跳至
[2007年] BB轉身未?

首頁

尾頁

大宅

BB轉身未?

今朝bb自己玩,學轉身啦!開頭隻腳踢起,跟住個pat pat抬高,跟住隻手用力,轉左少少啦!

你地阿b開始學轉身未呀?

洋房

Re: BB轉身未?

無動靜喎!佢連頭仔都未抬得起呀!
不過我尋日帶bb去兒科醫生度,佢提我話bb三四個月開始就唔好放佢一個0係大床,一秒都唔得,放床仔就一定要閂返個欄,因為bb會失驚無神趴轉身,跟住跌落床,好大獲!你bb咁快有動靜,你要小心睇住佢囉!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

TinyRabbit 寫道:

我個囡都一樣,連頭仔都未抬得起呀!

大宅

我阿仔都係喎.. 係對腳不停咁young 上天jar..
sjlam 寫道:
[quote]
TinyRabbit 寫道:

我個囡都一樣,連頭仔都未抬得起呀! [/quote]

洋房

我個女未識轉身, 不過一早識擰頭仔,
有時掃掃吓風, 佢會失驚無神仰後添!

我而家日間多數放bb0係張high chair,
咁會唔會影響佢學轉身呢?

大宅

我個女未夠兩個月就學轉身啦,我老公話我知,不過我係佢剛兩個月就見到啦,我仲拍左Video係自己個Blog到,佢出世後頸同手腳都好好力,頭仔1個月唔夠個頭就擰得好自然(訓係到時),而架仲成日無啦啦係咁自己擰左擰右唔知佢擰乜?抱直時自己企起成個B身,而架仲可以趴係到時抬起個頭仔,講野又多.............佢一個月時就似兩個月樣咁

大宅

我個仔出世後條頸都好有力,成日要直抱,而個頭就周圍睇。尋日伏係我度,個頭重可以由右至左咁抬起。

大宅

bb_doremi 寫道:
我個女未識轉身, 不過一早識擰頭仔,
有時掃掃吓風, 佢會失驚無神仰後添!

我而家日間多數放bb0係張high chair,
咁會唔會影響佢學轉身呢?

我阿b開始唔鍾意坐搖搖high chair啦!可能太迫無咩位俾佢伸手同腳掛

別墅

我小豬都未識轉身呀,至於條頸仔,就真係硬左既,佢仲成日周圍轉個頭仔添!

複式洋房

My bb can turn side to side on her back. is that 轉身?

洋房

我個女都好鍾意打直抱架!
可能係因為伏0係媽咪膊頭有安全感啦!
chanpauline 寫道:
我個仔出世後條頸都好有力,成日要直抱,而個頭就周圍睇。尋日伏係我度,個頭重可以由右至左咁抬起。

首頁

尾頁

跳至