心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果你地見到個媽咪抱住個2yrs仔仔打尖....

話說琴晚放工等專線小巴返屋企, 當時我排第四,
當有架車黎既時候, 突然有個好後生既mama抱
住個2yrs左右既仔仔沖過黎想上車, 點知排第一
o個個媽咪(帶住兩個3-4yrs既仔女)鬧佢打尖,
排第二個後生仔又係咁話佢, 呢個打尖既媽咪仲
好惡咁掘住人, 到排第三個女人就肯俾佢上, 當
時我都有諗俾唔俾佢上呢? 普通人就梗係唔俾la,
但佢抱住個仔wor, 但如果我俾佢上, 對後面d人
又好唔公平wor, 如果係你地會點做呢?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 如果你地見到個媽咪抱住個2yrs仔仔打尖....

都會讓比佢上先,不過個心就會為佢難過,因為身教好重要,

子爵府

睇下排左幾耐, 同埋我后面係咪仲有好多人啦, 換轉諗下, 如果排你前面既俾佢上左, 點知到你就無位, 咁你又會點. 如果我係亞尾個個, 咪俾佢上先囉.

唔知亞女幾時先會叮一聲

翡翠宮

因咩事佢唔排隊先, 落大雨無摭? 兩歲既小朋友可以自己行同企, 同兩個月好大分別, 不過anyway身教好重要, 佢咁既行為問都唔問上車我一定唔會比 湊住個仔唔係大曬架, 想打尖都客氣問一聲可否讓我上等...佢有問我都會讓佢上先既否則.............c9想上車後面排隊

男爵府

如果係我,我唔會比佢上,唔該龍尾係後面喎!你話我絕情都係咁話啦,咪又得佢掘囉

禁止訪問

侯爵府

我都唔比, 比佢上只會害咗佢 & 佢個細路... 真係唔係有細路大晒.. 我都有, 但要教好小朋友, 自己既榜樣真係好緊要

子爵府

當然唔會讓啦!佢又唔係有病,週街都有人有小朋友架啦邊讓得咁多呀加上佢又無問過人大哂咁打人尖. 真係教壞細路!最憎呢d自以為大哂同咁無禮貌既人!睬佢都傻! :tongue:
[fly]YAN Yan yan[fly]

子爵府

Yanlleung 寫道:
當然唔會讓啦!佢又唔係有病,週街都有人有小朋友架啦邊讓得咁多呀加上佢又無問過人大哂咁打人尖. 真係教壞細路!最憎呢d自以為大哂同咁無禮貌既人!睬佢都傻! :tongue:

Yes, 對後面d人唔公平, 如果你係第16個, 明明有位但俾人打尖上左, 你都慶啦, 我搭小巴最憎d人打尖, 見到熟人就尖埋去,

珊瑚宮

好媽媽勳章 畀面勳章

如果我係排最後果個人..我唔會比佢上先...因為我都係最後一個囉..做乜咁都要打尖?
如果我後面重有人..唔理多少..我就更加唔會比佢上先...對後面d人唔公平

其實打尖根本唔關有冇小朋友抱住係手...係個大人問題之嘛...我都試過係街抱住仔仔等車...唔想等咪搭的士囉..要搭巴士van仔就係要排隊架啦..

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔俾~~~~ 咁無禮貌...更何況打尖,好黑人憎

子爵府

唔比wor~2歲啦都~小朋友識行個咯wor!係佢自己抱住之麻!!除非佢手抱一個~又一抽2lung~又有架bb車就話o者!!
咁無品~打尖都有~佢都幾厚面皮個wor!!

大宅

打尖....本來就係唔岩啦 !!!

咁咪教坏晒下一代

別墅

好少事
我一定會

伯爵府

畀面勳章

洋房

我唔會讓o羅,
我只會讓給長者的,
其他就免了

民房

我唔會讓,我自己都有個兩歲bb,我讓左比佢我冇得上車諗算呀,而且小巴坐位有限,點都冇可能讓lo,我讓佢上車,咁後面d人上唔到車未好唔公平
其實有時搭巴士都有人讓我上先,多數係巴士一早到左,而我就剛到,企左係頭位,其實我只不過諗住唔再行咁遠,等人上晒車先,我都係企埋一邊等,但次次都有人比我上車先,可能見我抱我囝囝辛苦啦
講真,兩歲小朋友一定要抱上車,因為佢都行唔到上車

別墅

我唔會俾佢上, 因為佢上咗車就會令到第16個人無得上車, 我無權剝奪第16個人應有上車嘅權利, 除非我就係第16個人, 我先可以話事俾佢上車還是自己上車.

大宅

睇情況先讓
如冇禮貌打尖....我就會XX佢

首頁

尾頁

跳至