論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 菲傭放假回鄉,你地會買邊間airline的機票給她?

謝謝回應.

咁cebu的機票在confirm後可以改期嗎(在14天內)?

我問agent book 機票, 她quote我$1,600多元(連稅), 坐菲航單程, 實在太貴了!

大宅

Re: 菲傭放假回鄉,你地會買邊間airline的機票給她?

I made it in Dec 2006.

No need to copy the credit card for her. I only printed out the confirmation letter to her for check-in.

大宅

想問係Cebu Pacific網上訂機票, 係咪佢出到O個日某班機俾你揀就等如有位, 因為我將要訂來回香港馬尼拉, plus一程來回domestic flight, 擔心訂完一程再入去攪另一程又話冇位就麻煩.

有冇媽咪有經驗呢??

大宅

我想問下呢間Cebu Pacific是什麼airline? 安全嗎? 我剛剛check九月份單程機票, 連tax都只係$4xx, 咁平? 有無搞錯?

伯爵府

牛年勳章

mchan 寫道:
我想問下呢間Cebu Pacific是什麼airline? 安全嗎? 我剛剛check九月份單程機票, 連tax都只係$4xx, 咁平? 有無搞錯?

係呀!越早book越平!agent 講的,因為佢一班機有不同價錢的機位,當然係越平的位越少啦,所以早book至有得平。

我家菲姐話唔like佢d機老喎!但我上網seach過,唔見有發生過意外事故播!
中央社馬尼拉三日專電】

菲律賓一家由華人家族經營的航空公司,為慶祝成立十週年紀念,推出國內航班一律十披索(約新台幣六元)的單程優惠票價。

吳奕輝家族經營的宿霧太平洋航空公司表示,6月20日至10月18日期間,往返菲律賓國內各點的單程機票僅售十披索,共有十萬個座次回饋客戶,購票期限從今天起到3月8日截止。

十披索的機票並不包括稅金及其他額外收費,這是菲律賓商業航空史上創下的最低票價紀錄。

宿霧太平洋航空公司是菲律賓第二大航空公司,規模僅次於陳永栽經營的菲律賓航空公司。今年一月至二月,該公司的乘客人次成長18%。

【2006/03/03 聯合晚報】

我上星期問價都係6xx,連稅唔駛$1100。
坐菲航要補多$480,我收番菲姐$400,費事寵壞佢!
再補送兩個gameboy games 俾佢兩個仔,算數!

伯爵府

牛年勳章

濤兒 寫道:
想問係Cebu Pacific網上訂機票, 係咪佢出到O個日某班機俾你揀就等如有位, 因為我將要訂來回香港馬尼拉, plus一程來回domestic flight, 擔心訂完一程再入去攪另一程又話冇位就麻煩.

其實你咁複雜,不如搵agent book,唔貴得幾多。
我上星期經agent 問的價:
The price of Cebu pacific is $680 + around $370 tax + $30 administration= $1080/per person
Deadline:14 MAY 1400

The price of Philippine Air Lines is $1145 + around$370 + $30 administration = $ 1545/per person

你上網check下係咪差唔多?

複式洋房

Virgokaren,
i need to book in such case also, would u mind pm me the agent name and contact no?
the price is very attractive.
thanks a lot

別墅

Virgokaren,

I need to book an ticket for my maid too. Would u please send me the agent name and contact no. too?

Thanks a lot.

大宅

virgokaren 寫道:
其實你咁複雜,不如搵agent book,唔貴得幾多。
我上星期經agent 問的價:
The price of Cebu pacific is $680 + around $370 tax + $30 administration= $1080/per person

The price of Philippine Air Lines is $1145 + around$370 + $30 administration = $ 1545/per person

你上網check下係咪差唔多?

想問下你個價錢係咪only HK來回Manila, or plus一程內陸機呢?

其實我尋日終於係Cebu Pacific網上訂機票, 做緊promotion, HK<->馬尼拉連稅$6XX, 加埋內陸機都係~$1,000. 真係好抵!! :lol: :lol:

洋房

Virgokaren,

Please pm your travel agent info. to me too.
I will fired my maid and checked Cebu air online, although the $$$ is very attractive but it's not an open tictet, Cebu said it needs to pay $250 to change date or whatever. I'm afraid my maid will change her mind. So i need to buy an open ticket for her. :-|

複式洋房

cebu pacific 是最平o既ticket. 而且工人唔應該有得選擇. 我朋友經agent 出票, 最平試過來回都係HKD750 全包, 真係超平. 不過AGENT 話要睇下隻平票係唔係AVAILABLE.
係最近O既事. 真好彩
同其他AIRLINES 有咁大距離, 梗係唔比個BUNBUN 話事啦

別墅

Hi, Honeymum,

Do u have your friend's agent contact no? If yes, please PM me. Many many thanks.

伯爵府

牛年勳章

係,香港<---->馬尼拉雙程機票。

咁你book的是單程定雙程?
真係幾平喎!

我昨晚試過online book,唔知點解 tick 左 return,但佢計數計兩程?即6xx+7xx=14xx?
點買架?我想學下。

濤兒 寫道:
想問下你個價錢係咪only HK來回Manila, or plus一程內陸機呢?

其實我尋日終於係Cebu Pacific網上訂機票, 做緊promotion, HK<->馬尼拉連稅$6XX, 加埋內陸機都係~$1,000. 真係好抵!! :lol: :lol:

伯爵府

牛年勳章

Dino RoosterMum P囝囝

PM 左 Agent 資料俾你。
係大公司,好方便架,唔駛去出機票,係eticket,合哂我呢種懶人!

(利益申報:我唔係果度職員,不過個Agent我幫趁左好多年,服務良好,但我唔肯定佢有無佣金的,當然,我都希望佢業積好,受公司讚賞啦。)

大宅

係,香港<---->馬尼拉雙程機票。
咁你book的是單程定雙程?
真係幾平喎!
我昨晚試過online book,唔知點解 tick 左 return,但佢計數計兩程?即6xx+7xx=14xx?
點買架?我想學下。

係呀, 雙程來回連埋內陸機. 真係好抵. 之前仲擔心book暑假會好貴囉.
唔係好明咩計兩程喎, 佢6xx+7xx, 會唔會係airfare+tax呀?
你試玩咩日子架? 可能唔係promo期內, 所以貴d ?-(

麻煩你都pm定agent既資料俾我丫. 第時完約etc.等都有用. Thanks. :lol:

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Honeymum 寫道:
cebu pacific 是最平o既ticket. 而且工人唔應該有得選擇. 我朋友經agent 出票, 最平試過來回都係HKD750 全包, 真係超平. 不過AGENT 話要睇下隻平票係唔係AVAILABLE.
係最近O既事. 真好彩
同其他AIRLINES 有咁大距離, 梗係唔比個BUNBUN 話事啦

有新低,我confirm左張e ticket俾姐姐7月尾番去放8日假,round trip連tax $677.13

大宅

virgokaren,
麻煩你可唔可以都pm agent的 資料俾我,因我要bun bun 7月回philippine.謝謝

Dino RoosterMum P囝囝

PM 左 Agent 資料俾你。
係大公司,好方便架,唔駛去出機票,係eticket,合哂我呢種懶人!

(利益申報:我唔係果度職員,不過個Agent我幫趁左好多年,服務良好,但我唔肯定佢有無佣金的,當然,我都希望佢業積好,受公司讚賞啦。)

大宅

想問下知唔知出發去PHILIPPINE那日 & 由philippine返hk個日係當bun bun放緊AL定係返工,扣唔扣佢假?

子爵府

Hi virkokaren

Pls pm me the agent's name. Thanks!

珍珠宮

Cebu Pacific or Philippines Airlines

首頁

尾頁

跳至