親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

浮羅交怡---有無人去過請分享

如題

男爵府

畀面勳章

Re: 浮羅交怡---有無人去過請分享

今年農歷新年同囡囡去完, ok 唔錯架, 一定要去大堡焦同紅樹林, 係大堡焦可以同好多魚一齊游泳, 畏魚, 我仲帶個囡游上沙灘 tim, 可能果度太陽太勁, 我地搽哂防晒都哂克左, 以前去泰國咁多次都未試過咁克 :-( , 另外又可以浮潛同潛水(淨係潛水要自費, 其他裝備全部已包), 好好玩, 可惜時間短咗D, 下午 2:30 就要起程離開, 我個囡玩得好開心. 去紅樹林坐快艇好刺激......如果未去過, 值得一去架..........

子爵府

好姨,

又想去浮羅交怡玩呀? 陽光與海灘 如果係直航機都ok嘅!

複式洋房

hi,
請問你係跟團定自由行?

mimiso 寫道:
今年農歷新年同囡囡去完, ok 唔錯架, 一定要去大堡焦同紅樹林, 係大堡焦可以同好多魚一齊游泳, 畏魚, 我仲帶個囡游上沙灘 tim, 可能果度太陽太勁, 我地搽哂防晒都哂克左, 以前去泰國咁多次都未試過咁克 :-( , 另外又可以浮潛同潛水(淨係潛水要自費, 其他裝備全部已包), 好好玩, 可惜時間短咗D, 下午 2:30 就要起程離開, 我個囡玩得好開心. 去紅樹林坐快艇好刺激......如果未去過, 值得一去架..........

珍珠宮

肥仔媽咪

hello

男爵府

畀面勳章

我跟東"形"遊, 我連續2年旅行都跟佢, 唔錯, 我覺得去浮羅交怡唔係好適合自由行, 因有D 行程係船+車, 另外果度又唔似 bangkok 咁交通方便同埋根本無乜 shopping 地方

侯爵府

我都打算12月同老公去呀!老公去過一次,佢話除左陽光與海灘,真係冇咩行架!不過我諗住係去relax下。

mimiso 寫道:
我跟東"形"遊, 我連續2年旅行都跟佢, 唔錯, 我覺得去浮羅交怡唔係好適合自由行, 因有D 行程係船+車, t外果度又唔似 bangkok 咁交通方便同埋根本無乜 shopping 地方

子爵府

好姨,

唔記得講如果跟團佢會有啲optional tour俾你參加, 我當時去未有小朋友就跟佢玩了一個激流都幾好, 另外重有外島遊, 可以同小鹿一齊食午餐!

男爵府

我3年前去過浮羅交怡, 真係好好玩, 寧靜, 空氣好, 不是太多夜生活, 浮潛一流! 一定要去巴雅島(P.P島唔係泰國果個) , 水清, 好多珊瑚, 勁多魚, 唔洗潛水都睇到石班魚.
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

男爵府

畀面勳章

12月去?導游話 around 11 - 2 月係雨季 wor, 我2 月尾去剛剛過咗雨季, 導游話 good timing, 建議你唔好12月去, 唔係可能會失望 wor..........

zoezoebaby 寫道:
我都打算12月同老公去呀!老公去過一次,佢話除左陽光與海灘,真係冇咩行架!不過我諗住係去relax下。

[quote]
mimiso 寫道:
我跟東"形"遊, 我連續2年旅行都跟佢, 唔錯, 我覺得去浮羅交怡唔係好適合自由行, 因有D 行程係船+車, t外果度又唔似 bangkok 咁交通方便同埋根本無乜 shopping 地方
[/quote]

侯爵府

仲諗住慶祝結婚周年紀念添!除左浮羅交怡同沙巴,仲有冇其他好提議呀?老公講左唔會去布吉。

[quote]
mimiso 寫道:
12月去?導游話 around 11 - 2 月係雨季 wor, 我2 月尾去剛剛過咗雨季, 導游話 good timing, 建議你唔好12月去, 唔係可能會失望 wor..........

公爵府

Hello 好姨

今個暑假, 我through Wincastle book左4 nights浮羅交怡 & 2 nights KL :mrgreen:

珍珠宮

mrs ng

幾錢
自由行?

公爵府

好姨

係呀....自由行
浮羅交怡...我地住Westin, KL..住Traders, total 2大1小連埋tax. around$20000

男爵府

畀面勳章

it is really depends on your budget ga wor? if you just want a short trip in the east asia, what about 馬爾代夫, i never been there but knew it is a nice place to have sun & beach & good for relax......try to think about it, go there before it disappear in XX year later...

[quote]
zoezoebaby 寫道:
仲諗住慶祝結婚周年紀念添!除左浮羅交怡同沙巴,仲有冇其他好提議呀?老公講左唔會去布吉。

[

珍珠宮

mrs ng

你個travel 足足係去布吉的一倍price
你之前去過

複式洋房

MrsNg : 請問合共$$$, 幾多人去呀???

大宅

請問有無人住過 Lankawi Lagoon 水中高腳屋? 有無冷氣? 好唔好住?比起 Westin Langkawi Resort & Spa 邊間好呀? 請問六月中去天氣好唔好呢?

公爵府

kakilau

2大1小....total $2000 (4 night Langkawi + 2 nights KL)

好姨

暑假去邊都貴....無計
本來plan去蘇梅, 但計落仲唔化算, 因為航班問題, 晏機去....超早機返, 所以咪轉軚.
浮羅交怡....就係未去過所以今次先至揀.
沙巴你去過未呀......都好岩一家大細去玩架, 又無乜消費, 如果鍾意食海鮮既岩晒 :mrgreen:

Anita_Lee

我無seearch過Lankawi Lagoon資料, 我揀Westin係鍾意佢既facilities, 有4個swimming pool
但Dlx room full晒....要焗住要Dlx Garden room

侯爵府

聽朋友講佢下個月去maldives6千蚊1個人,當然住既hotel唔係咩水上屋,係沙灘完全冇view個隻啦!但呢個budget我都覺得ok,不過去到12月唔知仲有冇呢個價。但馬爾代夫既洗費都幾重皮架!食野又貴,玩水上活動都貴,剩係夾幾pair人出海釣魚兩個鐘每人都要6,7百蚊。

[quote]
mimiso 寫道:
it is really depends on your budget ga wor? if you just want a short trip in the east asia, what about 馬爾代夫, i never been there but knew it is a nice place to have sun & beach & good for relax......try to think about it, go there before it disappear in XX year later...

首頁

尾頁

跳至