親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

日本遊blog終於出世了!
大家入來看看啦﹗

http://hk.myblog.yahoo.com/mybbply/article?mid=278&prev=279&next=208

大宅

睇左你個blog, 見到小姐好開心, 我都決定等我個小姐兩年後, 三歲就同佢去日本玩一轉.

大宅

你真係好叻喎, 一個人帶住個女周圍去

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

多謝分享! 你真係一個好媽媽,仲好叻添!

請問東京蛋玩具王國啱唔啱4歲大小朋友玩?和麵包超人館相比,那裡較好玩?
Sanrio Puroland 的show好唔好睇?場內食的好味嗎?

別墅

原文章由 nataliesiu 於 08-6-6 12:55 發表
睇左你個blog, 見到小姐好開心, 我都決定等我個小姐兩年後, 三歲就同佢去日本玩一轉.

好啊你都帶佢去啦!我個小姐去完返來後成日都叫我再去過!
我就會答佢"好啊!你問daddy先啦。"將個波拋返比daddy!

別墅

原文章由 oliviapylo 於 08-6-6 13:44 發表
你真係好叻喎, 一個人帶住個女周圍去

多謝支持!

別墅

原文章由 SumSumBB 於 08-6-6 21:10 發表
多謝分享! 你真係一個好媽媽,仲好叻添!

請問東京蛋玩具王國啱唔啱4歲大小朋友玩?和麵包超人館相比,那裡較好玩?
Sanrio Puroland 的show好唔好睇?場內食的好味嗎? ...

你的是囝囝or囡囡?他/她有沒有看過面包超人的片集?我囡囡沒有看過面包的卡通,所以對它的興趣不大,囡囡比較like玩具王國因裏面玩的東西適合女子多D,有很多洋娃娃&煮飯仔。

至於Sanrio Puroland 個show都很好看(個人認為),囡囡都看得很入神。我們沒有在場內吃東西,我們是在手蓋個印出去,吃完再入場玩過。

[ 本文章最後由 mybbply 於 08-6-7 18:42 編輯 ]

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 mybbply 於 08-6-7 18:37 發表

你的是囝囝or囡囡?他/她有沒有看過面包超人的片集?我囡囡沒有看過面包的卡通,所以對它的興趣不大,囡囡比較like玩具王國因裏面玩的東西適合女子多D,有很多洋娃娃&煮飯仔。

至於Sanrio Puroland 個show都很好看( ...

mybbply ,

謝謝你的答覆。
我的是囝囝,暑假接近4歲,我驚玩具王國玩的大bb,唔適合佢!?
你係Sanrio Puroland 睇左幾多個show呀?那個最好睇?
另外,麵包超人館和Sanrio Puroland 寄存bb車是否免費?

大宅

Good blog!!

別墅

原文章由 SumSumBB 於 08-6-7 20:41 發表

mybbply ,

謝謝你的答覆。
我的是囝囝,暑假接近4歲,我驚玩具王國玩的大bb,唔適合佢!?
你係Sanrio Puroland 睇左幾多個show呀?那個最好睇?
另外,麵包超人館和Sanrio Puroland 寄存bb車是否免費? ...

啊!你的是囝囝,如他喜歡Lego&火車都會有野合適的,因一入去會有一個地方放了很多玩具火車軌連火車、Lego任玩的。另外有一個地方是放了很多男女合玩的玩具,但有些玩具可能自己家都會有,所以如果只是為了玩玩具而去就不是太值得!如你想清楚D我可PM D相比你看,但我末試過唔知得唔得。

Sanrio&面包寄存bb車是free of charge的。
Sanrio show 只看了2個,玉桂狗和kitty都很好看,看完後囡囡仲立即買了隻玉桂狗tim!但她最喜歡的不是看show而是玩那隻船。

子爵府

多謝分享呀 好叻呀你自己同女女去,你女女而家幾大呀?

別墅

原文章由 mlkk 於 08-6-7 22:00 發表
多謝分享呀 好叻呀你自己同女女去,你女女而家幾大呀?

9月就3yrs

別墅

你好叻 一個人帶個女去日本

我9/Jun就出發去日本,我還未唸好究竟去Sanrio Puroland 去日場還是黃昏場好!!我起初和你想法一樣想係香港東x遊買定票,但見其他媽媽話黃昏去已經夠玩又平,所以無買。如果係大黑屋買票都係2,5xxYen,咁咪好抵

大宅

想請問小朋友的機票點計架? 如果我帶個幾個月的bb去? 謝謝

大宅

大黑屋响邊黎架~~~

別墅

原文章由 mslamlam 於 08-6-8 01:43 發表
你好叻 一個人帶個女去日本

我9/Jun就出發去日本,我還未唸好究竟去Sanrio Puroland 去日場還是黃昏場好!!我起初和你想法一樣想係香港東x遊買定票,但見其他媽媽話黃昏去已經夠玩又平,所以無買。如果係大黑屋買票 ...

係啊在大黑屋買很平的。如只是想入去行吓黃昏票都ok的,但如果想看show就有d"呅"了,因很多show 都是5-6点最後一場,黃昏票會不夠時間。(個人認為)

別墅

原文章由 fishyvette 於 08-6-8 20:04 發表
想請問小朋友的機票點計架? 如果我帶個幾個月的bb去? 謝謝

bb 機票是沒有坐位的,價錢大約是成人的10-15%,但不太肯定因囡囡末夠兩歲前我多數是和她跟團的。

別墅

原文章由 CeciLeung 於 08-6-8 21:26 發表
大黑屋响邊黎架~~~

sorry一時忘記正確地点等我找返本書看看先, 但我知它有很多分店,如無記錯有一間是在新宿站前的agnis b 過兩間舖就是了。

別墅

原文章由 mybbply 於 08-6-8 23:46 發表

係啊在大黑屋買很平的。如只是想入去行吓黃昏票都ok的,但如果想看show就有d"呅"了,因很多show 都是5-6点最後一場,黃昏票會不夠時間。(個人認為)

thanks!

別墅

原文章由 CeciLeung 於 08-6-8 21:26 發表
大黑屋响邊黎架~~~

http://www.e-daikoku.com/

首頁

尾頁

跳至