家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

衣柜上面d貼紙, 點樣可以清番出黎呀 ?

衣柜上面d貼紙, 貼得好實, 搣到爛哂, 點樣可以清潔得乾乾淨淨呀, 用 d mud 野清潔佢呀 ? 唔該 .
^_^

大宅

Re: 衣柜上面d貼紙, 點樣可以清番出黎呀 ?

WD40

男爵府

畀面勳章

試下用電風筒吹一陣,就好容易將d貼紙起出黎..我試過,好有效ga..

別墅

enson.ma 寫道:
WD40

enson.ma
唔該哂!
我個係木衣柜黎嘅, 用 WD40 會唔會 整甩埋 D 顏色架 (油)

^_^

別墅

媽媽婆婆 寫道:
試下用電風筒吹一陣,就好容易將d貼紙起出黎..我試過,好有效ga..

媽媽婆婆
THANK YOU!

^_^

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

市面有d product 係for去sticker, chewing gum, crayon等的污點, 上星期我係文具店買, 我買個枝$2x.

民房

yoballma 寫道:
衣柜上面d貼紙, 貼得好實, 搣到爛哂, 點樣可以清潔得乾乾淨淨呀, 用 d mud 野清潔佢呀 ? 唔該 .

WD40或者松節水
撕起貼紙面用少許松節水濕濕貼紙隔一陣捽捽

大宅

白電油∼五金舖幾蚊成枝啤酒咁大枝
或者書局買入火機用既電油∼十零蚊細細枝
[img][/img][size=xx-large]ahhhhhh~~

首頁

尾頁

跳至