自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

平時我係會幫人按制,我覺得太少事,見到入lift按制post,忽然有個奇想"係咪真係咁多人老馮要人按",非常無聊地想試吓(我入lift先)人地入就唔按制~
跟住架lift落左幾層,有個4x歲既女人入lift,兩手空空,4肢健全,入完lift呆望左我2秒之後按制,按完後兇啤左我十幾秒~我心諗:"嘩,唔幫你按個制啫,唔洗啤咁耐呀麻....."原來真係有班人老馮要人按架~~
純粹無聊試驗,唔好認真~~

珍珠宮

2020勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:見到入lift按制post,忽然有個奇想

都係嫁 好多人都好老馮 有d直頭企係個制前面但要後面既人按囉
我按唔按都無所謂既 所以我企後面啤我都無用

muihsu  Yes,同感,有時我以為自己做咗揸lift人  發表於 14-6-22 18:23

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都試過,大家鬥唔按

有時企入d,費事做揸lift人

zipzip23  x2,企入d  發表於 14-6-22 18:07

寶石宮

2020勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

d人成日唔按關門,好奇怪

男爵府

2020勳章

我返工成日要搭lift,禁多幾次真係躁,有人禁就禁,冇人禁就算

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:d人成日唔按關門,好奇怪

琥珀宮

2020勳章

引用:平時我係會幫人按制,我覺得太少事,見到入li

原帖由 小小為食 於 14-06-22 發表

平時我係會幫人按制,我覺得太少事,見到入lift按制post,忽然 ...
我不嬲入 lift 按 close 制……直到有次鬼佬同事話,道門會 auto close……

我明白到,文化背景唔同,對按制睇法都唔同……真係好少事

伯爵府

2020勳章

係歐洲d仲奇怪冇close呢個掣架

我諗剛剛做媽咪既女士一定姣驚驚矛掣㩒

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我住中層,入左 lift 梗係行入啲讓其他人入啦,點知啲人太奇怪,佢地第一時間都係閃去後排,冇話按 lift 制, 自動化架..........抵得佢呀仲望下我, 由得佢,等部 lift 自動關,啲人太奇怪啦, 又唔係一個兩個, 老人家我實幫, 果的大人大者,有手有腳. 按個制有幾難呀..........
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

寶石宮

2020勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 14-06-22 發表d

原帖由 Ashley_ash 於 14-06-22 發表
唔按都會自動關,有幾奇怪?

我覺得自己趕時間又唔去按關門,又覺得要人地按嘅人更怪
佢塞住個按鈕位置呢

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

伯爵府

2020勳章 BK Milk勳章

我如見到D老馮人
我會突發性手殘

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

JoannaD 發表於 14-6-22 17:57
我如見到D老馮人
我會突發性手殘
搭 lift 上升,但企在前面啲人又唔按制, 忽發奇想, 多多手將每層都按着,等佢層層停都好,
跟住出 lift ,搭第二架
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

如果得我一個或最後一個入lift我一定會自動波按制,無謂阻時間(可能我早已同大多數香港人一樣習慣咗急速嘅生活節奏,遲一秒都零容忍)但真係大把人一路按手機都唔郁等人出手

水晶宮

詠豬媽 發表於 14-6-22 18:02
如果得我一個或最後一個入lift我一定會自動波按制,無謂阻時間(可能我早已同大多數香港人一樣習慣咗急速嘅 ...
啲人唔係睇手機架, 原來好多人怕個制有菌呀............仲話之前 sars 都係咁傳染

男爵府

andyman 發表於 14-6-22 18:02
搭 lift 上升,但企在前面啲人又唔按制, 忽發奇想, 多多手將每層都按着,等佢層層停都好,
跟住出 lift ,搭第 ...
呢招好毒呀!!

水晶宮

小小為食 發表於 14-6-22 18:07
呢招好毒呀!!
講下咋, 我怕比人打

珍珠宮

答案只得一個

企近按鍵位嘅人付責按!

除非佢隻手有事或兩手冇空空!

萬物皆空,因果不空

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由+Ashley_ash+於+14-06-22+發表

侯爵府

引用:Quote:原帖由+小小為食+於+14-06-22+發表本

原帖由 Sumyeema1 於 14-06-22 發表
我不嬲入 lift 按 close 制……直到有次鬼佬同事話,道門會 auto close……

我明白到,文化背景唔同,對按 ...
因為外國有啲𨋢係無close呢個掣,得open

首頁

尾頁

跳至