論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人用緊pccw既「視察易」??

你地用左幾耐呀?...用緊邊個plan?...效果理想嗎?...會唔會好難connect?

?-( ?-( ?-(
因為依家考慮緊這款眼仔, 所以想囉多d意見

大宅

Re: 有無人用緊pccw既「視察易」??

我用咗半年,效果唔錯,操作簡單,用得過

複式洋房

複式洋房

Hi eileenycm,

Do you use it to supervise your maid or baby? Can it be used to supervise the maid who is always hiding in her room or kitchen, while the child is move in and out of the house? ?-(

大宅

我用了個幾禮拜, 都幾易用, 唔使按裝, 可到處放, 但若用作即時觀察會好貴, 用來錄影會好好多. 我個人覺得起馬要用300幾分鐘個plan 會好d, 多分鐘又無時間睇, 小分鐘係唔夠的, 不知不覺會用好多的, 要自制小小.

見到工人成日係房或厨房又點, 你叫我點同佢講, 但佢成日講電話我已收左佢個電話. 見到佢唔會照顧小朋友, 搖控教極都唔會, 但起馬知冇虐待囉.

男爵府

呢度都講緊'視察易'
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=978604&forum=16#16587087

男爵府

我初頭都想用這個,但我問過要PCCW,如果吾係用佢地的台,要收$2 /分鐘,真係好貴呀!但我用緊新世界電訊要2008年尾先到期,唯有睇下其他IP-cam.

男爵府

chuenma,

我想問下點樣可以錄影呀!

chuenma 寫道:
我用了個幾禮拜, 都幾易用, 唔使按裝, 可到處放, 但若用作即時觀察會好貴, 用來錄影會好好多. 我個人覺得起馬要用300幾分鐘個plan 會好d, 多分鐘又無時間睇, 小分鐘係唔夠的, 不知不覺會用好多的, 要自制小小.

見到工人成日係房或厨房又點, 你叫我點同佢講, 但佢成日講電話我已收左佢個電話. 見到佢唔會照顧小朋友, 搖控教極都唔會, 但起馬知冇虐待囉.

男爵府

我未試過 錄影, 我都想問下點樣錄影, d分鐘點計架 ??

大宅

流動電眼係可以插張記憶咭, PCCW有得賣, 大約百幾蚊, 我買電眼時是有很送的, 而家有無就唔知, 其實其它鋪都有, 只是怕賣錯. 打通後按左面'選項'鍵, 第一行便是錄影了.

其實long run都係要按cam或ip cam, 因為佢都幾貴, 但勝在夠方便, 邊到都睇得又可隨處放, 唔使等老公按, 你知啦, 出街找人按cam佢又話貴唔底, 等佢等左成年啦. 遲d成家去旅行9日, 屋企得賓, 眼仔只錄得8至10個鐘, 始終要用電腦或dvd先掂.

男爵府

Chuenma,

咁分鐘點計呀!妳用個張咭可以錄幾耐呀!

民房

請問幾多錢呀!

大宅

張咭錄到8至10个鐘, 流動電眼要買, 唔同plan有唔同價錢. 眼仔同手機都要買plan, 即買2個plan. 眼仔其實係一個電話, 但只可接打唔出. 錄影係唔便計airtime, 但要打入去按錄影即最少1分鐘, 收線是用短訊收線. 長程入以下綱站會清楚d:

http://www.pccwmobile.com/portal/common/plaintext.jsp?fldr_id=7661&lang=ch

男爵府

我如果想玩錄影, 即係要預早入定張咭落眼仔度 ? 噤錄影完係邊度睇番d 片呀?? 睇完又點洗左d 片再錄呀??

男爵府

sennywoo,

我剛剛都打去PCCW問過一些資料,我想有錄影的功能,如果我用會選擇$68個隻,但煩在吾可以帶號碼上台因我有另一合約在身,變左要出兩個號碼。

男爵府

mkwok 寫道:
sennywoo,

我剛剛都打去PCCW問過一些資料,我想有錄影的功能,如果我用會選擇$68個隻,但煩在吾可以帶號碼上台因我有另一合約在身,變左要出兩個號碼。

係呀, 不過佢另外有無手機跟麻, 所以唔駛成日換咭囉, 都OK既
我就剛剛完左合約, 本來去左SMARTONE既, 依家都要轉去PCCW啦, 費事俾雙重月費, 唔抵呀

大宅

其實我都未睇過, sales話插落電腦當手机短片噤睇. 今晚返屋企睇下再向大家佈告. 至於出plan記住出多d視像分鐘, 太少唔夠使, 因為有電話便自然想睇.

男爵府

mkwok 寫道:
sennywoo,

因我都係有另一合約在身,我都係另外出一個號碼,日日攞兩部電話出街架,不過我覺得pccw送的嗰部電話用黎煲得太耐電話,唔掂 ! 隻耳聽得好辛苦, 但睇眼仔,睇新聞 &電視精華片段就好好,我個女當玩具噤玩架. 

男爵府

Satu,

咁你要U528 定 U526呀!

satu 寫道:

因我都係有另一合約在身,我都係另外出一個號碼,日日攞兩部電話出街架,不過我覺得pccw送的嗰部電話用黎煲得太耐電話,唔掂 ! 隻耳聽得好辛苦, 但睇眼仔,睇新聞 &電視精華片段就好好,我個女當玩具噤玩架. [/quote]

大宅

I'm fail to record. How about others mum ?

首頁

尾頁

跳至