懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無MUMMY可以話下我??
最近成日都忍唔住食D 大家都話大肚婆唔食和飲得既野...
食:辣,蝦,車仔面,魚生,凍orange。
飲: coke及汽水,milktea, 茶...

我肚内個小b一定係裏面 我。
但真係好難忍口...有無人好似我gum架???-(

[ 本文章最後由 jo@pong 於 07-8-26 21:49 編輯 ]
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

大宅

我只係冇食蝦, 魚生, 其他食晒......
只能盡量少d......

原文章由 jo@pong 於 07-8-26 20:21 發表
有無MUMMY可以SUPPORT一下我??

但真係好難忍口. ...

男爵府

原文章由 mrs_chan 於 07-8-26 20:35 發表
我只係冇食蝦, 魚生, 其他食晒......
只能盡量少d......

我仲好想食東風螺、炒蜆、蠔餅、凍蟹...
但可惜我老公堅決反対ar...
食魚生係我先斬後奏ja~~
我老公話一定無下次ar~~
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

大宅

貝殼類, 蟹, 魚生, 我真係冇食過, 你都唔好食咁多, 始終容易有細菌, 又多水銀, 小心為妙!
至於辣, 蝦, 凍飲間中都食少少!

原文章由 jo@pong 於 07-8-26 21:07 發表

我仲好想食東風螺、炒蜆、蠔餅、凍蟹...
但可惜我老公堅決反対ar...
食魚生係我先斬後奏ja~~
我老公話一定無下次ar~~

別墅

真係咪亂食, 我只係食咗一隻花甲就屙咗成日啦..............
依家仲未肚痛完呀!!:-( :-( :-(

洋房

哈哈..你講果d野我大肚時全部有食, 但唔會狂食, 除左本身我係唔食魚生, 有左bb口味完全轉晒, 之前唔食辣, 有左就無辣不歡仲要食好辣至開心
我阿b依家14個月, touch wood 無咩問題喎, 不過你老公雖然專制左d但係都係為你同bb好, 咪忍下啦, 好釆我老公係超級民主!

男爵府

你所講的除左魚生之外,全部都有食,但當然不能過量la !呢樣又話唔食得,個樣又話唔食得,過份緊張姐,只要唔過量就無問題la !我個b日日無時無刻都係我個肚內開p
原文章由 jo@pong 於 07-8-26 20:21 發表
有無MUMMY可以SUPPORT一下我??

但真係好 ...

男爵府

原文章由 kkekg 於 07-8-26 21:39 發表
哈哈..你講果d野我大肚時全部有食, 但唔會狂食, 除左本身我係唔食魚生, 有左bb口味完全轉晒, 之前唔食辣, 有左就無辣不歡仲要食好辣至開心
我阿b依家14個月, touch wood 無咩問題喎, 不過你老公雖然專制左d但係都係 ...

其実不是我老公専制ar~~
係因為我食完d 唔應該食既野之後,自己就会好担心有事。
所以我老公係驚左我law so 所以先唔比我食ja~~

男爵府

原文章由 hoi8yan 於 07-8-26 21:31 發表
真係咪亂食, 我只係食咗一隻花甲就屙咗成日啦..............
依家仲未肚痛完呀!!:-( :-( :-(

下?? gum 勁??係街邊食架??
有無樹ar?? 記得不要乱食薬ar~~
你幾多週ar?? 保重ar~~

男爵府

放心吧,我果時大肚,好多你提到的野都有食,仲有食spicy,同好多牛肉,同埋小量蝦,囡囡出世到而家d皮膚好好,又白又滑。:mrgreen:
唔洗太擔心。

原文章由 jo@pong 於 07-8-26 21:53 發表

男爵府

咁當然唔係叫你係街邊亂食la,而係凡事適可而止就無問題la,唔好為左食過d野而過分擔心,影響心情,我呀b宜家35wks la !
原文章由 jo@pong 於 07-8-26 21:53 發表

大宅

大家唔好拿肚裡的小b 開玩笑, 這個險太大了.

大宅

醒目開學勳章

唔緊要啦 咩都食d 唔好偏食就冇問題啦 唔好成日怪責自己 心情靚靚 小b先活潑可愛呀~~

我呢排都忍唔住食多左辣.... 呵呵~~

不過你要記得食多d有營養食物 個b 會好湊好多嫁

[ 本文章最後由 RSP325 於 07-8-26 22:29 編輯 ]

男爵府

原文章由 RSP325 於 07-8-26 22:28 發表
唔緊要啦 咩都食d 唔好偏食就冇問題啦 唔好成日怪責自己 心情靚靚 小b先活潑可愛呀~~

我呢排都忍唔住食多左辣.... 呵呵~~

不過你要記得食多d有營養食物 個b 會好湊好多嫁 ...

全部野我都係食小小ja~~~:mrgreen: 仲要好多日先食一次...
頭先我又食左spicy 車仔麵 and... 飲左可楽。

伯爵府

你講緊既辣,蝦,魚生..可樂同奶茶都係我最愛 我成日都會食同飲架喇,我又唔覺得有問題喎~反而怕d魚生有菌姐 仲有我成日都食d人地話唔食得既生果添...
大b駿逸細b駿晞

別墅

我咩都食~~~
係冇飲涼野...

伯爵府

最緊要乾淨,魚生,甲殼少食為炒。 ~~>呢句係醫生講既。

大宅

畀面勳章

唔驚喎,我都係無咩忍口,除左魚生同MILKTEA,我其他都有吃/飲。
我仲西瓜呀,MANGO,榴槤都吃,醫生仲話我小B好活潑健康,咩都話唔吃得咪仲衰,無哂樂趣又無營養,唔好過火就得GA LA

大宅

你列出嘅嘢我都全部有食, 我医生叫我唔駛介口, 我好樂意聽佢話

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我差不多每晚都要食公仔面或福字面做宵夜.雖然我都知唔好,但忍唔到,我仲要未夠十二週tim呀!
你地話有冇影響呢?

首頁

尾頁

跳至