意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 68|主題: 38909

我老公唔比我同阿囝訓...>.

別墅

國民生產總值:647

我老公唔比我同阿囝訓...>.<

我老公要我戒囝呀..嗚~~~
佢話要比囝囝自己訓wor..唔比我地一齊訓呀>.<
老公投訴話無哂2人世界wor..又覺得我錫阿囝多d...一句講哂..佢有d呷個囝"澡".....但係我真係唔係好捨得law...而且阿囝都未必肯..佢每晚都要我陪住訓著ga..佢仲好細..5個幾月大... 有無人有同樣經驗呀.. 可以點樣說服老公呢?? :-(
發明千千萬,起點是一問。禽獸不如人,過在不會問。智者問得巧,愚者問得笨。人力勝天工,只在每事問。

琥珀宮

國民生產總值:195965

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 我老公唔比我同阿囝訓...>.<

你仔仔咁細(5個幾月),點解唔比佢自己瞓BB床?如果咁早同佢一齊瞓慣咗,大D仲難戒。

珊瑚宮

國民生產總值:122149

2018復活節勳章 2018勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bb 自己睡是最好的, 1.安全 2.獨立 3.keep yr couple relationship. You must think it in positive ways. pls don't sad. I know you want to keep company with yr BB. Me too.

別墅

我真係唔想嘛..而且唔會唔安全ga.. 至於獨立問題. 我諗未需要依家同佢講獨立..佢大左時..唔嫌我"阻定"都偷笑嚕~~" 不過真係老公個關比較難"過"law

傳自譚媽媽

若根據Dr. Sears和其他支持co-sleeping者的見解,與父母同睡的嬰兒反而較為安全,他們的論據主要是比較與父母同睡嬰兒的死亡率,以及獨睡嬰兒的死亡率,結果發現雖然每年美國有65名嬰兒與父母共睡時死亡,但每年導致4250名美國嬰兒死亡的嬰兒瘁死症,幾乎都是在獨睡時發生的。
Dr. Sears指出,要減低嬰兒死亡率,並非反對父母與嬰兒同睡,而是教育父母如何安全地與嬰兒共睡,而當中較重要的預防措施是嬰兒最好睡在母親旁而不是父母中間,而母親不能是酗酒、用藥、痴肥或睡眠嚴重不足。嬰兒更不能與保姆同睡,就是因為保姆不能像母親般醒

發明千千萬,起點是一問。禽獸不如人,過在不會問。智者問得巧,愚者問得笨。人力勝天工,只在每事問。

大宅

國民生產總值:1853

我覺得你老公做得岩
同埋比細路女獨立下係件好事
同埋無哂同老公二人世界
會大大影響左你同老公的感情架!
顧下你老公先得架!
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

別墅

國民生產總值:853

我老公都係咁嫁!!!!
一話想同個仔訓,佢就詐晒型...
係有幾日特別凍先肯一家人訓!

不過我都覺得兩個人訓好D既~

珍珠宮

國民生產總值:45459

2018勳章

個BB同大人訓埋同一張床, 唔係咁安全. 個大人訓覺又成日要就住就住, 對大家都冇好處.
如果個 BB同你一間房, 但係訓BB床, 你老公會唔會okay 呀.
我老公又係唔多鍾意阿仔同我地一間房, 佢話阿B夜晚喊, 嘈住佢. 除o左阿b出世頭3個月同個工人病之外, 阿B都係跟個工人訓.

男爵府

國民生產總值:6059

我老公又唔會喎,有時阿b訓咗,老公又要上床瞓,我想抱返佢落bb床,老公都叫我由得佢!

複式洋房

國民生產總值:263

my son normally is slept in his bed, but somtime slept with us. But I like him sleep in his bed, cause we don't need就住就住.

I thinks your husband is right.
If you really want to sleep with you son, maybe in the afternoon or after you husband go to work, you go to do it law.

大宅

國民生產總值:3491

梗係要啦, 一齊訓太危險呀..

而且都要顧及丈夫感受

melody你真係要戒(搣甩)呀.

水晶宮

國民生產總值:70359

Melody:
我覺得你老公做得好啱喎!!!係你的觀念錯就真,好多好多習慣都係要由細培養架,獨立呢樣野無太細架,依架又唔係要你將個仔擺去第2間屋要佢一個人生活,只係係你視線範圍比個仔自己一個人訓姐,你都要顧下你老公感受先得架,佢咁講得出即係佢已經好唔滿意架喇!!!
其實,我聽你咁講,我會覺得你係一個好容易會係不知不覺間寵壞個仔的媽咪,如果你依架唔捨得放手比個仔自己訓,到佢第日習慣左同大人訓,你想佢自己訓就難喇,唔係你想同佢訓就同佢訓,到你想佢自己一個人訓的時候,佢就會聽你講架,你諗下到佢4/5歲都唔肯自己訓,仲要咸哂口個時,問你點算???
依架個仔5個幾月大你已經咁樣,小朋友成長係有好多野要佢自己學習架,唔係你想佢點佢就會點,有時要比佢自己學習下處理問題先得架!!!

別墅

多謝哂咁多位o既意見呵~~"

版主

國民生產總值:51311

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

依家老公要"痴"你你唔理,將來佢唔"痴"你就"頭痕"喇! :-P
有無可能o係間房放張BB床呢?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.