夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

就快結婚一週年,,
老公尋晚送左隻鑽石戒指俾我,,
我真係好開心,,開心到喊,,
但係我又好矛盾,,
因為我知道咁樣買一買,,
今個月又要慳住慳住,,
諗過度過先用得錢啦....
佢仲同我講,,之後冇錢返工問我拎,,我唔可以唔開心...
我自己又冇做野,,個個月都係靠佢俾家用,,
雖然我地唔洗交租,,(同奶奶住)..
但係個女奶粉尿片都係錢,,
奶粉又加左價,,,真係唔知點算好....:-( :-(

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原文章由 蜜糖小叮 於 07-12-7 19:05 發表
唔多咁,開心吓,咁環境佢都有心送俾你,己經好好,咩,口佢一六慳d,唔係佢下次乜都唔俾你

佢真係好有心..
我都知咁已經好好,,
真係唯有慳d,,,:-|

男爵府

大廚勳章

原文章由 lvtle 於 07-12-7 18:52 發表
就快結婚一週年,,
但係我又好矛盾,,
今個月又要慳住慳住,,
佢仲同我講,,之後冇錢返工問我拎,,我唔可以唔開 ...

桃~好sweet sweet呢~~
你隻佬都鬼馬喇~~你送返D咩比佢呀?
雖然要勒緊D褲頭.不過將來無論幾時諗返起都一樣會心甜GA~:loveliness:

大宅

原文章由 木馬 於 07-12-7 19:12 發表

結左婚有頭家有BB, 一個人搵錢, 就真係要睇餸食飯, 唔可以大花筒, 不過週年紀念又真係要慶祝下, 鑽石戒指唔買都買左, 黎緊咪慳點洗囉, 不過你要同你老公商量下用錢, 唔係想買就買, 唔係想洗就洗, 其實浪漫都可以好 ...

而家咩都係為個女,,
d錢都係留返黎買野俾個女,,
我自己都唔敢洗,,
同埋我老公係個唔識浪漫既人,,
佢最多都係識呢d..

大宅

原文章由 臭bb媽咪 於 07-12-7 19:26 發表

桃~好sweet sweet呢~~
你隻佬都鬼馬喇~~你送返D咩比佢呀?
雖然要勒緊D褲頭.不過將來無論幾時諗返起都一樣會心甜GA~:loveliness:

咁都俾你見到添,,

我都未買野送俾佢呀,,
又唔可以買咁貴,,
要度下先得,,

我收果時真係好開心,,
第時諗返都會覺得好開心..
不過我而家係擔心緊今個月點過,,

伯爵府

原文章由 木馬 於 07-12-7 19:12 發表

結左婚有頭家有BB, 一個人搵錢, 就真係要睇餸食飯, 唔可以大花筒, 不過週年紀念又真係要慶祝下, 鑽石戒指唔買都買左, 黎緊咪慳點洗囉, 不過你要同你老公商量下用錢, 唔係想買就買, 唔係想洗就洗, 其實浪漫都可以好 ...

我都好認同你講法
若然比我揀, 我情願同老公食餐好o既
又或者自己整餐大餐, 始終依家顧慮多o左
為一隻戒指, 全家一齊慳就唔太好

大宅

原文章由 wkchoy 於 07-12-7 20:09 發表

我都好認同你講法
若然比我揀, 我情願同老公食餐好o既
又或者自己整餐大餐, 始終依家顧慮多o左
為一隻戒指, 全家一齊慳就唔太好

我本身都係諗住今個月出去同佢食餐好既,,
但係而家唔洗lu,,
除左佢一星期一日既例假,
都唔係好敢出街,,
一出街就要洗錢,,

子爵府

原文章由 lvtle 於 07-12-7 20:16 發表

我本身都係諗住今個月出去同佢食餐好既,,
但係而家唔洗lu,,
除左佢一星期一日既例假,
都唔係好敢出街,,
一出街就要洗錢,,

dtum~:loveliness:

伯爵府

原文章由 happykklam 於 07-12-7 20:44 發表

食餐好未必要出街既,妳可以自己煮d佢鍾意食既野俾佢食tum下佢架麻~:loveliness:

我大時大節都會自己煮大餐
自己煮溫馨得黎又可以感情 , 不過仲貴過出街食

[ 本文章最後由 wkchoy 於 07-12-7 20:58 編輯 ]

男爵府

bb一定係食安嬰寶啦。勁加價

侯爵府

好媽媽勳章

記往好好珍惜這一刻!

原文章由 lvtle 於 07-12-7 19:30 發表

咁都俾你見到添,,

我都未買野送俾佢呀,,
又唔可以買咁貴,,
要度下先得,,

我收果時真係好開心,,
第時諗返都會覺得好開心..
不過我而家係擔心緊今個月點過,, ...

侯爵府

好媽媽勳章

你會煮乜食??好想去妳到'痴'餐!

原文章由 wkchoy 於 07-12-7 20:56 發表

我大時大節都會自己煮大餐
自己煮溫馨得黎又可以感情 , 不過仲貴過出街食

侯爵府

好媽媽勳章

lvtel
當年我準備結婚時,老公同我一齊去買1隻訂/求婚介子+1對結婚介子!我地當時好窮,D$供哂樓,所以只平平地買左對白金冇石既結婚介子,而另1隻訂/求婚介子只係買左鑲有1粒'豆鼓'禁細粒既鑽石.......
依家,我地供完樓,換左新車,有工人,有bb,年年成家去幾次旅行,我老公叫我再同佢去買返隻大大粒鑽石既介子補返比我。我老公甚至比左張咐屬咭我,話如果我平日行街見到鐘意既鑽介就簽佢張咭,幾$都得。但我堅持吾會再買鑽介,因為我覺得,既使再買隻十萬八萬既鑽介,都吾及我依家呢隻貴重:因為呢隻'豆鼓'禁細粒既鑽石介子,代表著我同老公一起走過既路,佢見証著我同老公一起一手一脚去建立既家庭,係冇野可以取代到佢!我唸,我會一直戴住佢,直到我死個日!:loveliness: :loveliness:
P.S. 當然,鑽石頸練and手練就照買!
希望你不久將來都會有我呢種感覺!

[ 本文章最後由 ac321 於 07-12-7 21:37 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章

ac321,

見到你咁講我都好開心!我都好想快d供完層樓好似你咁樣過好日子。不過都重有7-8年其實都唔算好耐,但供完樓都想還錢比62'99'。所以供完樓我睇都唔可以大洗得太過份:loveliness: 不過唔緊要啦,最多供完之後再忍多幾年先!

原文章由 ac321 於 07-12-7 21:33 發表
lvtel
當年我準備結婚時,老公同我一齊去買1隻訂/求婚介子+1對結婚介子!我地當時好窮,D$供哂樓,所以只平平地買左對白金冇石既結婚介子,而另1隻訂/求婚介子只係買左鑲有1粒'豆鼓'禁細粒既鑽石.......
依家,我地供完樓,換左新 ...
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

侯爵府

好媽媽勳章

希望在明天!我果層樓都供左差吾多10 years!
=>既係話我已經好老了!:-( :-(

原文章由 See 於 07-12-7 21:58 發表
ac321,

見到你咁講我都好開心!我都好想快d供完層樓好似你咁樣過好日子。不過都重有7-8年其實都唔算好耐,但供完樓都想還錢比62'99'。所以供完樓我睇都唔可以大洗得太過份:loveliness: 不過唔緊要啦,最多供完之後再忍 ...

侯爵府

原文章由 lvtle 於 07-12-7 18:52 發表
就快結婚一週年,,
但係我又好矛盾,,
今個月又要慳住慳住,,
佢仲同我講,,之後冇錢返工問我拎,,我唔可以唔開 ...

既然你c6唔買都會左lo,唯有開心左至慢慢,平心定氣同c6講唔好再用咁多$買禮物lo,佢捨得用咁多$買禮物'tum'你開心,証明你c6好愛你同錫你la!!!:mrgreen:

子爵府

原文章由 ac321 於 07-12-7 21:33 發表
lvtel
依家,我地供完樓,換左新 ...

""~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

但係呢個係你老公嘅一份心意嚟架,我都好想我老公會咁對我呀! 莫講話佢無錢吖,就算有錢,佢都會買埋d無謂嘢,但求洗晒d錢為止,但嗰d無謂嘢永遠都無我同個囡份架!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

首頁

尾頁

跳至