論盡家傭

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

我想請菲傭, shortlist左3個, 請大家幫忙俾d意見

該用戶已被刪除

Re: 我想請菲傭, shortlist左3個, 請大家幫忙俾d意見

複式洋房

Re: 我想請菲傭, shortlist左3個, 請大家幫忙俾d意見

我係你,我會用第三個.因為朋友用過,有口碑,唔會太離譜.另外那兩個,真是未之數,但係唔好嘅機會大啲.你睇吓其他人留言就嚇死.不過,你預計第三個工人有機會嗅吋d.但你最好跟她講明要求比鬼佬們嚴格,要有心理準備.

侯爵府

好媽媽勳章

my own opinion: i will choice 2 as she 家庭負擔重 if佢正常為左d 細老 佢會比心机係hk打工 老公冇yip仲好 靠佢1個養成頭家 , 我唔簡3 係因為佢係hk打左甘多年工 都儲埋唔小 經濟一定唔成問題 再加上打開都係bigbig house unless u also 否則佢唔會好so你 再加上年妃大 會stubbon 好難教 除非你冇做野 可以成日及住佢 so 我簡 no 2

子爵府

我都係揀no. 2

複式洋房

Same, No. 2

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

no.2負擔大,但又怕佢會太homesick.
HIMMAMA3  男爵府

禁止訪問

該用戶已被刪除

子爵府

我會揀2號!
其實我都係申請緊工人(應該月中到),之前又係見到個maid工作經驗好似好好,佢喺外國做左兩年,個外國人僱主到香港工作,都申請過香港又做兩年,跟住唔做原因係個外國僱主要去美國工作,,,,,我諗住呢個好好,點知agent意見係怕佢會跟開有錢人打工會睇我唔起,唔聽教~
我自己揀左個喺新加坡做左3年,我自己個女8歲,我見佢都有兩個女,一個6歲一個8歲,我諗住就算佢做maid經驗唔算豐富,至少佢自己都有個8歲女,唔會攪唔掂我個女卦,,,ahaha

複式洋房

你可以再跟佢傾吓,睇清楚佢既態度,如果真係寸,唔好要!真係要睇你要醒目,做野好,但有些寸.還是蠢,但純.

大宅

2號好d
佢負擔大我諗會比心機d做野

子爵府

cameo 寫道:
我會揀2號!
其實我都係申請緊工人(應該月中到),之前又係見到個maid工作經驗好似好好,佢喺外國做左兩年,個外國人僱主到香港工作,都申請過香港又做兩年,跟住唔做原因係個外國僱主要去美國工作,,,,,我諗住呢個好好,點知agent意見係怕佢會跟開有錢人打工會睇我唔起,唔聽教~
我自己揀左個喺新加坡做左3年,我自己個女8歲,我見佢都有兩個女,一個6歲一個8歲,我諗住就算佢做maid經驗唔算豐富,至少佢自己都有個8歲女,唔會攪唔掂我個女卦,,,ahaha

我都想找新加坡做過 ge maid, 可以pm 我知你間 agent's info? Thanks!

首頁

尾頁

跳至