自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

份雙糧俾公司扣咗一半囉!

一早諗住過埋年走,等到頸長冇咗一半!

呢間公司好賤吖!!!!

funfun759    發表於 15-12-26 17:44
tsung    發表於 15-12-25 11:32

珍珠宮

引用:份雙糧俾公司扣咗一半囉!一早諗住過埋年走

原帖由 fuhk 於 15-12-24 發表
份雙糧俾公司扣咗一半囉!

一早諗住過埋年走,等到頸長冇咗一半!
唉。我公司也是!
攪政治,我們也未出花紅呀!
一起加油!

wcpcelia    發表於 15-12-24 09:35

翡翠宮

2022勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:攪鬥爭都唔好攪到我份雙糧吖!

點解扣一半雙糧?

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:點解扣一半雙糧?

原帖由 lovebobo 於 15-12-24 發表
點解扣一半雙糧?
因為每年做Appraisal每個部門都會搵個人出嚟俾D grade,上年攞D嗰位已走咗,所以今年睇中咗我呢個唔擦鞋嘅麻煩人嚟開刀囉~

最衰係本身個約冇寫明有雙糧,俾人扣都冇得追!

車仔人    發表於 15-12-24 18:29
la_source    發表於 15-12-24 09:41

男爵府

係咪想迫你走?

珍珠宮

引用:係咪想迫你走

原帖由 JenLau88 於 15-12-24 發表
係咪想迫你走?
佢唔夠人,我話過要走,但經理叫我唔考慮清楚留嚮度。。。點知原來係咁留我!👍👍👍

男爵府

回覆:fuhk 的帖子

留你喺到zip呢個死位?咁攞完雙糧就resign啦!

公爵府

hashtag影視迷勳章

我都試過,得番1/4,仲懶好補貼5日有薪大假,我即放,使同你客氣

wcpcelia    發表於 15-12-24 09:34

翡翠宮

2022勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+lovebobo+於+15-12-24+發表點

因為每年做Appraisal每個部門都會搵個人出嚟俾D grade,上年攞D嗰位已走咗,所以今年睇中咗我呢個唔擦鞋嘅 ...
份約冇寫冇得追

水晶宮

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章

男爵府

引用:Quote:原帖由 JenLau88 於 15-12-24 發表係

佢唔夠人,我話過要走,但經理叫我唔考慮清楚留嚮度。。。點知原來係咁留我!👍👍👍

...

雲母殿

虎到金來勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一半...好慘呀

珍珠宮

人渣公司早走早著.. 收到錢即俾信啦.

珍珠宮

仲要成人自吹你行內龍頭公司有幾巴閉! 小員工血汗錢都扣! 正乞兒!

珍珠宮

引用:留你喺到zip呢個死位

原帖由 JenLau88 於 15-12-24 發表
留你喺到zip呢個死位?咁攞完雙糧就resign啦!
今日假已請,跟住會辭職 hea 做亂做!

珍珠宮

引用:我都試過,得番1/4,仲懶好補貼5日有薪大假

原帖由 nganc9 於 15-12-24 發表
我都試過,得番1/4,仲懶好補貼5日有薪大假,我即放,使同你客氣
如果我得返1/4真係會做傻事囉…

大宅

sarali 發表於 15-12-24 07:31
唉。我公司也是!
攪政治,我們也未出花紅呀!
一起加油!
ME2

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 fuhk 於 15-12-24 發表因為每

原帖由 lovebobo 於 15-12-24 發表
份約冇寫冇得追
好無奈。。。。。。。。

珍珠宮

fuhk 發表於 15-12-24 08:03

...
有無得上訴?

珍珠宮

引用:Quote:fuhk 發表於 15-12-24 08:03 佢唔夠

原帖由 mrschocolate 於 15-12-24 發表
有無得上訴?
冇,而家搵緊上兩年出雙糧嘅糧單再打去勞記問有冇得追,有就有冇就冇

首頁

尾頁

跳至