論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

新印妹-好唔開心, 什做好?????

大宅

Re: 新印妹-好唔開心, 什做好?????

你太緊張啦!relax.... 新來俾次機會啦!佢地係蠢小小,要廣多幾次先明嫁!仲有,要睇實d啊!有無睇bb 經驗嫁? :-x :-x

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

如果佢剛係度做巳經咁既話你就要常常check佢了, 因為未來佢係照顧bb最多的 (如果你要返工的話), 如果連照清潔奶樽的小事都做唔好, 你點會放心佢會湊呢? 如果你比左幾次機會都做得唔好的話就要炒, 因為好難會變好的; 如果唔係你會好煩腦及成日好唔開心的 ! (因為我都係咁) 始終我覺得唔應為左d工人唔開囉! 因為佢地只不過係附屬品之嘛!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

phyonna,

你個印印有無蒸奶樽嘅經驗呢?佢到左你屋企幾日有無蒸過奶樽?佢知唔知蒸奶樽嘅重要性?你要襯你未返工,小心觀察呢個工人,夠境佢係懶丫,定係無心之失,如果係懶而不顧BB健康嘅,此人就不可留.

禁止訪問

別墅

各位媽咪!
消毒奶瓶比bb飲奶好重要! 上次我女住醫院, 在隔離床的幾個月大BB, 是不停肚瀉住院的, 我聽住BB的爸爸鬧佢老婆:"為什麼不steam奶瓶才比BB飲, 累他肚瀉住院"
所以叫D工人一定要做 !

禁止訪問

別墅

我姑奶個印印新來做時仲恐怖, 以下是我奶奶講的:
事源姑奶的大仔在廳中間打破了玻璃杯, 印印仲一碌木企係度望著地下, 要我奶奶叫她掃才識掃, 好彩奶奶在場, 如果不是, 她2個仔一定腳板開花入醫院 !

水晶宮

2019新春慶豚圓

phyonna,
如果我個工人黎o左一個星期係咁, 我會好擔心, 容乜易我返o左工之後, 成間屋比佢燒著, 同阿B沖涼又浸親佢架. 既然你會暫時放假睇住個工人, 就要長氣D, 再三叮囑, 仲要佢寫notebook,記低重要o野, 同埋佢o既過錯, 過多一個星期, 如果佢都仲係遊暈, 就真係要諗下換工人. 長痛不如短痛.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至