意見反饋
義工
[2006年] 唔笑既?

侯爵府

國民生產總值:20230

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔笑既?

唔經唔覺我地既小公主, 小王子己經五個多月了, 我想問下你地既寶貝鐘唔鍾意笑架! 因為我 BB 好少笑, 爺爺 '麻麻' 抱又唔笑, 所以佢地成日當住我面都係咁鬧佢 '無用, 笑都唔笑下, 憎死你' 咁, 當我聽到既時候真係覺得唔開心, (其實佢都唔係完全唔笑既! 只係我同老公同佢玩耐 D 佢先會 E 下個咀笑, 好少 "架架" 聲笑) 我覺得 BB 健康比較重要 D 囉! 但佢地見親 BB 都係咁話 .........
我想問你地既 BB 係咪開心果呀! 點先可以令 BB 笑多 D 架?

複式洋房

國民生產總值:231

Re: 唔笑既?

Hiya Meling222,

Don't be discourage la....you can try to pretend to be a clown and sometime laugh so loud as you are crazy...heee...that's what I do in front of my BB...my husband also laugh at me and said I'm crazy!!!heeee...
http://haydencheung.shutterfly.com

大宅

國民生產總值:3972

奇實唔好太介意老人家講既說話,佢地多數口不對心!!
你試下多d抱bb睇d得意野,你要比佢知道你笑,比d時間佢,又"節"下佢bububu~~~~!!引下佢!!一定要家長做主動,bb會係你身上學懂怎樣笑,怎樣開心咁笑!!
meiling222 寫道:
唔經唔覺我地既小公主, 小王子己經五個多月了, 我想問下你地既寶貝鐘唔鍾意笑架! 因為我 BB 好少笑, 爺爺 '麻麻' 抱又唔笑, 所以佢地成日當住我面都係咁鬧佢 '無用, 笑都唔笑下, 憎死你' 咁, 當我聽到既時候真係覺得唔開心, (其實佢都唔係完全唔笑既! 只係我同老公同佢玩耐 D 佢先會 E 下個咀笑, 好少 "架架" 聲笑) 我覺得 BB 健康比較重要 D 囉! 但佢地見親 BB 都係咁話 .........
我想問你地既 BB 係咪開心果呀! 點先可以令 BB 笑多 D 架?

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實我成日都有係佢面前笑架, 有時我覺得自己好似傻婆咁呀!哈哈!

男爵府

國民生產總值:8720

我成日對住佢笑架,狂笑,傻笑咩都有,佢見你笑佢就會學你笑,亞女而家見到人就笑 記住笑多d比佢睇呀
未經本人許可, 不得轉載

別墅

國民生產總值:983

係呀,第一次亞囡嘻嘻笑係因為我係佢面前成個傻婆咁哈哈哈哈笑,佢先笑到出聲咋﹗
你笑多d比佢睇,佢就會學你架啦﹗加油﹗

別墅

國民生產總值:939

你或者試下係佢面前做下啲低能嘢呀...我成日係佢面前跟住啲歌跳舞架, 我自己跳跳下都覺得自己好低能, 哈哈

侯爵府

唔該晒你地呀! 我會努力笑, 笑, 笑架啦! :lol: :-P

大宅

國民生產總值:1619

我個仔好鐘意笑咖,有時仲笑到kaka聲,你試下每日瞓醒都對住佢笑一笑,跟住同佢講聲早晨,佢見得你笑得多,自自然然佢就學埋你日日笑咖喇.

大宅

國民生產總值:1947

你抱佢多d照鏡丫! 跟住你笑,當bb看得多就會好自然跟住做架!
亦好似"善懷媽媽"講.......你試下每日瞓醒都對住佢笑一笑,跟住同佢講聲早晨,佢見得你笑得多,自自然然佢就學埋你日日笑咖喇!!
我同老公每日對住個女都係咁做, 你試試丫!! 努力啊!!

**有時我個女見到'麻麻'望耐d,就會喊架! 但見到佢姑姐又唔喊wor! 真係好攪笑! 我地話可能佢唔鐘意見到d"老既野(大年幾)"! 阿女開始識認人!!

複式洋房

國民生產總值:192

我個女都係一個比較cool的bb,
唔係話唔笑, 不過好少好hyper咁咭咭笑,
於是我地兩公婆成日係佢面前笑,
我發覺她現在好開心,常常有笑容,
笑容和開心的情緒係有好強的感染力,
試吓啦!

複式洋房

國民生產總值:439

my son 好鐘意照鏡 then 笑&講話
令佢笑到kaka聲~好累... 佢好鐘意 exciting game (手舞足蹈的跳舞/做運動操) or 誇張facial expression (我臉上的皺紋多了!!)
我的小天使 ~ Howard 仔仔 於2006年11月13日出世啦!

複式洋房

國民生產總值:395

我隻臭妹豬成日會自己玩跟住自己笑到咔咔聲,好似白痴妹咁... :lol:

其實佢頭嗰一個月都唔係好笑,但我就每次一見佢就笑到四萬咁口,又bu bu 唧到佢肯笑為止.跟住佢就會跟你一齊笑ga la! :lol: :lol: :lol:

子爵府

國民生產總值:11604

畀面勳章

mieling222,

我隻蛋早前都同你bb一樣唔鍾意笑, 係近lee幾日先笑多左咋。其他mama講得好啱,bb其實連笑都係要靠你教同感染。 d朋友又係叫我對佢笑多d, 同佢玩時實行佢未笑你就笑定先, 大聲d"架架"笑,投入d,,好似傻婆highhigh地就啱, 玩吓玩吓你會發現你"架架"笑時佢會跟住你"架架"笑架。最近lee幾日仲好似high左咁, 掂吓佢就好易"架架"笑。 你試吓la...

蛋媽

子爵府

國民生產總值:10535

係呀,係bb面前扮"超低能,勁攪笑"係咁對住佢大笑,猛笑,同佢玩多d,咁佢就會跟住你笑架啦,不過我個b係陌生人面前都好cool架,唧都唔笑架,重會喊添架﹗

大宅

國民生產總值:1144

好媽媽勳章

抱bb照鏡, 我bb初初係smile, 跟住幾日後, 係鏡前面抱高佢,跟住識得大笑

大宅

國民生產總值:3091

[quote]
水怪 寫道:
係呀,係bb面前扮"超低能,勁攪笑"係咁對住佢大笑,猛笑,同佢玩多d,咁佢就會跟住你笑架啦,

totally agree!!!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.