嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

想買apica 搖椅, 好嗎?

如題, 不過都幾貴, 又唔知好唔好用, 想問下各媽媽既意見
還是根本唔需要呢?
我諗住佢可以轉做high chair, 咁就好似抵d
請問初生時係咪都要用安全帶架? 我怕bb好辛苦
同埋當住床仔訓住先得唔得呢?

麻煩晒~

大宅

Re: 想買apica 搖椅, 好嗎?

good, i am using now, but i think not good to use high chair as bed at night

複式洋房

我 BB 頭三個月當床(日間)當識轉身時,就要扣安全帶,食飯仔時,好有用可令佢集中食飯,現在9個月當大人食晚飯時,就會 變high chair 推去我們大人食飯檯,我們大家好開心, 現在佢還自己搖搖下,不知幾開心  

大宅

Hi steamball / pgn

我都想當床仔用, 可以放係自己間房或推出推入, (因為我的房間放唔落床仔, 要放係第2間房), sales 話可當床仔訓, 但我擔心長時間訓對骨骼唔好!

請問你用緊那個 model? 幾多錢和在那兒買?

model 91431 (無前圍) 和 62017 (有前圍和蚊帳) 那隻較好?

thanks.....

大宅

我都想知, 無前圍同有前圍用起上黎分別大唔大呢?
因為有前圍個d點都要成三千蚊, 實在有d貴
無前圍的千六蚊, 都ok
當然...三千蚊個張係好靚仔的, 好想好想買....
不過真係使佐好多$$

大宅

Hi littlefafa

如果當床仔訓, 我諗有前圍好d, 有前圍和蚊帳(model 62017)旺?新華賣HKD2,552(已折), 無前圍(model 91431)賣HKD1,750(已折), 前圍另加HKD289.
請問HKD1,600的在那兒賣?
若唔?用或無謂的, 我都唔想駛d冤枉錢!

禁止訪問

大宅

5Y, thanks.......

請問好用嗎?

禁止訪問

男爵府

very good

我bb好鐘意, 好好用. 有時驚佢嘔奶, 就比佢瞓搖椅. baby club應該最平.

大宅

5y & elmolly, 唔該晒.....

等我遲d走去 TKO 到睇嚇先, baby club 是否在將軍澳廣場那一間?
請問是否包送貨?

Thanks!

大宅

wombatxxx:
請問新華在那兒呢?
1600是護協價, 其實我都唔需要蚊帳既, 不過62017是好好好靚仔啊...(流口水中~~), 其實我一早睇中, 不過我知道好似真係貴佐d
床圍仔應該都係有好d既

5Y/elmolly:
請問你們的小寶貝可以做床仔咁訓到幾大呢?

麻煩晒~

大宅

littlefafa

新華 - 旺角亞皆老街3號啟如商業大廈1樓
(Aprica 有display睇 - 91431 $1,750; 62017 $2,552)

油麻地city baby - 油麻地石壁道9號2樓
(好似無display到, 可訂貨, 所有Aprica 8折)

愛嬰坊 baby club - 將軍澳南豐廣場1樓
(網友 5y 話 91431 $1,550)

唔知是否所有 Aprica high chair 都有7折和包送貨?
另護協62017賣幾錢? 是否一定要醫護人員才可買?

thanks!

大宅

唔該晒你呀~

62017是否米色, 有圍, 有蚊帳那款呢? 印象中得一款有蚊帳的. (也是令我最心動的那一張呢~)

護協買aprica無送貨架, 唔知可唔可以加$$送 (因為我知combi可以加$50送), 同埋謢協無現貨, 一定要訂的
62017護協價印象中係$3000, 等我聽日打去問清楚
我唔知護協係咪都係七折啊, 我想明天也問問是否會員才可買吧(因為我是會員, 無留意呢)

另外, 無圍那張看來護協最平, 我都要問問可唔可以加$$買個圍先

大宅

62017是有前圍和蚊帳的, 但唔記得顏色了!

問完護協可否告知詳情, thanks.......

民房

有冇再多d資料

別墅

hi :

62017真幾好,有水平搖擺&搖籃搖擺,有圍, 有蚊帳,但要$3000真幾貴..

我最後都訂左#91432搖椅只有水平搖擺$1650,在護協買,沒有送貨要自行取貨.

子爵府

畀面勳章

我都是在護協買, 我買果張係91440, 米色乜都齊晒果張, 唔知同唔同你地講緊果張一樣, 因為我係舊年九月尾買, BB 十月初出世剛剛好, 護協係無現貨架, 要俾晒全數再訂貨, 約一星期左右, 好快, 佢會 check 下有無貨先收你錢, 所以唔使擔心, 我果陣就無得送貨, 我都無問, 我就自己叫 van 車返屋企, 但都真係好重同好大箱, 因為成架high chair 入箱架. 我BB出世用到家陣七個月, 差不多日日用, new born 就放在我地床邊, 大少少就放廳行開行埋都見到佢, 家陣最有用, 因為佢再身郁, 工人要煮飯做家務就放BB在high chair行到邊推到邊, BB都好鍾意坐, 覺得係佢私家竇, 一放佢落去就好開心, 有圍一定好過無圍, 特別係 new born, 無圍點訓?? 我用到七個月都未拆圍, 因為有無放些玩具落去佢就可以坐o係度自己玩, 蚊帳就真係可有可無, 不過都無得揀唔要. 我果陣買最貴哩張係因為佢有塊避震海棉在底, 同埋有頭枕, 對NB 好些, 我買之前都諗o左五個月, 但現在發現用得最多真係張 high chair, 都幾抵用架

禁止訪問

大宅

wombatxxx:
以下是護協價:
91140 $2925, 914311650
雀x, 衛氐會員都可以訂
91431無得0係護協訂個圍, 要出去訂
原來62017唔係米色個張, 係粉紅色有圍, 有個遮光個張~
護協無呢個賣啊~
91140就係米色, 超grand個張
你去睇city baby個site丫, 好清楚架

PP-Wong:
想請問91432 ok嘛? 你有冇出去買個圍呢?

Michelle_Hung:
想問下其實張野有冇得收起佢架? 請問你bb夜晚有冇訓張high chair呢? 因為如果真係買, 我就諗住開頭當住床仔訓, 唔知得唔得呢?

另外, 你估一個男人囉唔囉到個box野丫拿? 我家在澳門, 要拿很遠 :-(

首頁

尾頁

跳至