跳至

首頁

尾頁

大宅

BB開始學行未 ?

大宅

學啦, 吊住佢對手可以行來行去, 幼潛導師話如果感覺到佢隻手唔係好用力握住的話, 可以放一隻手添. 不過我希望佢爬多d囉

原文章由 catandpig 於 08-4-1 13:30 發表
BB開始學行未 ?

大宅

我亞B都可以放一隻手行到少少嘞~
扶住嘢就行得好快.

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

扶住嘢就行得好快.

新的一天...希望真的有新的希望吧...

別墅

Katrina doesn't really like to crawl, but she likes to walk around in her crib and in the playpen, holding on to the sides. Sometimes, she can stand alone, without any support, for a few seconds. I also let her use the walker for short periods of time in the day, and she is very fast, like running!

大宅

步行

我bb扶著一邊都可以行,但婆婆都話唔好,因為會整傷她.
我試過2次放晒手,她行到2步.
現在都係每日同她行,可以行快d了.

大宅

原文章由 tanton3399 於 08-4-1 15:08 發表
學啦, 吊住佢對手可以行來行去, 幼潛導師話如果感覺到佢隻手唔係好用力握住的話, 可以放一隻手添. 不過我希望佢爬多d囉

tanton3399:
係呀~~昨日我bb剛10個月大, 我地又係吊住佢對手來行, 佢可以行來行去. 好開心呀! 原來可以試放一隻手, 等我放工回家試下先

大宅

原文章由 KarenKKK 於 08-4-3 22:42 發表
Katrina doesn't really like to crawl, but she likes to walk around in her crib and in the playpen, holding on to the sides. Sometimes, she can stand alone, without any support, for a few seconds. I ...

Hi, KarenKKK,

bb喜歡行就唔多喜歡爬呵. 我仔仔又係好喜歡放手企, 一係一隻手放在網床邊, 另一隻手離開及側身望我地~昨日剛10個月, 就吊住佢對手來行. 行到一個圈...哈哈...

大宅

我BB開始扶住牆行, 有時放手都行到一兩步

洋房

扶住就行

男爵府

原文章由 catandpig 於 08-4-15 22:46 發表
我BB開始扶住牆行, 有時放手都行到一兩步

我呀b都係一樣扶住d野行到一兩步

首頁

尾頁

跳至