1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

用梗兜型platmat(folderway bumpermat), 但BB開始高,又大力,有時放佢自己響裡面玩,佢會衝埋去個bumper度,成個兜都會歪左,好驚有一日會跌佢出黎。因為好多時出出入入廚房或去廁所,唔用bumper又唔知點樣安全地困住佢。定係其實大到咁上下就無得困?

大宅

回覆:lolojai 的帖子

我都想知呀,我個仔超級大力,成隻牛咁好恐怖, 又會打人,我平時有咩做就算煮飯都要咩住佢

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我無用.....因佢扶住仲驚佢趺到.....

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

呢個時候BB最難湊,只要冇訓覺幾乎要睇實D。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆:14個月仲可以用圍欄嗎?

我用木欄,固定左,好放心

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

呢個年紀應該收好所以危險物品,唔可以比佢攞既野放高,

比佢全屋周圍走,因為呢個係佢嘅探索期,

應該比佢自己去摸索同發現唔同既事物

複式洋房

可以收埋了,睇緊d啦!佢地中意周圍走,請都唔會再入去喇

男爵府

引用:呢個年紀應該收好所以危險物品,唔可以比佢

原帖由 myaisha0435 於 16-04-23 發表
呢個年紀應該收好所以危險物品,唔可以比佢攞既野放高,

比佢全屋周圍走,因為呢個係佢嘅探索期,
同意

公爵府

叻叻勳章

升高佐一輪之後就會好D架喇.........之後佢再拎..就大...可以解釋架喇.

公爵府

畀面勳章

要加木欄, 房門, 廁所門常關....

大宅

引用:用梗兜型platmat(folderway bumpermat), 但

原帖由 lolojai 於 16-04-14 發表
用梗兜型platmat(folderway bumpermat), 但BB開始高,又大力,有時放佢自己響裡面玩,佢會衝埋去個bumper度 ...
可以, 我女都係14個月開始用圍欄, 但要有人陪係尼面,或睇住佢玩

大宅

回覆樓主:

跌過一次出黎,因為佢太激動,當時70cm 高。

複式洋房

lolojai 發表於 16-4-14 21:48
用梗兜型platmat(folderway bumpermat), 但BB開始高,又大力,有時放佢自己響裡面玩,佢會衝埋去個bumper度 ...

我女14m,上星期都喺foldaway 嘅bumpermat中咗出嚟,而家急急買咗個圍欄頂住先
佢地真係.....曳到呢

男爵府

回覆樓主:

我無用,佢周圍走又開始大力

首頁

尾頁

跳至