在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

已經見到杯水黃黃地色, 覺得奇怪, 問左99幾次, 佢都仲係話水, 我仲以為係咪D 水變左, 到我要拎起黎飲, 佢先話係糖水, 激到我即刻入房喊, 不停喊左成個鐘, 傷心既係99 已經破壞左係我對佢既信任, 我之後仲點信佢...

最慘現階段仲要比佢湊... 我崩潰喇......

好想辭職自己湊返, 但情況唔許可.....

伯爵府

99點解要比糖水BB飲? 你要了解左先, 再同佢解釋下.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

別墅

bee918 發表於 17-4-3 12:04
99點解要比糖水BB飲? 你要了解左先, 再同佢解釋下.

我無問佢點解,基本上佢都知唔得,如果唔係,我問佢點解黃黃地色既時候,佢可以大大方方講係糖水,點解仲要話係水?

而家已經完全唔想睬佢.....

複式洋房

好離譜,但都係應該了解下究竟點解先可以解決問題。

同埋要約法三章食野的餐單一定要同妳協商。話健康院有指引,唔跟下次去健康院會檢查發現時給醫生鬧。

明白妳擔心,但交左給他人湊就唯有儘量減低風險但要明白不能杜絕。再退一萬步自我安慰,你老公都成功長大了。。。

加油

別墅

Tanyafish 發表於 17-4-3 14:06
好離譜,但都係應該了解下究竟點解先可以解決問題。

同埋要約法三章食野的餐單一定要同妳協商。話健康院有 ...

講過只能餵奶,頂多半oz暖水沖下喉嚨,因為多痰,或者我真係要問清楚到底佢點解要咁做,下次去健康院都要話比姑娘知。

問題係我老公都唔係佢湊(emoji)

男爵府

係囉, 不如了解下點解佢明知bb唔飲得都要比bb飲先?

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

99知唔知妳喊,佢有咩反應?

公爵府

回覆樓主:

好難搞,無得救,你唔知以後仲有咩"得意嘢" 發生。自己揍番最好。

男爵府

雖然三個月B係唔應該飲糖水,但唔飲都飲左,咁擔心,即刻揾辦法解決。可以去睇醫生又可以驗身!但似乎你喊到一個鐘,你應該優先去睇醫生、可能有產後憂鬱!
你99唔適合幫你湊!最好都係自己湊!擔心你可能要一日喊十小時。

洋房

點解要飲糖水既?想佢肥d?

複式洋房

剛上網看了一下,似乎大陸不少老人家覺得可以退黃。香港就有些覺得用來補充營養。

https://kknews.cc/zh-hk/baby/2jjmer.html

別墅

YAC0601 發表於 17-4-3 17:04
係囉, 不如了解下點解佢明知bb唔飲得都要比bb飲先?

未有機會問佢,頭先食飯無傾過一句計,過兩日大家心情好d 先攤出黎傾!

別墅

靚靚C9 發表於 17-4-3 20:15
99知唔知妳喊,佢有咩反應?

我估佢知,佢借d 椅同我傾計,我無睬佢,因為當時真係好無心機。

別墅

sangria 發表於 17-4-3 21:29
好難搞,無得救,你唔知以後仲有咩"得意嘢" 發生。自己揍番最好。

我最擔心就係呢樣,唔知下次又會搞咩出黎,暫時仲會比佢湊,唯有自己睇緊d !

別墅

lemontree 發表於 17-4-3 21:34
雖然三個月B係唔應該飲糖水,但唔飲都飲左,咁擔心,即刻揾辦法解決。可以去睇醫生又可以驗身!但似乎你喊 ...

多謝關心!
我自己覺得有輕微產後抑鬱,試過係公司睇Cam 睇到嬲得好緊要,即時叫老公同99講。或者下次去健康院同姑娘講講,希望比佢地輔導下會開心返d !

之前EQ相當之高,生左之後簡直兩回事!

當時又無諗過要睇醫生,不過最緊要而家無事就放心哂!

無奈現階段只能安排佢湊!

別墅

Tracychu1009 發表於 17-4-3 22:16
點解要飲糖水既?想佢肥d?

我都唔知點解,我BB已經夠哂肉地,無需要增肥架!

別墅

Tanyafish 發表於 17-4-3 23:04
剛上網看了一下,似乎大陸不少老人家覺得可以退黃。香港就有些覺得用來補充營養。

https://kknews.cc/zh-h ...

黃已經退哂,可能想補充營養,我都唔清楚,總之搞到我頭都痛!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Dec16mama 發表於 17-4-3 11:34
已經見到杯水黃黃地色, 覺得奇怪, 問左99幾次, 佢都仲係話水, 我仲以為係咪D 水變左, 到我要拎起黎飲, 佢先 ...

喊有乜野用呢...

別墅

good_pig 發表於 17-4-4 00:12
喊有乜野用呢...

當時係好傷心,99係我心目中既誠信已經破滅左,但BB仍然要比佢湊,所以好擔心。

公爵府

Dec16mama 發表於 17-4-3 23:50
多謝關心!
我自己覺得有輕微產後抑鬱,試過係公司睇Cam 睇到嬲得好緊要,即時叫老公同99講。或者下次去健 ...

呢d唔算掛? 你唔開心個原因好合理喎

首頁

尾頁

跳至