定要係靚女囉! 如果係我自己生的話又會有保障小小, 起碼似我y麻

子爵府

:-| :-| :-|

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

係咪o架??????
BeautyPinky 寫道:
如果可以唔洗大肚就有個bb女係我個女, 我都想要呀!!不過個bb女一定要係靚女囉, 如果唔係自己生會有保障小小, 起碼似我y麻

別墅

水晶宮

好媽媽勳章

以前好多人都係咁做.
我爸o既親生父母好迷信,話我爸會黑住佢地,所以賣左比依家個爺爺. ?-(
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

子爵府

咩年代呀 ?-( ?-( ?-(

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至