意見反饋
義工

自由講場 今日: 3918|主題: 1004708

跳至
有無人救救我地呀? 求良方!!!

別墅

國民生產總值:534

有無人救救我地呀? 求良方!!!

我同呀仔輪住患感冒, 病左都2個幾禮拜, 我同呀b都仲係清唔倒D咳. 好多淡.

我自己中醫又睇過, 西醫又睇過, 我唔開心. 唔返工又唔得, 返工又好似傳播細菌咁, 呀B仲慘, 成個瘦晒落晒形, 呢D天氣真係唔好....

請問你地有咩好良方呀, 我個人好灰.......

註:我個B2歲

:-( :-( :-( :-(

伯爵府

國民生產總值:16879

畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 有無人救救我地呀? 求良方!!!

感冒啫,唔洗灰呀~e+d菌咁勁,要多d時間先好架,感冒都係靠自己既低抗力先好架,如果想清得快d,試下去睇中醫啦,仲要你同囝囝都要休息多d,飲多d水

公爵府

國民生產總值:25670

醒目開學勳章 畀面勳章

有冇試下燉橙黎食清下D"潭"
順順利利 大吉大利       

子爵府

國民生產總值:11959

感冒呢家嘢真係好煩ga,要食好耐药先至好番,我老公前排乞嚏、咳、鼻水、痰、喉嚨發炎一齊嚟,仲要喉嚨痕,晚晚咳醒,佢睇左3個西醫gala, 第3個西醫d药先至甘得住d菌,但始終仲有d未清,於是叫佢去睇中医清埋佢,結果佢食左12劑药先至好番呀!個中医叫佢食多d雪梨,因為佢燥咳,咁而家先至好番咋!

別墅

唉, 我真係好灰架, 自己病, 呀仔又病, 我自己中醫+西醫都睇左4次, 呀b睇左3 次, 我工人剛剛走左佬無耐, 我又要照顧呀b又要返工, 突然又一大堆家務唔做唔得, 個感冒又睇極唔好, 好似我一接手湊仔就湊到病咁......

[quote]
galiegalie 寫道:
感冒

別墅

係咩? 我唔知我係咪燥咳!!!

我發覺生完bb後, 身體差左, 定係而家d菌勁, 以前感冒一兩日好返, 而家病親都手尾長, 年紀大, 機器壞....

[quote]
JJA 寫道:
感冒呢家

別墅

點燉? 請指教!!!!

charmaine_1 寫道:
有冇試下燉橙黎食清下D"潭"

子爵府

我都唔識分燥咳定寒咳!要問中医先至知咋!
你唔好咁心煩la, e+ d感冒唔係睇一、兩次中医就搞點ga, 要枕住咁食药慢慢清ga, 加油, 我支持你! :mrgreen:

禁止訪問

國民生產總值:19394

子爵府

我唔知人地係唔係,但我試過咳去食橙,即刻咳到收唔倒聲,完全唔係濁親,係勁咳果隻,我見過X都怕黑!

禁止訪問

別墅

JJA,

Thank you 你, 我諗我都要睇多次醫生......

呢排真係無得休息, 你想像

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

你又揍仔又做家務又番工真係辛苦,咁你边樹得間煲藥呀?問下你睇開果個中醫可唔可以開藥粉比你番屋企沖丫。
我老公都係食左12劑药粉沖嘅苦茶好番ga,因為佢好夜放工,等佢番嚟煲就蚊瞓,煲定等佢番黎飲又驚攤凍晒無药效,又唔可以番煲wor!不過沖药粉嘅水一定要夠熱。

別墅

火石

好, 再睇一次中醫唔好, 我都試

別墅

JJA,

我放工去睇中醫, 試問

該用戶已被刪除

別墅

鱷魚肉o係邊度買, 如果唔識, 會唔會買倒假野?

[quote]
Lamb&ig 寫道:
若果只係咳, 可以試

該用戶已被刪除

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.