跳至

首頁

尾頁

大宅

想頒個'飛躍進步獎'俾阿桐

其實講起上嚟有d醜怪,咁大個女依家先識做以下嘅嘢....
1)佢開始會同我隻狗玩,唔係'各有各生活'
2)佢會自己拎餅/麵包食,唔使人餵到埋口
3)佢開始肯掂個奶樽,試過幾次自己食哂成支奶
4)識得唱歌仔,早幾日仲要跟住音樂先哼到,依家可以自己哼哂一隻'打開蚊帳'嘅melody,仲'暗'自己訓覺
5)最緊要呢個,佢終於可以自己放手行,唔使再拖住啦。

以上呢幾樣都係近兩三個星期發生,你話係咪進步神速,要頒個獎俾佢。
[url=][/url]

別墅

Re: 想頒個'飛躍進步獎'俾阿桐

恭喜!恭喜!
你唔好再話個女咩都包尾喇!

大宅

阿黃
完全明白妳既興奮心情
希望下次睇到妳出topic 係頒個 "最佳女主角獎"
俾阿桐...
不過由依家開始就係妳既惡夢囉....
小心睇住阿桐唔好"烚"隻狗呀 !

大宅

多謝呀小歌莉,希望佢第時可以快手d,唔使包尾都唔好咁慢嘛。

喬媽,'嘆'咗咁耐,終於要開始高度戒備,佢已經會'gut'起身攞枱面d嘢。 我隻狗都有絕招架......起勢咁哄阿桐塊面,佢即刻投降。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=large]恭喜阿桐攞到"飛躍進步獎", 呀 仲識唱'打開蚊帳'咁鬼叻呀 momo都成日唱, 但我就唔知佢唱乜

大宅

醒目開學勳章

阿桐好叻女呀! 我晴晴都唔識亨歌仔喎

以後妳就真係要加倍小心啦, 當佢哋自己識行, 就會唔鐘意妳拖, 晴晴就成日fing開我哋隻手要自己行, 唔比佢行抱起佢就發脾氣, 依家真係睇小眼都唔得呀!
BABY FACE          HONEY BABY

子爵府

d b識行先知頭痕啦!

男爵府

果然實至名歸既係天才兒桐啦

大宅

阿桐好叻女呀,
識得哼哂隻'打開蚊帳'melody,仲可以'暗'自己訓覺.
奕騫都有唱不過佢自己作既

大宅

奕騫做唱作人都好叻啦 !
奕騫-- 你要為香港樂壇繼續努力呀 !
加油!加油!

別墅

天才兒桐!!!

Congrats! Congrats! Congrats!

男爵府

恭喜恭喜!阿桐媽,你頒獎嘅時候有冇眼泛淚光呀? 最開心就係見到阿桐自己肯揸奶樽同埋自己行......我都戥你地開心

如果我個仔識自己攞住支叉�匙羹食嘢�鍾意食嘢,我簡直要擺幾圍同你地慶祝呀

大宅

桐桐你最叻就係氹得你阿媽咁開心

別墅

pau pau,

i agree with you...maybe we can share the table one day!

kaman,

大宅

paupau,等緊食你呢餐嫁,又叫JERRY D幼潛同學仔幫吓手,激發吓佢囉。

TAMMY,阿桐激到我CC吓時你唔知啫。

大宅

好可愛呵!可以同狗狗做朋友,就算你唔追多個,桐桐都唔會悶lu..
仲識亨歌仔,叻叻!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

pwypaulina 寫道:
恭喜恭喜!阿桐媽,你頒獎嘅時候有冇眼泛淚光呀? 最開心就係見到阿桐自己肯揸奶樽同埋自己行......我都戥你地開心

如果我個仔識自己攞住支叉�匙羹食嘢�鍾意食嘢,我簡直要擺幾圍同你地慶祝呀

Congratulations to 阿桐 and 阿桐媽. She does improve alot wor. You must have train her very hard every night ar.

pau pau, I have the same feeling too.

大宅

paupau,
係咪見者有份呀 !
我唔客氣架 !

大宅

阿黃,
妳可以放心啦!
各小b的成長各自各精彩, paupau – jerry仔一定會達成妳的願望, 只是時間性問題, 倒不如查下那間restaurant擺幾圍啦
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至