跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同bb 換片片..佢會唔會喊到拆天?

唔知係咪因為最近bb 出牙仔, 攪到腸胃炎. 所以成日痾NG NG. 而怕佐俾我地換片片. 最近BB 每次換片片都喊到拆天, 又扭來扭去,唔俾我地換... :-(

水晶宮

Re: 同bb 換片片..佢會唔會喊到拆天?

可能有關係架!而我個Bosco就一換片就反來反去,攪到姐姐都無符!

大宅

happyty

我個女都係咁架, 好鬼曳曳, 有次我大聲左d叫佢咪郁, 佢以為我鬧佢係度喊添呀﹗

happyty 寫道:
可能有關係架!而我個Bosco就一換片就反來反去,攪到姐姐都無符!

複式洋房

雪雪都係啊~一換片就喊到拆天,死都要反轉身,鬧完佢仲驚,依家換親片都要犧牲我部電話引誘佢

Emily Blog 請你也來分享小雪的生活點滴 出售bb衫&口水肩,請按網址進入

男爵府

之前在地上換片時成日郁

大宅

year唔會喊, 只會走咗去......
有次柯咗屎屎用隻手去拿......

複式洋房

原來好多bb 都會扭, 咁都冇咁擔心.

Clarice 都係...用手去拿屎屎. 所以有次俾我鬧完佢...佢喊到拆天之餘,仲要係咁反起身黐埋我度 所以每次換片都好似如臨大敵咁, 好累

複式洋房

妳地試吓同佢地轉用學習褲喇, 會容易換好多。我試過Pamper 輕鬆穿 & Huggies Pull Up 覺得 Huggies 好D, 因為兩邊有自動貼, 可以撕完再用過, 但Pampers 就唔得。

複式洋房

Same, same same....like war when changing diaper.. ?-( ....I read that it is due to they've grown up and become more active, not willing to lay down.....pull up will improve the situation

複式洋房

Same as Lilian, so I give her some toys to play with when changing daiper, work most of the time.
茵茵豬blog ----歡迎參觀 click here

首頁

尾頁

跳至