意見反饋
義工

烹飪搵食 今日: 48|主題: 133085

跳至
孖人牌最新出剪骨刀 & 罐頭刀

大宅

國民生產總值:3359

孖人牌最新出剪骨刀 & 罐頭刀

有冇人用緊呀?

見佢demo 用剪骨刀剪成只雞都好easy, 不費吹膚之力, 係唔係真係咁爽, 清潔易嗎?

罐頭刀開 罐頭又好乾淨, 唔會生銹.

e+賣$299 一件剪骨刀 / 罐頭刀, 仲送把孖人牌生果刀, 抵唔抵?請指教.
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

珍珠宮

國民生產總值:36679

2018勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Re: 孖人牌最新出剪骨刀 & 罐頭刀

我從未試過用較剪剪雞. 由細到大切雞都係用文武刀 – 即中式菜刀. 只係排得唔靚. 但老公同印姐就都排得好靚.

如果把較剪既作用主要係剪雞咁就真係唔抵.
IKEA HK$10一把既罐頭刀都幾好用. 罐頭只不過幾日先開一罐, 我絕對唔會咁大投資

我琴日係百街買左把文武刀加一把生果刀 (係孖人牌既單人logo果隻) 盛惠 HK$75.

大宅

國民生產總值:2994

邊到做緊? 都好想買, 我唔會斬雞, 平時買時叫檔口斬埋.

別墅

國民生產總值:899

三把刀---$299?

大宅

國民生產總值:1676

用緊孖人牌罐頭刀,好易開,無鐵碎,切囗好平滑,自己覺得值

大宅

國民生產總值:2448

KAHOBB,

ok woo. which 剪骨刀? there is 2 剪骨刀 in doubleman woo. one is for turkey , one is for normal chicken.

I have the one for turkey, very very good.

st

大宅

hkfireice

咁孖人牌罐頭刀易清潔嗎? 會唔會似舊式罐頭刀藏污穢兼生銹。你買個時有冇生果刀送?

st

剪骨刀有 for turkey & for normal chicken, 我唔識分喎. 我本身都有把 孖人牌水滴型骹剪, 但果日見個把係彎型, handle 位有彈弓, 只要好輕力就剪到, 似好好用, 係担心會難清潔.

jsmleetse

我係油麻地永安百貨見到, $299 係剪骨刀 (送生果刀) or
罐頭刀(送生果刀)咋. 我估佢遲些會再平d, 同埋個日個sales 佬好寸, 係咁將啲開完罐頭一個個 fing 落地, 懶係爽咁, 幾乎擲到小朋友, 就算係買都唔同佢買. :evil:

洋房

國民生產總值:131

我都買咗了孖人牌罐頭刀,都值得,蓋口真係好滑.都值得.但我記得我單買罐頭刀成3至4佰元喎?在荃灣千色店買

大宅

國民生產總值:3333

而家 d 嘢越來越平,我當年買雞剪要成3佰幾,而家咪平,雞剪存好用,尤其是我唔夠力,咁用佢就好正

珍珠宮

國民生產總值:37007

好媽媽勳章 大廚勳章

我上次响工展會都買左孖人牌罐頭刀$299,都係送把細生果刀,我自己就覺得好好用,又容易開,開完兩邊罐口好平滑,又唔使點用力就開到,好容易清潔咋..我覺得最重要係襟用,老實講,如果唔怕要用力又容易界親手既就用原始果種撬下撬下果種(可能我比較大意,成日界損手),就算係買三幾十蚊果種,越用就要越大力去扭,跟住滑埋牙,間唔中又要換既話,條數响番道...所以我寧願買把貴小小,起碼好用又襟用先.

伯爵府

國民生產總值:18937

畀面勳章

我覺得唔好心急住,因為過幾個月美食展可能會仲平D呢!
日本の平安を祈ります

子爵府

國民生產總值:11578

2018勳章 畀面勳章

在吉之島買了罐頭刀,$299,幾好用, ,仲送了一把生果刀

禁止訪問

國民生產總值:19394

大宅

KAHOBB,

彎型, handle 位有彈弓,---- that is the one for turkey and for normal chicken too. no 碎骨.
I have this one...... very easy to clean and good to use. but I like another one which is more normal looking, good for storage. but i bought it over 2 years woo.

and this one 彎型, handle 位有彈弓,is from germany.

大宅

火石 ,

剪新鮮雞骨得唔得先 ?... no . for cooked chicken

剪唔剪得斷先?? ......得 無碎骨 tim.

st

別墅

國民生產總值:916

我用緊罐頭刀,非常之好用,切口順滑,唔會

大宅

all

咁多人回應呢個topic, 搞到我又心思思想買set, 都係等佢再跌價先, 唔係比hb話我哂$.

火石

你咁問新鮮雞骨一定有原因, 你有什麼好介紹呀? 我有留意你d大作架, 你介紹用威馬機整豆漿新方法, 我try 過真係好味好多倍.

大宅

st

係吖, 我就係鍾意佢冇碎骨, 個日我有try 過剪雞骴, 的確好好剪,切割口very sharp. 但有點驚佢把刀似大廉刀, 頭太尖, 刀铎彎, 會易危險.

Why 剪生雞肉 no 架? 另, 乜唔係所有孖人牌(not 單人)都made in Germany?

禁止訪問

國民生產總值:19394

伯爵府

國民生產總值:18937

畀面勳章

st 寫道:
火石 ,

剪新鮮雞骨得唔得先 ?... no . for cooked chicken

剪唔剪得斷先?? ......得 無碎骨 tim.

st
下,我仲主要係想買黎剪生雞骨添!其實生同熟點解唔同嘅
日本の平安を祈ります

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.