跳至

首頁

尾頁

複式洋房

惡露後, 幾耐有M到 ?

請問你地惡露後, 幾耐有M到 ?
我好擔心呀 ! 因為 BB 而家都兩個月有多啦, 但係我仲未有M到, 點算好? 係咪有問題呢 ?

產後檢查又無問題喎.

但前兩日有少少肚痛, 但等極都無, 係咪要睇醫生呀 ?

民房

Re: 惡露後, 幾耐有M到 ?

我就一個月後黎,但你唔使擔心,因為人人都唔同,我個fd一月生完d m都未黎,醫生都話無問題

男爵府

16號生完,惡露黎左20日,m就前日開始啡,今日見到血喇!

別墅

我生左都就黎兩個月,前幾日產後檢查話仲未開始排卵,所以未有m, 正常架.

複式洋房

想請問你地未有 m 黎, 但係你地係咪餵人奶架 ?
因為我係餵奶粉架. 怕有分別喎.

都唔知要等到幾時.....

男爵府

好奇怪!今日啡又冇,血又冇~我係餵奶粉架

複式洋房

想請問下佢點計排卵日 ?
milb 寫道:
我生左都就黎兩個月,前幾日產後檢查話仲未開始排卵,所以未有m, 正常架.

大宅

我16號生完.惡露就黎左30日左右 上個月29號黎m 足足黎左7日.我去健康院個時 個姑娘都話我快.你唔洗擔心.呢樣野因人而因異

別墅

我個醫生係照完u/s話未排卵架, 現階段都無得計喇...
goofy_bb 寫道:
想請問下佢點計排卵日 ?
[quote]
milb 寫道:
[/quote]

男爵府

我16/3生, 開刀, 惡露大約20日清晒!! pump左兩個幾星期人奶, d M 9/5黎!
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

複式洋房

咁 ~ 唯有再等下啦 :cry:

大宅

我都係呀,7/3生,而家重未黎呀 :-( :-( :-( :-(

大宅

我11/3生, 喂人奶所以都重未黎m, 其實係未喂人奶就唔會黎m呢? ?-( ?-(

大宅

我都係喂人奶ga,我個仔e+(18個月)我喂到佢1歲先黎m,
所以個個都會唔同ga,你唔使擔心

大宅

陶陶媽,

我想問問喂人奶其實使唔使避孕o架

洋房

當然要避孕啦!其實喂人奶無M並唔代表你唔會pregnant. 醫生都係咁講。

複式洋房

我只係遲你一日生喳, 所以我先至咁擔心開呢個topic 囉.
有時都會擔心會唔會又中左添

cindy318 寫道:
我都係呀,7/3生,而家重未黎呀 :-( :-( :-( :-(

大宅

hamtie 寫道:
當然要避孕啦!其實喂人奶無M並唔代表你唔會pregnant. 醫生都係咁講。

thx! 咁食唔食得避孕丸呢?

侯爵府

我個d所謂既m(日日都係啡, 只見過一次一少灘血) 已經停左喇! 足足里左11日! 奇怪!!!

所以尋晚可以同老公xx囉!!!

大宅

kamankwok 寫道:
[quote]
hamtie 寫道:

thx! 咁食唔食得避孕丸呢? [/quote]

kamankwok:
我都係用避孕套避孕ga,食避孕丸或打避孕針我從來都未試過la 我覺得如果食藥或打針唔多唔小都會影響個BB健康,如果你係平時喂BB食人奶時而你ga身體有唔舒服而要食傷風感冒藥ga話係會過奶比BBga

首頁

尾頁

跳至