在職全職

跳至

首頁
12345...83

尾頁

伯爵府

☆上環上班一族媽咪會∼(Part 3)

[size=small]上環區工作的媽咪如下~(最新的在這一頁)

[size=medium]歡迎~ 歡迎~

1. helenjoe
2. Betty媽咪
3. miumiumilk
4. Ms. ChanChan
5. Tolai
6. STH920
7. 寶貝
8. 2jmama
9. Wing1010
10. 倩茹媽媽
11. kwanpui
12. Funny
13. bbshinghei
14. cat25
15. jesschansam
16. Rissa
17. 宏頌媽咪^0^GARY
18. Alison 媽
19. yh
20. LongLong_ma
21. kittybuzz
22. babyjerry
23. ytma
24. cateyes
25. TszHin媽咪(全職媽咪)
26. DuncanMaMa

中環:
1. kristymummy
2. Jamesmama
3. Manlam
4. MrsNg
5. 莎樂美
6. Alison媽
7. Pat
8. babygirl
9. 男人四十
10. DecMom

其他:
1. Ding

伯爵府

Re: ☆上環上班一族媽咪會∼(Part 3)

開part 3啦~~ 各位可以在這裏留言啦~~

男爵府

helenjoe,

我報到呀! :-P

別墅

[size=x-large]

倩茹媽媽

男爵府

2019新春慶豚圓

各位早晨.
今次又到大女病左, 己第二日冇返學. :-( 尋晚發燒到102.5度. 佢候嚨d核出晒來, 我估是發炎. 明天都不知能否返學. :-( 做媽媽真辛苦, 冇覺好訓.今晚再帶佢睇, 睇下醫生點講.
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

男爵府

hi各位.我又黎簽到先.

betty媽咪.你個囡囡病左呀,近排好多小朋友都病.我個仔上個星期都發燒,燒左2,3日,見到佢咳時真係好心痛.不過衣家好番又惹到我.可是返到屋企又唔敢同佢玩,驚住傳番俾佢.尋晚我返到去唔抱佢又唔同佢玩,佢好唔開心. :-( :-( .
Ding

男爵府

Helen,

點解我榜上無名嫁

水晶宮

好野好野..我終於都有名有份咯..多謝 helenejoy
今夕吾軀歸故土  他朝君體也相同

大宅

Babyjerry,

哈.....亞helen 當你"無到"呀

Ding,

上次約你去公園玩, 你幾時得閒 ??? 我個個星期日都得, 你覆我呀 !! 另外我上年都有同亞仔上船玩, 個次算係佢第一次出門, 佢玩得好開心, 重好好訓添呀(平時係屋企, 唔係咁定訓得) 可能佢玩得實在太累, 全程都無扭計, 笑容滿面, 我正計劃去第2次, Ocean Park 我諗都要出年先去啦, 費時去完返黎, 我要睇趺打

Bettyma,

係呀...小朋友有病, 我地重辛苦過佢地呀
:-( :-(
希望亞女....快快好返

[img align=left]http://img13.exs.cx/img13/1482/CIMG15.th.jpg[/img]

男爵府

wing,

如果你諗住去Ocean Park而又唔帶車仔......咁趺打就一定睇硬都得law.

今年五月份同仔仔去過Ocean Park......工人都有去......足之3個大人抬個細0既一日......第二朝對腳好似"義肢"咁.....幾乎行唔到路......如果得你一個抬佢......咁你請定病假都得la.

喂.....你上次上船玩......仔仔有無搵屋企呀?我都想帶仔仔出門.....但擔心佢要搵屋企.....因為星期日去奶奶度.....一食完飯佢就催我返屋企.

伯爵府

babyjerry,

sorry, 我一時大意, 你大人有大量.....原諒我啦~~

男人四十,

你串錯我個網名呀~ 我叫helenjoe, 唔係helenjoy呀~

betty媽,

小心照顧囡囡時, 同時, 你亦要好好保重自己身體呀~

大宅

Babyjerry,

哈.....所以我咪唔去住囉 :-P :-P 分分鐘...要請幾日病假嫁... 我上年上船玩, 亞仔當時只有1歲....唔識叫返屋企, 不過帶齊...."被被同枕枕" 佢玩得不知幾開心....係我同亞媽"預料之外".....全程無扭計, 佢好似知道去玩....因為我地全家出齊...人十幾人....玩得好開心, 佢連最後....."燒夜'都食埋....先返房訓, 一訓就十個鐘, 從未如此好訓過......不過真係幾好玩 今年唔去...出年我一定會再去...玩...過...嫁....!!!!
[img align=left]http://img13.exs.cx/img13/1482/CIMG15.th.jpg[/img]

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Betty媽,

要小心D睇住亞女,小朋友多數都係半夜燒嫁.
不過你都要保重,唔好到你呀.

我又報到..........

2j

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

我又報到

1j
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

水晶宮

helenjoe...sorry..sorry! 我英文唔好..串錯
今夕吾軀歸故土  他朝君體也相同

男爵府

2019新春慶豚圓

各位,

我又來報到啊!

bettyma,
你女女好番D未呀? 在此祝佢早日康復啦.
我仔仔早排(11月頭開始)都病

大宅

Man,

下....暈左 , 你真係要多D休息啦 ! 小心身體........至得

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

做咩個個都病呀,
小心身體呀,
[size=x-large]保重呀各位

2j

公爵府

冇入黎一排聽到咁多人病左..唔開心呀 :-(

Manlam

你要保重身子呀, 唔夠訓好傷身架 & 小心腰骨, 有時間就多d休息

伯爵府

Man,

保重呀~ 多d休息~ 食多d好野呀~

首頁
12345...83

尾頁

跳至