親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人去過台灣既春天溫泉酒店?我想christmas去,跟旅行團,你地話好唔好?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我就自由行去

幾好, 果度d 懷石料理都唔錯.

民房

十月頭去過, 好細, 得八個池浸. 其中一個仲要係冰水池添. 其中每五個, 最多可以容納5個人左右. 不過係露天既, D FEEL 都OK. 離台北市都有一段路架.

原文章由 Edison媽咪 於 08-11-3 17:24 發表
有冇人去過台灣既春天溫泉酒店?我想christmas去,跟旅行團,你地話好唔好?

伯爵府

自己去咪得囉...係北投車站, 轉一程的士就到...上一次一家三口, 浸完就直畢出機場...

我係網上訂湯屋, 相好靚, 去到間房好細..無咩feel, 當時係淡季, 公眾池又無人, 所以幾失望..

順便一提, 春天係山頂, 坐的士都要15分鐘, 唔好嘗試行上山, 你實後悔...

山腳都有好多間香港人聽過既溫泉, 不過有人話, 浸溫泉, 梗係上高di, 去近水源既地方啦...唔知係真唔係真..

不過, 春天真係係山頂既盡頭啦...

原文章由 humble_birth 於 08-11-3 21:16 發表
十月頭去過, 好細, 得八個池浸. 其中一個仲要係冰水池添. 其中每五個, 最多可以容納5個人左右. 不過係露天既, D FEEL 都OK. 離台北市都有一段路架.

子爵府

我都去過真係係山頂,最頂,不過都算唔錯,我仲唔記得取番自己對鞋,仲要係新買冇耐,返到香港打比佢地,佢地仲要寄番去香港比我,好好服務 上次都係自由行得啦!講普通話姐,真係唔洗跟旅行團嫁,再唔係搭的士好平炸,但我上次去玩中途識左對當地情女,佢地又請我地食飯仲車我地四周去玩,上楊明山呀,D風影好靚嫁,

複式洋房

okay 架, 好relex, 可以一試, 而且服務好好, 落山食野都好方便, 有接駁巴士大約10-15分鐘到. 但其實除了春天都仲有好多選擇, 你可以去呢個網址look look.
http://www.eztravel.com.tw/

大宅

This is already the best hotel with private hotspring bath in-room in Taipei.

I have been there 2 times and both my husband and me like it very much too!

Of coz you can't compare this to similar hotel of Japan, even the cost is much lower than Japan with private hotspring in the room.

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我去過住一晚,酒店房好大好靚,房裡有私家泡湯既池.無限任沉佢地d池,不過我反而like少少地無咩人幾relax,唔駛同人爭池.
不過係遠左d,去到捷運要坐佢地d接駁van上.

大宅

我都係去台灣,自由行,4/3夜,浸溫泉我打算去呢間:http://www.elitespa.com.tw/home.htm
佢係一間純日式的溫泉旅館,位於金山,有個一泊兩食票好低下:5500台幣: 一房(基本型)+早餐x2+懷石料理晚餐x2 & 溫泉無限泡(大眾池)~
我BOOK時佢話一次過買夠5套就每套4000元台幣,如果岩心水大家可以夾一夾,夠5套就同佢買可以有discount,不過就算最後夾唔夠5套冇discount我都會去,因為呢間野不論住房、懷石&溫泉都好正,係台灣網上的評價都唔錯的~有興趣夾的搵我啦!

[ 本文章最後由 MD 於 08-11-4 17:17 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至