嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想請教各位媽咪..

1) 奶樽用咩牌子邊度買好?
用玻璃定膠樽有咩分別?
同埋啲奶咀點分? 因為我見到有好多個樣><

2) BB用既被仔應該買邊D?

3)BB沖涼可以買咩牌子比較好?

4)BB衫可以邊度買?

我於10月頭預產期, 想趁而家行動比較方便買一下BB用品, 但無方向買, 請各位指教一下, 有乜野要注意請提出, 感謝萬分!!

大宅

淨係答倒1,聽講ppsu奶樽比玻璃奶樽好,因為玻璃奶樽雖然耐擦洗,但人奶或沖奶時,部分營養成分會依附住玻璃內壁,BB會吸取唔倒部分成分感話。

大宅

我係10月中媽媽。

我都有你的疑問,我之前問左朋友,佢話BB仔唔洗太故意去買被仔,
因為基本上係蓋大浴巾或珊瑚絨的被仔就可以。

沖涼液我買左MUXXXXA 果個牌子藍白色樽,我見啲媽媽買我又買。
而衫仔我就去D 工廈果D BB SHOP 買。

珍珠宮

醒目開學勳章

回覆樓主:

3 )我以前用施巴潔膚露,屈記同萬O都有

2 ,4)primeval有機BB衫同有機被仔,我見自由廣場都有,你可睇下條link, 我表妹之前荷花展買有折,佢話好正

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19887040&extra=page%3D1

複式洋房

回覆 szeue 的帖子

所以買膠既會比較好, 但我想問下其實洗唔洗買到8-9個咁多? 因為我有D朋友話要用到咁多, 有D又話唔洗..

複式洋房

回覆 Chickentailbun 的帖子

蓋大浴巾或珊瑚絨被仔就可以啦@0@

咁入院時佢要包被果張要唔要買去? ><

複式洋房

回覆 LamLamMummy 的帖子

想請問施巴潔膚露有無分初生或是大人?
等我 8 月都去行下先荷花展先^V^

大宅

aquarius83 發表於 17-6-19 22:29

所以買膠既會比較好, 但我想問下其實洗唔洗買到8-9個咁多? 因為我有D朋友話要用到咁多, ...

我諗主要係要睇您勤唔勤力洗同消毒,買少D,自然用一用就要洗,買多D,就可以沖一沖儲埋一堆先消毒。我媽話買多少少唔怕,但初生容量嘅2 3個就夠(100-150ml嗰類),大嘅可以買多D(200-250ml嗰類),BB大左都啱用!我暫時買左2小3大,應該會買多2個大就停手住,因為我12月先生 :) 準備得太快了!

複式洋房

唔....我係要好好咁詳細諗下XDDD

其實你早D準備都好架, 起碼買左唔使咁擔心有咩買漏, 有買漏都仲有時間, 我早1-2個月前我都想買, 但每次去到D賣BB野既地方就唔知自己想買乜, 又唔知要買幾多 =.= 對於我呢D選擇困難症又驚買漏野既人仲煩, 成日都覺得有野未買爭咁D ..

子爵府

2018復活節勳章

aquarius83 發表於 17-6-19 22:29

所以買膠既會比較好, 但我想問下其實洗唔洗買到8-9個咁多? 因為我有D朋友話要用到咁多, ...

4-6個夠喇!

珍珠宮

醒目開學勳章

aquarius83 發表於 17-6-19 22:52

想請問施巴潔膚露有無分初生或是大人?

施巴用嬰幼兒潔護系列,施巴應該都有做荷花展,你可以到荷花展買會優惠d
另外primeval我表妹收到whatsapp會員通知今次多了很多新產品,隨左衫仔仲有床上用品同埋防窒息產品,我會做呀四陪佢去荷花展掃貨,你可以join佢地whatsapp,有好多資訊睇,教人分辯有機...最重要有時有特別會員折扣

複式洋房

MommyPanel勳章

1) 奶樽用咩牌子邊度買好?
用玻璃定膠樽有咩分別?
同埋啲奶咀點分? 因為我見到有好多個樣><

玻璃重加易打爛, 我買左都好少用
奶咀要BB試先知..

3)BB沖涼可以買咩牌子比較好?
沖涼我買D天然D牌子

4)BB衫可以邊度買?
葵芳工業大廈有幾間開倉BB衫好抵
uniqlo bb夾衣質地好又平
上網買next BB衫都唔貴質地唔錯

複式洋房

好, 等我都JOIN 下先, 唔該你丫

複式洋房

回覆 missbunny 的帖子

好, 我呢幾日去行下先 , 唔該

複式洋房