親子旅遊

跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

Re: 番禺長隆

yukichan1974,

我都係在yahoo search 到 cliff2000. 我訂一間4800尺3層有5間套房那種別墅今個星期六住呀. 我想問下你,裡面係咪真係好似website咁靚架.

大宅

Nix1828,
我地去買大馬戲同埋食自助餐時, 派左幾張水上樂園既$30 現金券畀我地, 但都無寫到入場費收幾多錢. 同埋上長隆個水上樂園 web 度亦搵唔到究竟開左未同入場費幾錢, 我見我地張coupon 既有效日期去到6月20日, 我估其實已經開左.
我地岩岩去完都已經plan 緊下個月再去喇! 因為撞正兩日都落大雨, 我地連原定去既香江野生動物園都無去, 所以再去會計劃玩埋新開既水上樂園, 諗起再去玩都已經好開心

大宅

大宅

Evolution6,
相信你訂果間應該就我同我地係同一間, ,裡面係同website既相片一樣, 係個私人泳池變左魚池! 靚唔靚就見仁見智, 我地就覺得靚架! 同埋地方真係好企理乾淨, 我地都放心畀小朋友碌來碌去. 間屋係響B區文化俱樂部後面第二個街口, 出入都好方便, 畀個地圖你參考下

洋房

請問長隆野生動物園有冇家庭套票買?thanks.

大宅

想買家庭票睇呢度啦, 不過平唔平過經中旅買我就唔清楚喇!=>長隆家庭套票<=

別墅

[size=medium]唔知歡樂世界入面食晚餐,選擇多唔多 / 好唔好食? 適合小朋友食嗎?

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

Nix1828 寫道:
hello~~我想問大家有冇新開長隆水上樂園既info呀? 知唔知會唔會有package呢 ?

19/5入去長隆時問過hotel staff, 話6月先開, 未有確實日子

侯爵府

亞薛 寫道:
[size=medium]唔知歡樂世界入面食晚餐,選擇多唔多 / 好唔好食? 適合小朋友食嗎?

我地食左個午餐, 3片魚柳(凍冰冰, 只食了一片)+黑椒意粉(唔太辣, 亞仔都食到, 好好味)+中湯(花旗參湯, 亞女話好苦唔飲, 我就覺得ok, 不過只係暖暖地)+冷盆一碟(青瓜&花生, 好難食, 可以唔要). RMB35.00, 價錢OK. 另有2餸飯選擇. 我地重食左腸仔RMB8.00, "老水"雞肶 RMB12.00, 唔要求高都OK架. 不過點解要係歡樂世界食晚餐, 外面大把野食喎

子爵府

亞薛 寫道:

dinner 未試過, lunch 的話哈比王國o個邊就比較難吃....同埋一d 都唔平, 真係樂園價, 可能$40左右, 但好似尖叫地帶有間餐廳係有buffet 吃, 吃得飽....上年暑假仲係$50/位, 110cm 樓下免費. e家未去唔知係咪改o左. 不妨可以去睇睇.

我記得入面d 咖哩魚旦都要十雞呀!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

cherryma,
唔該哂你呀!! 我都冇諗住咁快去既, 不過我早排睇報紙又話5月開...好彩冇湧上去玩...哈哈~~anyway~唔該哂你!!
遲下再睇下油麻地travel會唔會有d套票係有埋水上樂園先~~因為香港果個又冇左, 好恨玩呀!

cherryma 寫道:
[quote]
Nix1828 寫道:
hello~~我想問大家有冇新開長隆水上樂園既info呀? 知唔知會唔會有package呢 ?

19/5入去長隆時問過hotel staff, 話6月先開, 未有確實日子 [/quote]

大宅

因為好多人都係買套票囉, 好似如果買歡樂世界加大馬戲既門票, 係一定要由歡樂世界的側門進入大馬戲場內, 出左歡樂世界就唔可以入返去架, 所以咪焗住要響裡面食d貴夾唔好食既野.

所以如果係去動物園的話就好d, 因為要坐車過去, 咁可以響外面食完野先再返去睇馬戲.
cherryma 寫道:
[quote]
亞薛 寫道:

我地食左個午餐, 3片魚柳(凍冰冰, 只食了一片)+黑椒意粉(唔太辣, 亞仔都食到, 好好味)+中湯(花旗參湯, 亞女話好苦唔飲, 我就覺得ok, 不過只係暖暖地)+冷盆一碟(青瓜&花生, 好難食, 可以唔要). RMB35.00, 價錢OK. 另有2餸飯選擇. 我地重食左腸仔RMB8.00, "老水"雞肶 RMB12.00, 唔要求高都OK架. 不過點解要係歡樂世界食晚餐, 外面大把野食喎 [/quote]

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

thx yuki,
我都未知會幾時去, 可能7月啦, 如果你6月真係去, 玩完返黎記得報告下喎~~好期待呀!! 哈~~thxthx!!

yukichan1974 寫道:
Nix1828,
我地去買大馬戲同埋食自助餐時, 派左幾張水上樂園既$30 現金券畀我地, 但都無寫到入場費收幾多錢. 同埋上長隆個水上樂園 web 度亦搵唔到究竟開左未同入場費幾錢, 我見我地張coupon 既有效日期去到6月20日, 我估其實已經開左.
我地岩岩去完都已經plan 緊下個月再去喇! 因為撞正兩日都落大雨, 我地連原定去既香江野生動物園都無去, 所以再去會計劃玩埋新開既水上樂園, 諗起再去玩都已經好開心

大宅

呢度有晒長隆屬下所有樂園既營業時間同收費, 大家可以參考吓! =>長隆營業時間及價格<=

洋房

Dear Yuki;
聽聞祈福治安麻麻,在別墅區曾發生一家五口槍殺案.你擔心嗎?
還有我想問間別墅是否一房一bathroom呢?
thank you!

大宅

Karson媽,

在別墅區曾發生一家五口槍殺案.你擔心嗎?
呢單新聞我唔清楚, 因為我比較少睇新聞報導, 唔知係幾時既事, 同埋受害者係香港人定國內同胞呢?
講真你話治安麻麻, 其實去邊度同住邊度都一樣會有風險,
租酒店亦唔見得比租渡假屋好, 同埋我地都係一大班人上去,
應該唔會有事

大宅

最新消息~
長隆水上樂園於5月26日開始試業, 入場費亦已經公報左喇!

2007年5月26日对外试

大宅

>>一家五口槍殺案
幾時既事黎架?冇聽過喎?祁福去過3次,感覺唔錯.

一般人只可以係酒店,會所,食街,超市個頭出入.
返住所,要有住戶証先至可以上屋村巴士.

yukichan1974 寫道:
Karson媽,

在別墅區曾發生一家五口槍殺案.你擔心嗎?
呢單新聞我唔清楚, 因為我比較少睇新聞報導, 唔知係幾時既事, 同埋受害者係香港人定國內同胞呢?
講真你話治安麻麻, 其實去邊度同住邊度都一樣會有風險,
租酒店亦唔見得比租渡假屋好, 同埋我地都係一大班人上去,
應該唔會有事躀!

別墅是否一房一bathroom呢?
5房的別墅內, 3間是有獨立廁所的套房, 而另兩間其實是眼鏡房, 兩房是互通的, 需共用一個廁所.

yuki

洋房

Thanks Yuki
呢單案發生了幾年啦!
係朋友個親戚住在澳門知道我們去祈福玩,叫我們千萬不要住在祈福,因為那裡每年都會有一兩單謀財命案發生。所以我們都15/16唔知去唔去好

侯爵府

[size=x-large]出讓

小童票(1.1米至1.4米)

長隆歡樂世界 -------- 原價$85 現8折: $68
香江野生動物世界 --- 原價$60 現8折: $48

兩張一齊買$100

有效期至: 2007年6月10日

首頁
23456...9

尾頁

跳至