嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大家aprica or combi用家..你地用aprica or combi的心德
我未決定到買aprica Tocco rev (綠色白波點) or combi kw530
好...

因有朋友講Aprica個內在空間大d, bb坐得舒服d..但收車就沒combi咁細 (有重聽人講朋友個囡3個月大就唔arm坐, 好"擇")

combi個隻就有人講內在空間好細..bb好快坐得好"擇"同bb腳仔好快已申了出車外(因車仔唔夠長), 但好多店的店員講combi車好d, 鋼水好d喎, 而且只係細aprica小小..., 但收車就好細

因我比較細粒..想買架收起來細d, 但又怕bb好快唔arm坐
攪到我唔知點好 ..

aprica or combi用家比d意見啦

http://www.combi.com.hk/03_01babystrollers.htm

http://www.aprica.jp/hm/html/products/babycar/toccorev.html#

[ 本文章最後由 subb 於 07-11-1 22:07 編輯 ]

男爵府

比d意見啦 :mrgreen:

男爵府

我鍾意combi 多d, 我覺得aprica太輕, 推起黎好似好單薄, 而且摺埋冇combi 咁細架, 放唔落車尾(7人車車尾得好少位咋)! 所以我最終買左combi KV630!:mrgreen:

男爵府

原文章由 cherriemama 於 07-11-1 23:16 發表
我鍾意combi 多d, 我覺得aprica太輕, 推起黎好似好單薄, 而且摺埋冇combi 咁細架, 放唔落車尾(7人車車尾得好少位咋)! 所以我最終買左combi KV630!:mrgreen:

thanks ! :mrgreen:
我反而覺得combi 細架d, 輕d 喎 ! Aprica睇落大d

[ 本文章最後由 subb 於 07-11-2 09:36 編輯 ]

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我之前都係度想買邊架好, 後來我自己去試車, 發現combi易收好多同埋輕d, 如果我自己一個人同阿b去街都易d handle, 至於aprcia (綠色白波點)呢架, 其實車身同combi架差唔多, 所以兩架比我選我都係買左combi kw530.

男爵府

原文章由 小黑咪 於 07-11-2 09:49 發表
我之前都係度想買邊架好, 後來我自己去試車, 發現combi易收好多同埋輕d, 如果我自己一個人同阿b去街都易d handle, 至於aprcia (綠色白波點)呢架, 其實車身同combi架差唔多, 所以兩架比我選我都係買左combi kw530. ...

2架我都有去試車架 :mrgreen:
我本來都打算買combi KW530架 !
點知有個朋友同我講, 個BB 5個月大已經坐唔到, 一放在車仔即哭唔肯坐,結果要買另一架車先得 :-|
又有個朋友講同另一個人帶BB去試車, 結果係, 個BB坐在aprica架車上, 不知幾開心, combi個部沒咁開心喎

咪攪到我15/16囉

大宅

原文章由 subb 於 07-11-2 10:10 發表

2架我都有去試車架 :mrgreen:
我本來都打算買combi KW530架 !
點知有個朋友同我講, 個BB 5個月大已經坐唔到, 一放在車仔即哭唔肯坐,結果要買另一架車先得 :-|
又有個朋友講同另一個人帶BB去試車, 結果係, 個BB ...

我都煩緊同一個問題...唔知買COMBI-KW530定係APRCIA-ROYAL 719 4WF :-|

男爵府

原文章由 cwclsh 於 07-11-2 11:30 發表

我都煩緊同一個問題...唔知買COMBI-KW530定係APRCIA-ROYAL 719 4WF :-|

係囉..都唔知買邊隻好..睇產品介紹aprica大d長d, 但收車又combi 細d ...真的不知那一部內裡大d , 車仔又唔平喎..好驚bb唔arm座就浪費?-(

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

本店是上樓上舖,可代訂combi貨品(行貨), 如有興趣可聯絡.TKS!

http://www.littleblue.####.com
(#### = u e u o )

複式洋房

行貨同水貨有什麼分別? 水貨是否真貨?

因為我見水貨平好多,而且combibaby 都話香港的嬰兒車都是中國製造,有無人知呀? 係唔係只差有一年香港保養同一年國內保養咋?

我鍾意 Combi TJT450,行貨平極有折都要差不多$3300 (BeBeDream 的價是$3880),但有網上舖佢肯$2900賣比我,因為我幫佢買過野。

有無媽咪 / 爹地可比啲意見呢? 差400幾蚊,可以買好多衫仔比BB呀!請幫忙

原文章由 ericyuenhc 於 07-11-2 12:41 發表
本店是上樓上舖,可代訂combi貨品(行貨), 如有興趣可聯絡.TKS!

http://www.littleblue.####.com
(#### = u e u o )

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我琴日係愛嬰坊度扲左架KW530返黎,架車寫中國制架, 我上次問bebedream 既sales佢話所有combi車都係大陸制架喎. 雖然平400幾蚊,不過我就唔敢買水貨車喇, 因為唔知佢係真貨定假貨,而且比bb坐, 如果架車唔安全有咩事就唔好啦.

大宅

Aprica係日本最多人用, D料靚過combi, 我既日本同事勁推介

男爵府

combi 係日本曾經發生過意外,夾親 bb,所以而家多數日本人都係用 aprica,同埋日本皇室都係用 aprica,買俾 bb 用既都係安全 d 好,所以上次永安 sale 我都買了架 aprica。:-P

原文章由 mena 於 07-11-2 22:02 發表
Aprica係日本最多人用, D料靚過combi, 我既日本同事勁推介

禁止訪問

別墅

各媽咪.....
本小店也有賣Combi產品,Combi現在所有產品都是中國制造,只是在中國那裡做,因不同產品會在不同地方生產,如BB車,就有東莞和上海。
東莞工廠是生產出口BB車,上海是生產內銷用BB車。
還有水貨和行貨都是同一個工廠生產出來,只是說明書上字體不一樣。
行貨當然是貴D,他寫字樓在尖沙咀,水貨當然會平D,本小店寫字樓在官塘,大家都是同一生產工廠,一樣有一年保養,是嗎?
養育小孩子成長,是一件令人感到快樂幸福的事情。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

首頁

尾頁

跳至