夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

怎樣才算好男人/好老公

要大把錢, 任勞任怨, 呵護備至, 靚仔定係..........?

別墅

Re: 怎樣才算好男人/好老公

人人要求唔同,但係好男人唔代表係好老公

大宅

個個人諗法都唔同既,以下係我既觀點:
1.)大把錢-咪日日出去玩囉
2.)任勞任怨-你又係人,佢又係人,點可以叫人任勞任怨呀
3.)呵護備至-當然要有啦
4.)靚仔-都唔會娶我啦

公爵府

我個人好老公定義:

1) 全心全意為家庭
2) 關心老婆仔女...
3) 永遠要將老婆仔女放第一位
4) 唔駛好有錢...但絕對一定要足夠開支之外要有d錢淨
5) 主動幫手做家務
6) 主動幫手照顧仔女包括學業
7) 假期要諗定節目一家大細去玩
8) 無豬朋9友
9) 唔煙唔酒唔賭唔玩女
10) 要肯同老婆出席外家任何活動

講住咁多先

禁止發言

好媽媽勳章

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

以下係我既觀點:
1.)大把錢 - 唔洗, 只要有100蚊可以比99蚊我就夠
2.)任勞任怨 - 唔洗, 只要有責任心, 肯承擔就夠
3.)呵護備至 - 應關心則關心, 太過火會覺得個男人好冇用.
4.)靚仔 - 係bonus, 但多數都招野狂風浪蝶, 所以, 個樣正正氣氣就夠

子爵府

1.)大把錢 - 冇
2.)任勞任怨 - 好難, 我就係....
3.)呵護備至 - 都算可以0既, 不過我都好照顧自己
4.)靚仔 - 肯定冇佢份, 有時佢仲話想去整容.....
雖然評分不忍卒睹, 不過我仲覺得佢好好....可能我要求低啦....
其實最重要係我心裡面覺得佢鍚我..... 咁已經足夠
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

侯爵府

一心一意為家庭

男爵府

畀面勳章

我選擇得佢,咁已經係好男人la 我要求好簡單,唔需要大把錢,靚唔仔靚仔都唔重要,最緊要係佢心裡面有我,鍚我咁就已經足夠!
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

複式洋房

個心要向住個家,要投入,關心,都係一心一意為家庭啦

洋房

我老公個心有一半向住自己亞媽個家, 淨番一半比自己屋企;
佢照顧自己亞媽家姐多過老婆亞囡; 又會因為我唔鐘意佢屋企人而呼喝我,大聲駡我.......這個還是好老公嗎???

你地會唔會接受個老公日日同個家姐傾3-4次電話咁多?
我同老公講你家姐唔捨得你, 你就返屋企做你嘅好細佬, 唔好留在這個家裡. 我好難接受老公唔係"全心全意"為個家!!! 你地點睇?

公爵府

係唔係好老公我就唔知...但為左自己屋企人而鬧個老婆就有d過份...但會唔會係你講左d太過o既說話呀
"你地會唔會接受個老公日日同個家姐傾3-4次電話咁多?>>我成日都同自己細妹傾電話架喎...有時日日都傾...重要傾成1個鐘或以上...咁我咪比我老公鬧c 哩樣野就算啦...佢地都係感情好ja...最緊要唔係傾到唔理你咪算lor

josephinelcm 寫道:
我老公個心有一半向住自己亞媽個家, 淨番一半比自己屋企;
佢照顧自己亞媽家姐多過老婆亞囡; 又會因為我唔鐘意佢屋企人而呼喝我,大聲駡我.......這個還是好老公嗎???

你地會唔會接受個老公日日同個家姐傾3-4次電話咁多?
我同老公講你家姐唔捨得你, 你就返屋企做你嘅好細佬, 唔好留在這個家裡. 我好難接受老公唔係"全心全意"為個家!!! 你地點睇?

子爵府

我心目中既好老公
1) 有錢啦 - 唔洗大把, 夠我洗就得架啦! 最緊要係大部份佢既錢都放係我度! bf: 錢就冇, 但都會將部份放係我度既, 好過冇啦!
2) 愛我啦 - 聽哂我話, 錫我, 就我, 對我既小姐皮氣唔可以有怨言, 唔可以有野呃我 bf: 暫時佢都做到7, 8成啦!
3) 錫我屋企人啦 - 當我老豆係佢老豆, 當我細佬係佢細佬 bf: 佢呢方面都仲未做到, 成日都唔係咁樣同老豆飲茶食飯
4) 唔可以因佢阿媽黎話我, 即只可幫我唔可幫佢阿媽 bf: 一時時, 都曾經試過因為我鬧佢阿媽既...
5) 唔洗太靚仔, 唔會樣衰就得啦! bf: 呢樣我都唔識講, 靚仔冇佢份, 樣衰應該都未算, 但衰在太肥啦!!!!

洋房

Ivy124 :
我淨係話唔想返去佢屋企食飯law...咁就大聲喝我, 叫我要返佢屋企食飯!!.........

我知佢同家姐感情好, 但係駛唔駛一日打3/4次電話比個細佬(我老公), 報告一日所發生的事???.....咁樣做, 我老公什麼都不用同我分享了, 因為在返到屋企前什麼都已經同家姐講晒啦!!!

複式洋房

佢家姐係唔係未結婚或無男朋友咖, 無理由今大個人都唔通氣咖.

我老公個妹以前未有男朋友都係成日煩住我老公咖, 種話: 老婆有得揀過, 細妹就唔得啦! 係專登俾我聽咖, 死未!

只怪我老公由細到大太錫佢啦!

男爵府

大廚勳章

我覺得我老公係一個好老公
屋企所有大開支都係佢負責,佢會主動做家務,問我屋企有乜野需要買,想換屋企傢電都會同我相量,我OK先會買,對我屋企人好好,會主動約我屋企人食飯,好樂意出席我屋企的家庭聚會,佢屋企人對我過份,佢會出聲,唔裙腳,唔愚孝,知我尊重佢屋企人就OK,唔需要我刻意討好佢地

我D FRIEND(無論男/女)都讚佢好

別墅

to me︰一個善良,對屋企有責任感,又時時令我feel到佢好愛我,俾到我安全感就ok。

洋房

yeehome1314:

佢家姐就係未結婚&無男朋友law.....
請問你老公細妹仲有冇煩住你老公? 咁你點解決? 請指教!!!...因為我都唔知點做好!! :-(

公爵府

唔想返去男家食飯就要鬧呀
其實你老公都好大責任架...雖然佢同個家姐講左好多野...但返到屋企見到個老婆佢應該要知道你地係兩個人...你都好想同佢傾計分享一切先o岩架ma...你有無試過同你老公講過咁樣你會唔開心呀?

josephinelcm 寫道:
Ivy124 :
我淨係話唔想返去佢屋企食飯law...咁就大聲喝我, 叫我要返佢屋企食飯!!.........

我知佢同家姐感情好, 但係駛唔駛一日打3/4次電話比個細佬(我老公), 報告一日所發生的事???.....咁樣做, 我老公什麼都不用同我分享了, 因為在返到屋企前什麼都已經同家姐講晒啦!!!

洋房

Ivy124:
唉! 我緊係講咗無數咁多次啦! 佢咪話會同家姐少d傾電話. 事實佢家姐真係冇再打黎我屋企, 不過成日在我老公返工時打佢手提!!.....咁佢都傾晒先返黎, 仲有鬼野同我講咩! 問佢先講少少咁囉, 幾冇引!!!....佢又唔會問下我工作喎, 你話佢有幾關心我呀?! :evil:

你話我應該點做呀?

首頁

尾頁

跳至