意見反饋
義工
[2007年] 請問大家有無用脫毛膏 or 剃刀呢?

複式洋房

國民生產總值:492

請問大家有無用脫毛膏 or 剃刀呢?

dear all,
請問大家用咩方法脫毛毛呀?夏天來臨,點準備呢?分享下吧!
我上一胎都係照用剃刀,但無用脫毛膏,因為唔知d成份有無影響?!
amie

大宅

國民生產總值:2198

Re: 請問大家有無用脫毛膏 or 剃刀呢?

我都係唔敢用脫毛膏吵, 只係用剃刀

大宅

國民生產總值:2094

我都係用剃刀,唔敢用脫毛膏

複式洋房

國民生產總值:456

me too !

複式洋房

國民生產總值:195

用剃刀會否很易傷皮膚(特別腋毛)呢!!
http://hk.myblog.yahoo.com/warmwing_b

大宅

國民生產總值:3507

用蛻毛機 得唔得架 ?

大宅

國民生產總值:3844

我之前都係用開脫毛機架, 但一有左就唔敢用, 怕震到唔係幾好
而家用剃毛刀咋 !!

大宅

國民生產總值:3507

用剃毛刀 , 會唔會越剃越粗架d 毛 ?

大宅

國民生產總值:1979

我咁耐以來都係忍痛 --- 用臘紙
唔理有 b 定無 b, 都會照用

大宅

國民生產總值:2205

聽聞剃刀會愈剃愈粗,所以無用過

脫毛膏呢D化學野,有BB真係唔敢用

我好耐以前就開始有用脫毛機,會共cream一齊用,除咗頭幾次比較痛,之後都唔係好痛。而家,我諗我唔會用住,因d毛比以前幼咗好多,都唔係好難睇。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.