跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有沒有仔仔女女已經上N1的媽媽呀?你哋D小朋友有沒有適應問題.我的小豬在第三周才開始發作,希望學老師所講只是過度期.我老公好心痛呀,考慮退學.我當然極力反對啦.

男爵府

我個囡讀左一個月,暫時無咩問題喎,佢仲好開心,好鐘意,不過返左學成日發現佢隻腳又瘀又腫,可能玩時唔小心撞到,都幾肉赤,我都叫左老師多些留意下佢.

男爵府

題外話
想問下你們小朋友入n1前有冇打咩預防針預防疾病???
我個小朋友明天就開始入n1啦!

禁止訪問

複式洋房

我個仔都打咗肺型璉球菌同水荳,但無打到流感針.依家終於過咗適應期,雖然亞仔都有時話唔返學,我都唔理佢,咁佢一樣照著校服照上校車,又好似無乜問題.

別墅

上N1的適應問題

我囡囡返著一星期, 返到學校就喊, 老師話喊十分鐘唔喊, 會同其他同學仔玩; 但係佢唔小便(兩小時). 冇打流感針, 水豆針.
[img align=right]http://img.photobucket.com/albums/v336/happyvalley2k/7150-a.jpg[/img]

子爵府

好媽媽勳章

我囝囝喊左三日就知無可能唔返學, 跟住無喊喇.....
之後就日日話唔返學, 都話左兩三個禮拜....
而家都唔係好鐘意返學, 就到學校門口呢, 就開始摟計....

不過, 佢有講同學仔既名, 又會唱下歌仔, 似乎都ok.
前排去in K1, 佢勁鐘意其他學校, 都唔知係咪.

最後, 我建議未打水痘針既, 快D打, 唔係怕生水痘, 係怕生得好多粒, 因為打左係會生小好多好多.....記得我囝囝歲幾果陣, 被返幼稚園既隔離屋姐姐野到, 當時仲未打水痘針喇, 好恐怖, 淨係個頭都二百幾粒, 好心痛.

至於肺炎鏈球菌針呢, 都要打埋啦.

流感呢, 我就無同佢打喇, 因為打開就夠期就要補打, 好煩.
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

洋房

適應問題

我個仔都係返學2個星期後先開始哭。但宣家好好多啦。再忍耐下。

原文章由 joannecyc 於 07-8-30 19:10 發表
有沒有仔仔女女已經上N1的媽媽呀?你哋D小朋友有沒有適應問題.我的小豬在第三周才開始發作,希望學老師所講只是過度期.我老公好心痛呀,考慮退學.我當然極力反對啦. ...

首頁

尾頁

跳至