懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

中醫蘇元x 無醫德

呢個好出名醫不育的中醫, 收費貴到離譜的中醫, 不知所謂!!!

好慶好慶!! 我有個friend未有bb 之前睇過佢, 當時d 態度都已經好乞人憎. 因為太貴, 我個friend 之後無再睇, lum住順其自然. 點知arm arm 有左, 但成日流啡, 呢兩日仲見紅添. 於是去揾佢安下胎. 點知一去到已經勁話我個friend做咩之前無keep住睇, 又話依家如果想保住個胎就一定要睇佢, 唔可以睇弟二個. 咁開左d 葯, 又叫我個friend去某化驗所照超聲波, 叫我個friend星期六複診. 我個friend 問要返工, 星期一得唔得, 呢個不知所謂既女人竟然話:你一係唔好要, 去刮左去啦!!

我個friend 覺得好難受, 佢不lao對佢恭恭敬敬, 但呢個女人就句句刻薄! 我個friend流緊眼淚, 佢居然仲即刻叫下一個病人入黎!!

佢以為自己係再世華陀???!! 我唔信得佢一個識安胎!

有無姊妹可以介紹個好中醫幫下我個friend? 多謝!

大宅

Re: 中醫蘇圓x 無醫德

佢真係唔係咁好架bor, 又懵懵地.
我個同事有左兩個幾月睇過佢幾次安胎, 之後有一次咳得好厲害, 再去睇佢, 佢把把吓'默', 居然問我同事最近幾時來經期 , 您話佢係咪懵到上心口.

真係唔好再睇佢啦 !

如果作小產, 快d去睇婦產科醫生或者去急症, 醫生會比安胎藥或打安始針, 仲會寫假即刻休息卧床.
希望您朋友無事啦 !

複式洋房

吾係亞話,把脈都打吾到有佐,佢好極有限啦。

別墅

我唔理佢醫術好唔好, 佢咁樣影響孕婦心情都對個胎唔好啦!

大宅

係咪女醫師果個呀? 好似唔係呢個"圓"喎... 我之前都打算睇佢, 未去到打左兩個電話問地址同藥費, 聽完佢點答, 即時改變主意唔睇佢, 佢都short short地既!

禁止訪問

禁止訪問

Re: 中醫蘇元x 無醫德

男爵府

好媽媽勳章

你可以去尖沙咀上樓的中醫他叫陳志泰,我也是睇他的

男爵府

好媽媽勳章

Juicybaby: 你唔好唔開心喇... 或者你可叫你個friend去陳醫師到度睇喇... 不過他有時也很多病人要等囉. 你可以叫你個朋友打電話去booking喇 電話是27216369

我今天也去睇他, 也問他我六週把脈可不可以聽到BB心跳,
他幫我把完脈說女的機會很大, 所以我很放心...
不過他要我安胎因胎氣不足呀...

我同我老公說了他也開心因他想生女呀...
現在我還未去睇專科產檢因Booking 是29號才可以睇第一次產檢呀...

大宅

不知陳醫師明天下午開診?我都想去
其實我之前小產過2次,當時西醫都保不到,
30/4CHECK有咗,明天約咗西醫DOUBLE CONF,同照照是否正常位置,因怕宮外孕,如O.K. 都想睇中醫安胎

男爵府

好媽媽勳章

snow3snow: 咁你要明早打電話問一吓陳醫師, 我記得他星期六下午是開診的不過星期日是休息的,早上通常是十點左右開診架

男爵府

好媽媽勳章

snow3snow: 忘了同你說, 今天我也問醫師說宮外孕問題? 他說:宮外孕是會肚痛架

男爵府

我一向唔信中醫, 所以開頭作小產即去急症室, 又可以照超聲波, 睇清楚BB情況, 但中醫.......

大宅

rainrain613
thank you,我都知宮外孕是會肚痛,但我左邊小肚有時會陰陰痛,其實第2次小產後我等咗2年都冇,死心啦plan其它計劃,突然講有,現在心情真是 :cry: :lol:
點都好中醫 &西醫都各有好處,安胎應該中醫,檢查應該西醫,我朋友7yr前都是中醫保到個bb,之前我吾信,但現在.................

男爵府

好媽媽勳章

snow3snow : 其實唔緊要架, 西醫和中醫哪方面的醫生如果是幫到自己便去睇喇... 你說左邊小肚有時會陰陰痛是有了BB後才出現或是之前也有呀? 我也有你說的情況出現不過是左右也會陰陰痛而且痛了五日多, 起初也很擔心現在沒有了因原來是子宮改變也會有此情況出現, 只是因人而異... 現在你要放鬆D不要緊張呀, 有BB要休息多D架... 原主祝福你有個健康活潑的BB呀

大宅

rainrain613:因為之前2次都沒有此情形而且同平時一樣,但今次就有小肚痛,冇胃口,口乾,食唔到,2星期已經輕了4p.不過我之前都有痛醫生話水泡好多,anyway今次結果是點我都會接受因是上天安排,
我應該同妳都是6w?

男爵府

好媽媽勳章

snow3snow: 大家互相支持呀... 不過我第一次產驗要本月的月尾是看余啟文醫生, 你是看哪個醫生? 打算去哪醫院生呀?

大宅

我第二胎小產後都係經Bk媽咪介紹看佢,
感覺麻麻地, 之後有咗頭三個月流啡及幾次流好多血,
好彩西醫幫我一直打安胎針及吃藥先無事, 反而之後
聽有個朋友講有個中醫打脈連囝或囡都知, 而蘇元x連有咗都唔知.

禁止訪問

洋房

這人超賤格,我就係咁比佢坤了一次過驗了四種血,要成1300元,點知西醫話e四種血要在不同時侯抽的,因為其中孕激素係要月經後幾多日抽,而其他也是在不同日子,這個賤人為了錢沒有職業道德,講野巳經克薄,仲要hart d生育有問題的人,我永遠都會記住佢!

首頁

尾頁

跳至