論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我星期六炒了工人(28/4,賓賓),如果你地呢14日內將會請現成賓賓的話......

我星期六炒了我賓賓,佢只做了5個月咋,但湊bb一d都唔掂,做野超大意:

10次出街,4次無放奶粉格入袋,bb途中經常無奶食,令行程亂到死。
octopus係負數,叫佢add-value,可以就咁走去,掉低我bb係閘口,但增值完後可以自己顧自己入閘,我bb仲係係閘口出面。(當時我先入閘,佢推車and跟我後面,先知係-ve數,我比錢佢add-value,佢就1支箭咁標去,我無柰地離遠係閘內"看"管我bb,叫極佢返黎先佢都聽唔到 最後仲要自己入閘,唔記得我個bb添~ ) ...1句,安全意思弱到嘔
同bb清潔pat pat 污糟到...用5塊nuk wet tissue仲會成身c味,教極唔識,所以次次都係我做返。
煮飯我日日教佢,佢就算ok,但1唔睇實佢煮,就煮好耐+好難食。
同我地出街,佢唔會主動幫手照顧bb/餵bb/抱bb/幫手拎野,佢仲舒服過我地。次次要叫先得,無笑容。
出街食飯,佢唔like食的真係1啖都唔食/黑面食+食得好慢,唔會理任何野(例如幫下眼睇住bb),真係令我地係朋友/親戚面前好監尬 :cry:
最大問題係...... 我係全職媽咪,好多時我都會照顧bb(我得1個bb咋,10個月時開始請),佢只需1week煮2-3次飯,清潔bb玩具,一些好基本的清潔(我屋得5xx尺添咋),跟我去下街,買送都係同bb車載貨唔洗佢拎,衫1日先得1機,全家衫用機洗,抽濕機乾,唔洗熨任何衫......1句,好少野佢做,但態度唔多好+做得差。

仲有好多衰野(有d仲要係我出了街,得佢同bb係home所錄到的)..不能盡錄

佢只有英文好....

我估佢好急搵工(因為炒佢,佢super concern我比佢的ticket有無得改),佢應該係會sell自己英文好 + 識得教bb好多野。因為佢見得我同bb玩多,聽過我講好多theory和illustration,佢係唔識同bb玩,但如果叫佢"up" d名出黎,例如montessori蒙特梭利,flash card,jolly phonics,佢1定會講得出和blow下water(唔好比佢厄到呀!!!!!)。

希望各位媽咪如要急請現成bun bun....希望你地唔好請我呢件無heart+懶的極品

禁止訪問

Re: 我星期六炒了工人(28/4,賓賓),如果你地呢14日內將會請現成賓賓的話......

大宅

Re: 我星期六炒了工人(28/4,賓賓),如果你地呢14日內將會請現成賓賓的話......

can i please have her name ?? thank you, thank you.
pm please
我要努力做個好媽咪!
我一定會成功生多個!

大宅

Would you PM your bun bun's information to me?

大宅

Hello,

I also want to have your bun bun's information.

Can you please pm to me.

男爵府

我賓:
28歲, 1月頭生日添架,有1個女。
約得5尺,中長髮,樣唔太差,幾平實的外表,
或者interview會擠滿笑容,
唔肥,約100磅,
英文易聽易明,但細聲。
我無比release/reference letter佢

佢會同人講識英文拼音,係phil學過喎...

煮野食我估佢會話識煮,(我教咁多味,得2味係ok咋)

佢1心博我地"買"佢英文好,天真地覺得我地會帶埋佢去canada,成日問我"呀sir幾時返canada"。佢做得咁差,點帶...帶佢個頭。

佢實會話自己識take care baby,但實情...
我棟响樹"磅"住佢佢都做得咁差,如果係working mom,bb真係叫天不應叫地不聞。有次我遲起身,我仔又咁arm傷風喎。1出房門,見到我仔成個乞e仔咁滿鼻都係鼻涕,仲要有d乾晒黃色添,個咀就lam緊流緊果堂鼻涕...唉哎哎...我個衰賓係同緊我仔"玩緊"架,比了d玩我仔睇佢玩。咁都唔幫佢抹.....唉。
我出街,叫佢記得比水bb飲(用學習杯,但我仔會流好多水出黎,唔學邊識啜丫!)。返到黎,問佢bb有無飲水,佢話有。我話無衫濕既~?? 佢話bb已經學識所以無濕。我再比個仔飲水,我仔濕到呢~~~算(估佢tell lie)! 再睇video,我仔真係無飲水呀! 你話死唔死,唔想抹地,就唔比水我仔飲...成個下午流流長,lunch後1滴水都無until 5點半。

我炒佢的最主要原因就係少野做都做唔好,仲要蝦我bb細,唔識講,基本take care bb既心(我唔expect佢對我仔好好好)都無。唉~~

要佢名的先pm我。

祝good luck

別墅

Hi chickchick,

Would you please pm her information to me?

Thanks!

mmcht

複式洋房

我都想要呀!謝謝!

mmcht 寫道:
Hi chickchick,

Would you please pm her information to me?

Thanks!

mmcht

首頁

尾頁

跳至